O Kasia się pokazałaKasiu ja daję słonecznik nie łuskany, groch łuskany( takie połóweczki okrągłe, na wagę w warzywniaku kupuję, mieszankę marketową dla ptaków( głównie pszenica i kukurydza tam jest. To mieszam i sypię do karmników.
A do kokosów idzie smalczyk, wiórki kokosowe, pestki dyni, siemię lniane, rodzynki, orzeszki ziemne i orzechy włoskie( posiekane na drobniutko)i płatki owsiane, oraz mieszanka dla kanarków z zoologicznego. Jak mam. To daję w różnych kombinacjach , zależnie czym akurat dysponuję dwa razy dodałam grysik kukurydziany i kaszę jęczmienną. Wyjadają wszystko. Wieszam słoninkę i jabłka jeszcze, oraz kolby kukurydzy i prosa senegalskiego( tym ostatnim się prawie nie interesują). Kulki marketowe też dłużej wiszą. To jedzonko ze smalczykiem znika migusiem.
Ptaków chyba z dnia na dzień przybywa bo coraz więcej wyjadają w ciągu jednego dnia.
Oprócz tego co szykuję maja w ogrodzie owocki berberysów irgi, trzmieliny, róż i ognika. Dzisiaj pod karmnikami było pełno śladów bażantów. Zasypało im śniegiem pokarm to przyszły na resztki z karmnika
i tego się trzymam Sylwuś,wiem co jem i co oddaję ,jest bardzo dużo chemii w nawozach sztucznych,można je stosować pod kwiaty ale w życiu nie użyłabym w warzywa,a skoro ktoś tak chce to jego wybór ,nawet nie wiesz ile bym dała by mieć obornik czysty od krówki czy kury mmmmmm