Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:48, 23 maj 2018

Dominika11 napisał(a)
na pewno nie zawiodę się czekam z niecierpliwością

sylwia_slomc... 09:49, 23 maj 2018

edi75 napisał(a)
Sylwia czytałam u Romy że Cie mszyce atakują..
Gdy pojawiają się mszyce, wierzchołki roślin obsypuję mączką bazaltową. Pod wpływem mączki mszyce duszą się i opadają z roślin. Proste i ekologiczne!

Za późno Wczoraj chemia poszła w ruch , już ciemno prawie było, bo o pszczoły mi chodziło, przy irgach nie pryskałam bo ich tam najwięcej przylatuje. Nie dałabym rady drzew w podwórku obsypywać , bo za wysoko nawet jak na drabinę wyjdę
sylwia_slomc... 09:53, 23 maj 2018

eee_taam napisał(a)
rumor i rejwach ...jak na targu

już tyle Majek nagrali ....ale takiego szumu z przygotowaniami to ja jeszcze na forum nie widziałam

oby ta galopka ci się opłaciła)))

bo kazdy kto ma dom i ogród zdaje sobie doskonale sprawę że trudno w tydzień jest nadrobić to czego sie nie zrobiło w ostatnich miesiącach ....no i jeszcze bieżacy chwast, fryzjer i usuwanie przekwitłych nawożenie i oprysk żelazem też warto zrobić żeby rośliny miały rześki wygląd.....no i samo koszenie trawy tez u ciebie czasochłonne bo traktorka brak a własciwie u was by się przydał zeby w godzinke temat trawy załatwic itp itd

cena bycia celebrytą jest wysoka ...o tym piszą gwiazdy ...mało kto to rozumie ...ale jak widać zwykły przeciętny człowiek za 5 min sławy też dużo poświęca..... ....czy warto? ...zobaczymy w przyszłości bo mnie np ogród Vivy pokazany w Maji mocno rozczarował ...a to taki piękny ogród jest

PS. Gosia ciocia wczoraj pisała ze ma nagrane wszystkie odcinki ogrodowiskowe większość jeszcze jest w necie ....ale nie wiadomo jak długo będą

Ja się do sławy nie pchałam, daleko mi do tego
Ogród ogarniamy na bieżąco na ile jest to możliwe, ale ostatnio to była walka o rośliny w ogóle przez tą suszę Do tego tworzymy go cały czas, w tym sezonie już dużo zrobione. Ale bez liftingu do telewizji się nie nada
sylwia_slomc... 09:53, 23 maj 2018

edi75 napisał(a)
O Jezu dopiero doczytałam ...Sylwia gratuluje ..jesteś gwiazdą..

Nie jestem To ogród ma być gwiazdą nie ja
edi75 09:59, 23 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie jestem To ogród ma być gwiazdą nie ja

No nie Ci będzie...gwiazdą drugiego planu
Monia81 10:06, 23 maj 2018

Ale się dzieje u Ciebie gratulacje wszystko wyjdzie pięknie, bo ogród masz cudowny ta jego zmienność jest niesamowita, codziennie coś innego zachwyca, piękne miejsce tworzycie Sylwuś, więc bardzo dobrze, że będzie to pokazane na tym etapie, to jest bardzo budujące, dla osób, które sami tworzą swój raj na ziemi buziaczki
sylwia_slomc... 10:10, 23 maj 2018

edi75 napisał(a)

No nie Ci będzie...gwiazdą drugiego planu

Ok gwiazdą co u fryzjera nie była i w makijażu nie chodzi, czymś tam może błysnę
sylwia_slomc... 10:11, 23 maj 2018

Monia81 napisał(a)
Ale się dzieje u Ciebie gratulacje wszystko wyjdzie pięknie, bo ogród masz cudowny ta jego zmienność jest niesamowita, codziennie coś innego zachwyca, piękne miejsce tworzycie Sylwuś, więc bardzo dobrze, że będzie to pokazane na tym etapie, to jest bardzo budujące, dla osób, które sami tworzą swój raj na ziemi buziaczki

Dzięki , mykam bo materiały muszę załatwić, żeby robotę skończyć i potem do ogrodu
ElzbietaFranka 10:35, 23 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Elu ja wiem, ale chwastów kręcić nie musząA po tym deszczu to nie do wiary w jakim tempie chwasty urosły, już zaczynają rosnąc tam gdzie tydzień temu zrobione było

Teraz sa takie techniki filmowe, ze chwasty zdejma z kadru. W glowie sie nie miesci co teraz mozna zrobic.
Jak ci tak bardzo zalezy to motyka zdzieraj i na slonce wyrzucaj i bedzie git. Powiedz ze to naturalne i ekologiczne nowa technologia, zakopujesz w ziemi i dobry nawoz. Nawijaj duzo to. Uwierza.
Katkak 10:54, 23 maj 2018

eee_taam napisał(a)
rumor i rejwach ...jak na targu

już tyle Majek nagrali ....ale takiego szumu z przygotowaniami to ja jeszcze na forum nie widziałam

oby ta galopka ci się opłaciła)))

bo kazdy kto ma dom i ogród zdaje sobie doskonale sprawę że trudno w tydzień jest nadrobić to czego sie nie zrobiło w ostatnich miesiącach ....no i jeszcze bieżacy chwast, fryzjer i usuwanie przekwitłych nawożenie i oprysk żelazem też warto zrobić żeby rośliny miały rześki wygląd.....no i samo koszenie trawy tez u ciebie czasochłonne bo traktorka brak a własciwie u was by się przydał zeby w godzinke temat trawy załatwic itp itd

cena bycia celebrytą jest wysoka ...o tym piszą gwiazdy ...mało kto to rozumie ...ale jak widać zwykły przeciętny człowiek za 5 min sławy też dużo poświęca..... ....czy warto? ...zobaczymy w przyszłości bo mnie np ogród Vivy pokazany w Maji mocno rozczarował ...a to taki piękny ogród jest

PS. Gosia ciocia wczoraj pisała ze ma nagrane wszystkie odcinki ogrodowiskowe większość jeszcze jest w necie ....ale nie wiadomo jak długo będą

Zawsze może być lepiej, ładniej ird i zawsze może być nieodpowiedni moment do pokazania ogrodu. Ja nie znam innych aż tak ptacowitych ludzi jak Sylwia i Wojtek, którzy by aż tyle pracy, pasji i miłości wkładali w ogród. To co z pola ornego stworzyli w ciągu zaledwie 4lat dla mnie wciąż jest nieprawopodobne. Tego nie warto pokazać. To trzeba, należy pokazać. A za kilka lat obejrzymy odcinek porównawczy. Ja za każdym razem pieję z za hwytu będąc u Słomek, teraz niech zobaczy to co stworzylicała Polska.