Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:02, 06 paź 2015

Właśnie u Reni na wątku zrobiłam rozliczenie z drzew nie licząc krzewów tylko liściaste, iglaste i tuje to wyszło mi , że rośnie u mnie ok 260 szt, z czego jakieś 50 w przydomowym, a reszta na nowym ogrodzie. Na nowym ok 75 szt liściastych 25 szt iglastych i jakieś 110 tujek. A w przydomowym nie rozliczam bo tam dużo do wycinki w przyszłości.
sylwia_slomc... 22:04, 06 paź 2015

kasiek napisał(a)
Ach niech no tylko te brzózki urosna ale będzie piękny zakątek! Derenie faktycznie maja obłędne koralowe pędy, ogniki też by dały radę, piekne zestawienia - w Wilczej Górze jest piękne zestawienie zagajnika brzozowego z hortami...
Trzymam kciuki za pomysły i realizację, masz dar i umiesz go wykorzystać

Dzięki Kasia - to na razie plany i gromadzenie materiału
Jana 22:23, 06 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Właśnie u Reni na wątku zrobiłam rozliczenie z drzew nie licząc krzewów tylko liściaste, iglaste i tuje to wyszło mi , że rośnie u mnie ok 260 szt, z czego jakieś 50 w przydomowym, a reszta na nowym ogrodzie. Na nowym ok 75 szt liściastych 25 szt iglastych i jakieś 110 tujek. A w przydomowym nie rozliczam bo tam dużo do wycinki w przyszłości.
i to się rozumie ogród -zakupy super
sylwia_slomc... 22:43, 06 paź 2015

Jana napisał(a)
i to się rozumie ogród -zakupy super

Ale większość jeszcze wersja mini
sylwia_slomc... 22:48, 06 paź 2015

Jeszcze sobie dodam bo czadowe

https://www.pinterest.com/pin/467107792577394930

Te nad środkowym zdjęciem też świetne Czemu nie można tak sobie w 3d przenieść/ zeskanować na ogród Tak bym chciała kopiować a nie umiem buuuu
Milka 10:12, 07 paź 2015

Budleje przyciete, wykopane, moczą się, z różami nie poradziłam sobie jeszcze, więc będzie poślizg.
jona 10:25, 07 paź 2015

Sylwia, a może jeszcze coś dołożysz do brzóz i red barona, bo trawy wyrastają dość późno i wiosną będzie łyso. I jeszcze czytałam, że red barony muszą mieć wilgotno, bo im końcówki zasychają.
W każdym razie efekt będzie piękny, bo Ty piękne rzeczy robisz w ogrodzie
sylwia_slomc... 11:56, 07 paź 2015

Milka napisał(a)
Budleje przyciete, wykopane, moczą się, z różami nie poradziłam sobie jeszcze, więc będzie poślizg.

Ok
sylwia_slomc... 11:58, 07 paź 2015

jona napisał(a)
Sylwia, a może jeszcze coś dołożysz do brzóz i red barona, bo trawy wyrastają dość późno i wiosną będzie łyso. I jeszcze czytałam, że red barony muszą mieć wilgotno, bo im końcówki zasychają.
W każdym razie efekt będzie piękny, bo Ty piękne rzeczy robisz w ogrodzie

Asiu trawy późno ale koniczyna i kwiaty od wiosny trawy będą dodatkiem przy ścieżkach, red barona będzie się podlewać w razie W
13:31, 07 paź 2015
sylwia_slomczewska napisał(a)

Asiu trawy późno ale koniczyna i kwiaty od wiosny trawy będą dodatkiem przy ścieżkach, red barona będzie się podlewać w razie W

niesamowite podejście

po tym roku, gdzie latanie z wężem było wk......ja już nie dopisuję do listy kolejnych prac do wykonania....a skreślam i wyprowadzam te rośliny, które wymagają ode mnie za dużo wysiłku fizycznego ...a cieszą raptem miesiąc

takie moje przemyślenia (powinnam zmienić nik na Leń_ogrodowy)

wczoraj zbierałam nasiona ...min. przetacznika First Love ...jak tylko będzie sukces wysiewu z nasion.....to będzie u mnie na liście razem z jezówkami ...jako bezobsługowy i długo kwitnacy ...kwitnie od czerwca ( 1 badyl kupiłam - teraz ma z 10 nowych) ...i chyba tylko mróz go powstrzyma

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies