Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 10:21, 13 maj 2018

Katkak napisał(a)
Ale super ustawiłaś te pawie, wyglądają jakby ucinały sobie pogawędkę . Bażant też super się wpasował . Budka z dziupli wspaniała, jedyna w swoim rodzaju. Sylwia masz tak pięknie, że aż dech zapiera . Niech no ja tam wpadnę .

Dzięki Kasieńka, z dziupli bardzo się ucieszyłam
Wiesz, że czekam na Cię z niecierpliwością i utęsknieniem
sylwia_slomc... 10:23, 13 maj 2018

Katkak napisał(a)
Acha i chyba odkryłam dlaczego derenie tak marnie mi rosły. Wczoraj jednego, który takiego jednego długiego bata w górę wypuścił chciałam przesadzić, a w jego miejsce dać takiego małego jeszcze, ale ładnie rozkrzewionego, którego sama wyhodowałam. Po wykopaniu tego dużego okazało się, że ma tarczniki (bo takie płaskie brązowe stwory, to chyba one, nie? Wytłukłam wszystkie co do jednego i z tego większego zrobiłam takie drzewko na pniu i dałam do donicy od Ciebie, która wczoraj przestała być mini oczkiem .

O widzisz, ale z tarcznikami to walka ciężka z tego co wiem, czymś tam się pryska jeszcze i czymś myje....nie wiem czym, tak mi w uchu dzwoni tylko
Katkak 11:40, 13 maj 2018

Sylwus przypomniało mi się jeszcze, ze 10.06 też odpada, bo mam wtedy bieg, ale poza tym już naprawdę mogę.
Urszulla 12:04, 13 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ulacia ja włókninę do ziemi mocuję gwoździami krokwiowymi, Plastikowe się łamią u mnie bo twardo jak sucho, a gwóźdź łatwiej z ziemi w całości wydobyć w razie potrzeby i łatwo w ziemie młotkiem nawet wbić, trzyma mocno, a podwadzisz czymkolwiek twardym i wydobędziesz, oporu nie stawia

Z taką wąską główką? A jakieś podkładki stosujesz?

Właśnie o to mi chodzi żeby było coś stalowego ale chyba krótsze bo tak głęboko nie wbiję się wszędzie. Mam ten sam problem podłoża na dodatek kamień na dole.
Radziu2013 12:07, 13 maj 2018

Sylwia wpadam i jak zawsze jestem zachwycony
Warzywnik wymiata

Chciałem zapytać o rośliny na zdjęciach. Jak się nazywają?

1)Jaka to odmiana klonu?

2)

3)

4)
Bogdzia 12:09, 13 maj 2018

Podziwiam faceta co te ptaki robi , z metalu takie przestrzenne zrobic , zdolny człowiek.
sylwia_slomc... 12:30, 13 maj 2018

Katkak napisał(a)
Sylwus przypomniało mi się jeszcze, ze 10.06 też odpada, bo mam wtedy bieg, ale poza tym już naprawdę mogę.

10 też nas nie maCzyli po 10? Naparstnice i ostróżki chyba nie dotrwają Idą w górę w oczach.
sylwia_slomc... 12:32, 13 maj 2018

Urszulla napisał(a)

Z taką wąską główką? A jakieś podkładki stosujesz?

Właśnie o to mi chodzi żeby było coś stalowego ale chyba krótsze bo tak głęboko nie wbiję się wszędzie. Mam ten sam problem podłoża na dodatek kamień na dole.
Podwijam ciut włókninę i biję przez podwójną warstwę. Trzyma bez problemu, bo one maja szeroka główkę, te małe przechodziły na wylot i nie trzymały
sylwia_slomc... 12:33, 13 maj 2018

Radziu2013 napisał(a)
Sylwia wpadam i jak zawsze jestem zachwycony
Warzywnik wymiata

Chciałem zapytać o rośliny na zdjęciach. Jak się nazywają?

1)Jaka to odmiana klonu?

2)

3)

4)

1. Klon drumondi
2. Zapomniałam, ale na suche stanowiska
3. Piaskowiec
4. Ostrogowiec

sylwia_slomc... 12:35, 13 maj 2018

Bogdzia napisał(a)
Podziwiam faceta co te ptaki robi , z metalu takie przestrzenne zrobic , zdolny człowiek.

Też tak uważam, i chyba ręcznie malowane, a ma tego wybór ogromny, z samych prętów i korali też, ale cena dla mnie nie do przebrnięcia