Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Katkak 09:19, 13 maj 2018

Acha i chyba odkryłam dlaczego derenie tak marnie mi rosły. Wczoraj jednego, który takiego jednego długiego bata w górę wypuścił chciałam przesadzić, a w jego miejsce dać takiego małego jeszcze, ale ładnie rozkrzewionego, którego sama wyhodowałam. Po wykopaniu tego dużego okazało się, że ma tarczniki (bo takie płaskie brązowe stwory, to chyba one, nie? Wytłukłam wszystkie co do jednego i z tego większego zrobiłam takie drzewko na pniu i dałam do donicy od Ciebie, która wczoraj przestała być mini oczkiem .
sylwia_slomc... 09:56, 13 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Bezwstydne.

U mnie to mrowki dzialaja na kazdym metrze kwadratowym.
W zeszlym roku usypaly kope na 0,5 m.

Sylwia padalo u was. U nas nic tylko ukrop z nieba. W dzien nie da rady cos robic bo slonce smarzy.

Pozdrawiam

I to tak w biały dzień ha ha
Elu u nas przez godzinkę posiąpiło przez dwa dni, wydawało się, że podlało, a tu guzik z makiem.
Sucho jest okropnie nie wiem gdzie ta woda się podziała? Odparowała w takim tempie,że od wieczora do rana śladu nie było, że coś podlało.
I Tobie i sobie życzę spokojnego deszczu.
sylwia_slomc... 09:57, 13 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Buki sa piekne, tez je bardzo lubie, szczegolnie te zwisajace. Mlode listeczki wyrastaja czerwon. Widze, ze masz jakiegos bardzo ciemnego buczka ladny jest moze wiesz jak sie nazywa.

Widze, ze masz klony czerwone. Tez ladne ale maja tendencje do lapania maczniaka i pryskam. Mam tez 4 deby takie pospolite tez szarzeja im ljscie.
Mam tez deba waskiego i wysokiego "monument"

Miłej niedzieli.

A o którego konkretnie chodzi? Bo na każdej fotce jest inny
W tym dwa są prezentami, więc NN....
sylwia_slomc... 10:00, 13 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Piękne mebelki Sylwia

A ja chcę zaptać czym mocowałaś włókninę czy tymi plastikowymi kołkami. Czy masz inny patent

Ulacia ja włókninę do ziemi mocuję gwoździami krokwiowymi, Plastikowe się łamią u mnie bo twardo jak sucho, a gwóźdź łatwiej z ziemi w całości wydobyć w razie potrzeby i łatwo w ziemie młotkiem nawet wbić, trzyma mocno, a podwadzisz czymkolwiek twardym i wydobędziesz, oporu nie stawia
sylwia_slomc... 10:03, 13 maj 2018

dana1s napisał(a)
Sylwuś piękne nowe mebelki masz w ogrodzie leżak wygląda wspaniale z pewnością wygodny i bujak zachęcająco zerka. Super!
Wiosna przeistoczyła się w lato, a to przecież dopiero maj
Pozdrawiam serdecznie!

Jeszcze materac na leżak muszę dokupić jak gdzieś upoluję taki jak chcę
Ja mam ciągle wrażenie , że już jest lipiec i że nie wiem czemu mi ten sezon tak śmignął, a to przecież początek maja dopiero....no teraz to już bardziej połowa.....leci
sylwia_slomc... 10:07, 13 maj 2018

eee_taam napisał(a)

pomidory pózno wysiane(( ze 2 tygodnie mają?

ja siałam 8 marca i juz są do kolan i poszły wczoraj do skrzyń bo juz zaczynały mi marniec w domu ...dostały foliowy namiot nad skrzynią ...i beda tam pewnie przez m-c dokąd nie sięgna dachu co przysieszy mam nadzieje kwitnienie ...potem folie zdemintuje ..bo to konstrukcja mocno tymczasowa

mrówki szaleja ...w zeszłym roku tez tak było ...niedawno sie pokapowałam że pozarły mi kocimietke walkers low ((( ....dziwiłam sie co sie stało ze nie puszcza a tam mrowisko ...kocimietka ma aktualnie moze ze 2 listki ....i dzurska wielkie na rabacie bede miec ....musze znowu ja dokupic zeby jakos wygladała ta rabata.

Mrówki gdzie nie siądziesz zaraz Cie oblezą, a jakoś upodobały sobie szczególnie miejsca gdzie mam hamak czy ławki

Może późno, ale wcześniej nie było jak bo babcia chorowała, a w gruncie mam pomidorki niskopienne z już sporymi owockamiPotem pokażę bo zdjęcie nawet zrobiłam
Te będą na smak pod koniec lata
sylwia_slomc... 10:08, 13 maj 2018

Magleska napisał(a)
zakupy bardzo fajne i leżaczek i fotel bujany świetny .....

a uśmiałam się z tych fotek sexu robali .....u mnie tak te wielkie komary bezwstydnie sie sexują ..... i mrówków Ci u mnie dostatek też
Miłej Niedzieli

Wzajemnie OdpoczywajNic nie przesadzaj, ciesz się

sylwia_slomc... 10:16, 13 maj 2018

Dla Justyny moje pomidorki

sylwia_slomc... 10:19, 13 maj 2018

yolka napisał(a)
leżak i fotel piękne, samo robicie czy gdzieś można nabyć? Ptaki piekne , te metalowe i te prawdziwe

Super zrobiłaś portrecik mrówkom, taka fotkę widzę po raz pierwszy

Jolu kupiliśmy u tego pana co zawsze
U nas na miejscu
Mrówki się wczoraj po ścianach masowo włóczyły, nie wiem czego szukają na ścianie, ale uwielbiają chodzić po elewacjach.
sylwia_slomc... 10:20, 13 maj 2018

dominika_ napisał(a)
O jaka urocza parka zamieszkała u Ciebie w ogrodzie

Bardzo mi się podobały od dłuższego czasu