Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:14, 06 kwi 2018

Kasia73 napisał(a)
widziałam kiedyś u Ciebie w watku trytomy. Czy możesz mi podpowiedziec kiedy, czy I jak nisko je ściać po zimie? One jeszcze nie ruszyły czekać?

Moje przez całą zimę były zielone, ale po tych ostatnich mrozach klapnęły, przycięłam wczoraj
sylwia_slomc... 19:15, 06 kwi 2018

Katkak napisał(a)
Pająk zdecydowanie przy donicy.

Ok Dzięki
sylwia_slomc... 19:17, 06 kwi 2018

dana1s napisał(a)
Sylwuś pięknie u Ciebie
Widzę, że i Ty wyjęłaś już ozdoby ogrodowe. U mnie malutko tylko kilka ceramicznych kul i latarenek u Ciebie całe mnóstwo pięknych przedmiotów. Widać, że musisz bardzo kochać to miejsce.
Pozdrawiam wiosennie i buziole!
Dla Babci uściski

Danuś ja taka klamociara jestem, że jak chowałam na zimę to potrzebowałam dwa ogromne pudła by to wszystko bezpiecznie poupychaćCzęsto mniej znaczy więcej, tak jest w Twoim przypadku , masz bardzo wysmakowany ogród, a u mnie te wszystkie popierdółki na długości ogrodu giną
sylwia_slomc... 19:18, 06 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
A musi być umyte? (to lusterko)

Ładniej by się wszystko odbijało niż w brudnym
sylwia_slomc... 19:19, 06 kwi 2018

kasiek napisał(a)
No przepiękne te dekoracje, bardzo ładnie je ustawiasz! A Wojtusia pochwal bo jest bardzo zdolny - piekna scieżka!

Dzięki Kasia
sylwia_slomc... 19:20, 06 kwi 2018

Katkak napisał(a)
Te kurczaki są bombowe i genialnie tam wyglądają.

Em mi na urodziny funduje pawie, tez takie z blachya ja jeszcze bażanta upatrzyłam blaszanego, dałabym go w lasku
sylwia_slomc... 19:35, 06 kwi 2018

Kochani mam mega problem nie ogrodowy, pisze bo może Ktos ma doswiadczenia i podpowie.

Młodszy przyleciał do nas do ogrodu z wiadomością, że jeden z naszych pekińczyków dostał drgawek, dusi się i poszła piana z pyska. Nim do domu doleciałam to już było wszystko ok. Posikał się jeszcze przy tym( pies nie syn)
Dzwoniłam po weterynarza, ale powiedział , że nie przyjedzie bo na padaczkę nie ma lekarstwa. Taki incydent jest po raz pierwszy. Zadzwoniłam do innej lecznicy i powiedziano mi, że teraz wizyta nie ma sensu bo ekg trzeba by wykonać w trakcie ataku, żeby stwierdzić czy to migotanie komór czy faktycznie padaczka. A padaczek jest kilkadziesiąt rodzai i że to może też być guz mózgu Nic już teraz mam nie podawać. Problem w tym, że u nas do weterynarza najbliższego mamy 10 km i bez samochodu w weekendy się nie dostaniemyJak tu utrafić wizytę akurat przy ataku? ( mam nadzieję, że się nie powtórzy, ale jestem raczej realistką)

Ktoś ma taki problem z pupilem? Co wtedy robić jak pomóc?
Wet powiedział tylko żeby na boku położyć i język wyjąć
Katkak 19:43, 06 kwi 2018

Sylwuś chyba nie ma reguły. Pies kuzynki jak go padaczka wzięła szybko zdechł, ale ataków mial nawet kilka dziennie. Z kolei pies tesciów zyl cale lata z padaczka i bynajmniej nie ona go zmiotła. Wpadł pod auto mając 16 lat. Będzie dobrze, spokojnie.
sylwia_slomc... 19:49, 06 kwi 2018

Oby Kasiu, zobaczymy, dzięki za informacje, a mogłabyś się dowiedzieć czy jakieś leki na tą padaczkę dostawały???
roma2 19:56, 06 kwi 2018

. Zapytam mojego weta tak na wszelki..., ale tak jak Kasia pisała, reguły nie ma. To tak jak z ludźmi Sylwuś.