Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:50, 03 paź 2015

kasiek napisał(a)
U Ciebie tak wakacyjnie dalej, powodzenia w pracach - jestes gigantka i to z takim kręgosłupem jak ja

Właśnie się mentalnie szykuję do porządków jesiennych w ogrodzie i przeraża mnie ogrom prac, bo sadzę cały sezon , a końcówka na sprzątanie krótkaKręgosłup na razie milczy to cicho sza.....coby się nie odezwał
sylwia_slomc... 20:52, 03 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Samą łodyżkę, ukorzeniona sadzonka bulwę wykształci w ciągu sezonu. W ten sposób szybko przybędzie nowych bulw Bez dzielenia

Gosia , a jakby teraz uciąć i w doniczkę na parapet to jak myślisz , bo teraz to i tak trzeba będzie ciachać?
sylwia_slomc... 21:38, 03 paź 2015

Zjazd wylany, ale za tydzień trzeba jeszcze nadlać mocniejszym betonem, stara śliwa wycięta i przetworzona na płotki przy łące kwietnej za grzybem muchomorem, granica obkoszona i jagodnik też, aronia przeprowadzona na nowe miejsce, brzózki na razie maja się świetnie, negocjacje dziś podjęłam ze znajomą na temat konaru z brzozy który jej wiatr odłamał i chyba będzie mój do brzeziniaka A przy całej robocie towarzyszył nam krążący nad głowami jastrząb i eMuś zapragnął, żeby kiedyś na sekwoi miał gniazdo, a ja jednak wolałabym mieć ptaki śpiewające, ew bociana, który by mi gryzonie i ślimary tępił
sylwia_slomc... 21:43, 03 paź 2015

A jutro wyjazd do lasu w poszukiwaniu korzeni przy okazji wizyty u teściowej Może coś fajnego wyhaczę bo dzisiaj pień śliwy wylądował w brzeziniaku i mam nawet 3 konary na zaczątek ścieżki w brzeziniaku, ale foty z dzisiaj może jutro dopiero bo nie zgrane , bateria padła w aparacie, bo cały ogród obfociłam. Ale coś wrzucę dziś z wcześniejszych fotek z zeszłego tygodnia
Katkak 21:45, 03 paź 2015

No to jajny wypad się Wam szykuje , na pewno będzie owocny Sylwuś. A zresztą dobra zabawa też się liczy .
sylwia_slomc... 21:54, 03 paź 2015

A pewnie Kasiu, byłam u Ciebie i widziałam zakupy i prezenty i zajrzyj do siebie bo kolejkę zaczynam
Katkak 21:56, 03 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
A pewnie Kasiu, byłam u Ciebie i widziałam zakupy i prezenty i zajrzyj do siebie bo kolejkę zaczynam

, będę pamiętać .
sylwia_slomc... 21:59, 03 paź 2015

Uwaga

Mam do rozdania

nasiona

liatry różowej

groszku pachnącego- chyba bylinowy - nie ma pewności bo od koleżanki i ona twierdzi, że nie, a co roku jej odbija to w końcu nie wiem

lnu błękitno kwitnącego- Dla Kondzia trochę obiecałam, ale jest jeszcze ciut

Ktoś chętny???
anabuko1 22:00, 03 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
A jutro wyjazd do lasu w poszukiwaniu korzeni przy okazji wizyty u teściowej Może coś fajnego wyhaczę bo dzisiaj pień śliwy wylądował w brzeziniaku i mam nawet 3 konary na zaczątek ścieżki w brzeziniaku, ale foty z dzisiaj może jutro dopiero bo nie zgrane , bateria padła w aparacie, bo cały ogród obfociłam. Ale coś wrzucę dziś z wcześniejszych fotek z zeszłego tygodnia

O jaki pracuś, nie tylko ogrodowy ale i fotograficzny,że zamęczył aparat
Ale tez to znam czasami
a tak serio, to fajnie,że tak poszukujesz korzeni.Oryginalne ozdoby.Mi na to czasu brak
ale kamienie to z różnych miejsc zaciągałam
Czekam na fotki
sylwia_slomc... 22:05, 03 paź 2015

anabuko1 napisał(a)

O jaki pracuś, nie tylko ogrodowy ale i fotograficzny,że zamęczył aparat
Ale tez to znam czasami
a tak serio, to fajnie,że tak poszukujesz korzeni.Oryginalne ozdoby.Mi na to czasu brak
ale kamienie to z różnych miejsc zaciągałam
Czekam na fotki

U nas z kamieniami ciężko bo wszędzie glina i brak tego towaru to zadowalam się korzeniami wszelakiej maści