Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:05, 19 sty 2018

sylwia_slomc... 22:11, 19 sty 2018

Anda 09:14, 20 sty 2018

roma2 napisał(a)
Ja do planowania też dupawa jestem, ale pięciorniki (przepraszam Ewę Anda ) zginą Ci w tej łące. Niekłopotliwe niewątpliwie są. Tylko nie wiem czy efekt będzie. Po prostu będą, a chyba nie o to chodzi?

Romko, nie przepraszaj Z premedytacja polecilam pieciorniki Nie sa wysokie i wg mnie nie zaszkodza estetyce otwartej laki Chyba naogladalam sie za duzo naturalistycznych projektow z otwartymi przestrzeniami i dlatego zamykanie laki przez Sylwie troche mi zgrzyta. Napisalam jednak juz wczesniej, ze nie widzialam tego miejsca nigdy na zywo i pewnie zle to sobie wszystko wyobrazam. Sylwia wie co robi. A pomysl z klonem czerwonym popieram w calej rozciaglosci
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gosialuk 09:50, 20 sty 2018

Sylwio, ale się u Ciebie dzieje.
Ptaszyna w kokosie rozczulająco poczochrana. Odwiedziny kicaja z jednej strony fajne, a z drugiej strony szkody może narobić. Właśnie tak sobie dziś rano myślałam czy i u mnie gości czworonożnych nie było. Nie wszystko mam zabezpieczone, więc niespodzianki mogą być.
Jedzonko dla ptaszków wygląda smakowicie = prawie jak moje śniadanko. Na szczęście moje jednak bez smalczyku. Brr
Urszulla 09:55, 20 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie wiem .....myślałam do tej pory o kwitnącym....masz może rozeznanie ile może kosztować? Bo sporo by mi tego było potrzeba....

Ładna sadzonka koło 15zł. Czytam że jednak krzewy wybrałaś. Ja patrzę na ogród perspektywicznie żeby jednak było mniej cięcia. Krzewy niestety 2 razy w roku, a lata lecą i dużo osób wie jak trudno potem to ogarnąć. A wycinanie bylin i inne prace. Nie chcę Cię odwodzić od zamysłu, Ty masz być zadowolona.

Ale dla Was to chyba pestka jak w ciągu nocy nowa realizacja
sylwia_slomc... 10:02, 20 sty 2018

Anda napisał(a)

Romko, nie przepraszaj Z premedytacja polecilam pieciorniki Nie sa wysokie i wg mnie nie zaszkodza estetyce otwartej laki Chyba naogladalam sie za duzo naturalistycznych projektow z otwartymi przestrzeniami i dlatego zamykanie laki przez Sylwie troche mi zgrzyta. Napisalam jednak juz wczesniej, ze nie widzialam tego miejsca nigdy na zywo i pewnie zle to sobie wszystko wyobrazam. Sylwia wie co robi. A pomysl z klonem czerwonym popieram w calej rozciaglosci

Ewcia nie zamykam łąki, chcę jej dać tylko fajne tło. Na okres kiedy jest mało dekoracyjna
sylwia_slomc... 10:04, 20 sty 2018

Gosialuk napisał(a)
Sylwio, ale się u Ciebie dzieje.
Ptaszyna w kokosie rozczulająco poczochrana. Odwiedziny kicaja z jednej strony fajne, a z drugiej strony szkody może narobić. Właśnie tak sobie dziś rano myślałam czy i u mnie gości czworonożnych nie było. Nie wszystko mam zabezpieczone, więc niespodzianki mogą być.
Jedzonko dla ptaszków wygląda smakowicie = prawie jak moje śniadanko. Na szczęście moje jednak bez smalczyku. Brr

Bez smalczyku zdrowsze i mniej kalorii
sylwia_slomc... 10:08, 20 sty 2018

Urszulla napisał(a)

Ładna sadzonka koło 15zł. Czytam że jednak krzewy wybrałaś. Ja patrzę na ogród perspektywicznie żeby jednak było mniej cięcia. Krzewy niestety 2 razy w roku, a lata lecą i dużo osób wie jak trudno potem to ogarnąć. A wycinanie bylin i inne prace. Nie chcę Cię odwodzić od zamysłu, Ty masz być zadowolona.

Ale dla Was to chyba pestka jak w ciągu nocy nowa realizacja

Ula w łące ciąć będę tylko w razie konieczności tam ma być bardzo naturalnie w naturze o krzewy nikt nie dba a piękne cała góra ogrodu zmierza w stronę pół dzikiego miejsca.
dana1s 10:50, 20 sty 2018

Sylwuś u Ciebie już iście wiosenna dyskusja
Ja uwielbiam wszelkie krzewy kwitnące. Paweł super zaproponował Żylistek Nikko to dla mnie było ogromne zaskoczenie , bezobsługowy i cudownie kwitnący, polecam szczerze. Tawuły to moja miłość. Piękna jest Thunberga Ogon, taka zwiewna i bardzo wcześnie kwitnie, a do tego ma żółto zielone listki . Do tego krzewuszki, mogę Ci wysłać patyków jak obetnę mam kilka odmian, a ukorzeniają się same . Każdy patyk w ziemi to nowa sadzonka. Będzie kolorowo cały rok, a jak za wysoko pójdą to ciachniesz i po kłopocie.
Muszę się zmobilizować i podrzucić Ci tą czeremchę coloratę i głogi. Może w tym sezonie się uda

Ja też poczyniłam krok w stronę wiosny i rozebrałam domek ze świątecznego ubranka, od razu więcej powietrza i przestrzeni
basia3012 11:17, 20 sty 2018

Dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie . Ale te budki dla ptaków to pomysłowe . Gratuluję .