Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Urszulla 09:45, 02 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dzisiaj połowa róż zakopcowana, ziemi brakło na kopcowanie następnych , może się jutro uda dokupić , a cały wór 80 litrowy takiej prasowanej było.....nie wiedziałam nawet , że tyle tych róż już mamy!
Jeszcze jutro pnące opatulę i actinidię też. Dzisiaj sobie przypomniałam , ze jeszcze nie zasypane budleje ( dostały dziś trochę trocin, ale trzeba więcej) i chyba jeszcze ambrowca i miłorzęba muszę opatulić......ciekawe co mi się jeszcze przypomniLista prac koniecznych zamiast kurczyć to mi się wydłuża

Tak myślałam. Przypomniałaś mi że mogłam budleję trocinami zasypać.
ewsyg 10:11, 02 gru 2017

Sylwia, odwiedziłam Twój wątek i bliżej przyjrzałam się tworzonemu przez Ciebie ogrodowi. Sporo pracy wykonaliście, co ja piszę - ogrom. Tworzenie ogrodu wśród pól chyba nie jest łatwe. Wyobrażam sobie jakie wiatry tam hulają.Zastanawiałam się czy masz tam posadzone drzewa, pooglądałam, poczytałam i wiem, że masz. Nawet o lasku piszesz. Teraz trzeba czekać na końcowy efekt. Powinno być super.
Pozdrawiam Ewa
Urszulla 11:05, 02 gru 2017

Już masz dość bieli osobiście lubię tą bielutką kołderkę, mróz tylko ciężko znoszę.
Radziu2013 17:40, 02 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

WOW ale pokrywa...Sylwia ja tam ci zazdroszczę, bo czekam z niecierpliwością na coś takiego...pytanie tylko czy się doczekam...jak coś to przegoń go do mnie

Można powiedzieć że teraz masz pieczarki

Pozdrawiam
sylwia_slomc... 18:23, 02 gru 2017

Aurelllia napisał(a)
Śniegowa kraina To teraz ptaszki podziękują za jedzonko, pewnie śmigają od karmnika do karmnika Dzisiaj i u siebie zaobserwowałam ruch zimowy w karmnikach Sikorki oczywiście zachwycone słonecznikiem, wróbelki za to wszystkimi ziarenkami - karmnik malutki a sójka spryciula i tak cwaniakuje i dziób potrafi wetknąć żeby chociaż jedno ziarnko podebrać

Oj żebyś wiedziała jaki dziś był ruch na dużym ogrodzie i w podwórku. Lekką ręką obstawiamy razem z Emusiem , że ze 150 ptaków jednocześnie latało Nad głowami nam śmigały i do wieczora wszystkie karmniki były puste. Od wczoraj zjadły przeszło kg ziarna. Z torbami mnie puszczą Dokupiłam kolejne 8 kg słonecznika
sylwia_slomc... 18:28, 02 gru 2017

Magleska napisał(a)
Moje stołówki nadal pełne . Chyba jakąś ścieżkę z ziarenek wysypię ......po śladach do celu hihi
Fajne jesienne fotki ...... ktoś tu bardzo zimy nie lubi ?
Ja lubię ,ale jak jest biało,bez chlapy.... i tak maksymalnie - 5 ....... i jak drogi są odśnieżone i posypane ....i dużo by wymieniać .....
Na pewno chciałabym na Święta i Nowy Rok śnieg ,bo wtedy jest tak klimatycznie
Jeszcze najbardziej to mógłby być śnieg tylko w górach ,bo lubię narty miłego dnia

To zimę lubimy bardzo podobnieMnie zdecydowanie brak o tej porze kolorów i zapoachów, ale na nudę nie narzekałam dzisiaj. Ruch jak na dworcu był, a i jeszcze w śniegu pełno śladów psa lub lisa, a smalcu jeszcze na słupki nie stosowałam. Ciekawe jak wlazł? Może rowem?
A powiedz czy w okolicy obserwujesz, że ptaki latają? Bo może ich mało i dlatego nie wyjadają?
Ja dokarmiam 3 sezon, w pierwszym było ciut mazurków , w zeszłym roku pojawiły się sikorki i kosy, a teraz to nie wiem co lata , fotki porobiłam , może dziewczyny zidentyfikują
sylwia_slomc... 18:29, 02 gru 2017

Urszulla napisał(a)

Tak myślałam. Przypomniałaś mi że mogłam budleję trocinami zasypać.

Dziś im trocin dosypałam , ale reszta róż nadal czeka bo priorytetem na dzisiaj była gunnera
sylwia_slomc... 18:31, 02 gru 2017

ewsyg napisał(a)
Sylwia, odwiedziłam Twój wątek i bliżej przyjrzałam się tworzonemu przez Ciebie ogrodowi. Sporo pracy wykonaliście, co ja piszę - ogrom. Tworzenie ogrodu wśród pól chyba nie jest łatwe. Wyobrażam sobie jakie wiatry tam hulają.Zastanawiałam się czy masz tam posadzone drzewa, pooglądałam, poczytałam i wiem, że masz. Nawet o lasku piszesz. Teraz trzeba czekać na końcowy efekt. Powinno być super.
Pozdrawiam Ewa

Witam Cię Ewo w Szmaragdowej
Miło jak nowy Gość daje znak, że był Zapraszam częściej
sylwia_slomc... 18:32, 02 gru 2017

Urszulla napisał(a)
Już masz dość bieli osobiście lubię tą bielutką kołderkę, mróz tylko ciężko znoszę.

Mnie brakuje kolorów i słońca bardzoA to dopiero początki.
sylwia_slomc... 18:33, 02 gru 2017

Radziu2013 napisał(a)

WOW ale pokrywa...Sylwia ja tam ci zazdroszczę, bo czekam z niecierpliwością na coś takiego...pytanie tylko czy się doczekam...jak coś to przegoń go do mnie

Można powiedzieć że teraz masz pieczarki

Pozdrawiam

Pieczarki jak ta lala Przeganiam ile mogę Działa?