Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Kasik 11:02, 12 maj 2018

Potwierdzam- orlik biały z paprocią- piękność. A ten klonik pomarańczowy uwodzi. Ja klony kocham, choć u mnie mam tylko trzy,

Życzę deszczu, bo az mnie mrozi jak pomyśle sobie ile sił tracicie na to noszenie wody.
Magleska 18:16, 12 maj 2018

Macham
żyję ....nie było tak strasznie
klon zapisany jako kolejny w liście chciejstw
sylwia_slomc... 21:20, 12 maj 2018

MirellaB napisał(a)

Zanotowałam - dzięki

sylwia_slomc... 21:21, 12 maj 2018

MirellaB napisał(a)

Czytałam o cięciu azalii, ale jakoś to do mnie nie przemawia. Obawiam się, że może nie zakwitnąć
Znasz kogoś na forum kto tnie azalie - ma w tym doświadczenie i podzieli się wiedzą?

Spytaj Bogdzię z Rododendronowego, jeśli Ktoś ma to tylko Ona
sylwia_slomc... 21:26, 12 maj 2018

Iwonka napisał(a)

Jakie fajne kolory na tych zdjęciach, niekoniecznie musi być słońce, aby ogród zachwycał Co to za białe kwiaty? Obłędnie mi się podobają!
Mam trochę zaległości w waszym wątku. Przez dwa dni byli u mnie koledzy męża i z resztek kamienia układaliśmy murek. Wreszcie coś się u mnie dzieje Tylko jak to ja, zapomniałam zrobić zdjęć przed. Zrobię chociaż po
Popadało u was? U mnie chyba we wtorek wieczorem przeszedł taki fajny deszcz, nie za mocny, ale długi. Burza dzień później postraszyła i na szczęście przeszła bokiem. U Anitki widziałam, że grad niestety wtedy ich dopadł. Wczoraj w okolicach Gdowa była wieczorem taka piękna ulewa a w Wieliczce sucho.

Iwonko to orlik
Działasz widzę w ogrodzie na pełnych obrotach Chętnie te murki zobaczę
U nas we wtorek i w środę pod wieczór podlało wreszcie, ale w ogrodzie nie idzie wbić łopaty w ziemię, nóż do kantów prawie złamany po próbach wycięcia trawy pod obrzeża z kostki, w ziemię wchodzi 1/4 nożaReszta ani rusz. Strasznieśmy się umordowali, ale cóż gdybym czekała na deszcz to nic byśmy nie zrobili w tym sezonie. Sucho okropnie na deszcz czekamy, na grad nie
sylwia_slomc... 21:28, 12 maj 2018

yolka napisał(a)
Ranczo kipi zielenią i kolorem, bardzo mi się u Ciebie podoba

Jolu nareszcie kipi Do tej pory to tylko bylinówki było widać , a dziś stwierdziliśmy, że się architektura ogrodowa chować zaczyna
sylwia_slomc... 21:29, 12 maj 2018

Kasik napisał(a)
Potwierdzam- orlik biały z paprocią- piękność. A ten klonik pomarańczowy uwodzi. Ja klony kocham, choć u mnie mam tylko trzy,

Życzę deszczu, bo az mnie mrozi jak pomyśle sobie ile sił tracicie na to noszenie wody.

Dzis podlewaliśmy Kasiu tylko warzywnik i skrzynki, bo na resztę i czasu i sił nie starczyłoTeż kocham klonyMam sporo, ale jeszcze maluchy
sylwia_slomc... 21:31, 12 maj 2018

Magleska napisał(a)
Macham
żyję ....nie było tak strasznie
klon zapisany jako kolejny w liście chciejstw

No widzisz i po strachu
Klon jest piękny i bez strat przezimował pod włóknina więc chyba wytrzymały na mrozy. Inne prawie w połowie umarzły, teraz odbijają dopiero
Katkak 21:42, 12 maj 2018

Sylwuś obłedny ten klon
sylwia_slomc... 21:44, 12 maj 2018

Katkak napisał(a)
Sylwuś obłedny ten klon

Dzięki Kasiu?
W tym tygodniu sporo się u nas w ogrodzie działo, bo i nowe dekoracje i meble i jeszcze nasza artystyczna twórczość. Zdjęcia mam już zgrane, ale najpierw muszę do wanny bo wyglądam jak świnka co się w błocie wytarzała