Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Mala_Mi 20:43, 23 maj 2018

Mirka napisał(a)

Sylwia o Bukszpanowym zapomniałaś.

3 czerwca będzie ogród Kondzia.
Ogród Pszczółki był.. jak można o nim zapomnieć, zmienił się nie do poznania, ale tamten tez był klimatyczny i piękny
Kiedyś był też ogród Kasi Greglis, piękny ogród.. była na forum dawno temu, do dziś pamiętam niebieskie ostróżki..
Ogród Kuklika z hostami
Ogród Poziomki (czy Jasi) zawsze mi się mylą dziewczyny, ale jeden ogród i drugi cudny.. ogrody pełne bylin i innych różności..
Ogród Piotrka z Żwirowy ogród na skarpach
Bajkowy ogród Weroniki.. dla mnie to ogród floksów szydlastych, najpiękniejsze na forum.
Nie wiem czy był emitowany ogród Enya Anity z Zielono mi
I ogród wymuskany Rysia z Tarnowa... perełka.. z obłędną obielą.
I ogród Finki też był.. Marteczka wypadłą rewelacyjnie ..ale jest rewelacyjna wiec nie może być inaczej.. i jej żywopłot z choiny kandayjskiej
Goniak pokazywałą ogród
Babopielka ma i u nas wątek.. a przynajmniej miała
Ogród rodzców Laurki.. co za skleroza imię mi wyleciało..
Ogród Ani (czy Kasi) sąsiadki Danusi.. ze słynną banią.

Tyle sobie przypominam i ma mnadizeję ,że nie pokręciłam imion i nazw ogrodów

Lista ogrodów co odmówili jest kilka razy dłuższa... szkoda, bo jest dużo perełek..

Może to kogoś jeszcze zaciekawi
Waclaw 21:29, 23 maj 2018

eee_taam napisał(a)
rumor i rejwach ...jak na targu

już tyle Majek nagrali ....ale takiego szumu z przygotowaniami to ja jeszcze na forum nie widziałam

oby ta galopka ci się opłaciła)))

bo kazdy kto ma dom i ogród zdaje sobie doskonale sprawę że trudno w tydzień jest nadrobić to czego sie nie zrobiło w ostatnich miesiącach ....no i jeszcze bieżacy chwast, fryzjer i usuwanie przekwitłych nawożenie i oprysk żelazem też warto zrobić żeby rośliny miały rześki wygląd.....no i samo koszenie trawy tez u ciebie czasochłonne bo traktorka brak a własciwie u was by się przydał zeby w godzinke temat trawy załatwic itp itd

cena bycia celebrytą jest wysoka ...o tym piszą gwiazdy ...mało kto to rozumie ...ale jak widać zwykły przeciętny człowiek za 5 min sławy też dużo poświęca..... ....czy warto? ...zobaczymy w przyszłości bo mnie np ogród Vivy pokazany w Maji mocno rozczarował ...a to taki piękny ogród jest

PS. Gosia ciocia wczoraj pisała ze ma nagrane wszystkie odcinki ogrodowiskowe większość jeszcze jest w necie ....ale nie wiadomo jak długo będą

Justyno,
a masz numery odcinków ogrodowiskowych? Napisz, proszę
margaretka3 21:51, 23 maj 2018

W Mai był jeszcze ogród Tomka i Kasi Grochowskich z wątku Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa.
sylwia_slomc... 21:55, 23 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Teraz sa takie techniki filmowe, ze chwasty zdejma z kadru. W glowie sie nie miesci co teraz mozna zrobic.
Jak ci tak bardzo zalezy to motyka zdzieraj i na slonce wyrzucaj i bedzie git. Powiedz ze to naturalne i ekologiczne nowa technologia, zakopujesz w ziemi i dobry nawoz. Nawijaj duzo to. Uwierza.

Anitka mi dziś powiedziała, że te trawy co zakwitnąć zdążyły( w sensie perz itd ) to u mnie mogą robić za ozdobne, bo kto powiedział, że tylko miskanty mogą być ładne
sylwia_slomc... 21:57, 23 maj 2018

Katkak napisał(a)

Zawsze może być lepiej, ładniej ird i zawsze może być nieodpowiedni moment do pokazania ogrodu. Ja nie znam innych aż tak ptacowitych ludzi jak Sylwia i Wojtek, którzy by aż tyle pracy, pasji i miłości wkładali w ogród. To co z pola ornego stworzyli w ciągu zaledwie 4lat dla mnie wciąż jest nieprawopodobne. Tego nie warto pokazać. To trzeba, należy pokazać. A za kilka lat obejrzymy odcinek porównawczy. Ja za każdym razem pieję z za hwytu będąc u Słomek, teraz niech zobaczy to co stworzylicała Polska.

Kochana moja, twoją Bajkę też by warto pokazaćJest jedyna i niepowtarzalna
sylwia_slomc... 21:58, 23 maj 2018

eee_taam napisał(a)

ekipa od montazu skrzynek sie na nich wypieła nie TV

Acha, to coś nie do końca zrozumiałam
Betka 22:00, 23 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)

3 czerwca będzie ogród Kondzia.
Ogród Pszczółki był.. jak można o nim zapomnieć, zmienił się nie do poznania, ale tamten tez był klimatyczny i piękny
Kiedyś był też ogród Kasi Greglis, piękny ogród.. była na forum dawno temu, do dziś pamiętam niebieskie ostróżki..
Ogród Kuklika z hostami
Ogród Poziomki (czy Jasi) zawsze mi się mylą dziewczyny, ale jeden ogród i drugi cudny.. ogrody pełne bylin i innych różności..
Ogród Piotrka z Żwirowy ogród na skarpach
Bajkowy ogród Weroniki.. dla mnie to ogród floksów szydlastych, najpiękniejsze na forum.
Nie wiem czy był emitowany ogród Enya Anity z Zielono mi
I ogród wymuskany Rysia z Tarnowa... perełka.. z obłędną obielą.
I ogród Finki też był.. Marteczka wypadłą rewelacyjnie ..ale jest rewelacyjna wiec nie może być inaczej.. i jej żywopłot z choiny kandayjskiej
Goniak pokazywałą ogród
Babopielka ma i u nas wątek.. a przynajmniej miała
Ogród rodzców Laurki.. co za skleroza imię mi wyleciało..
Ogród Ani (czy Kasi) sąsiadki Danusi.. ze słynną banią.

Tyle sobie przypominam i ma mnadizeję ,że nie pokręciłam imion i nazw ogrodów

Lista ogrodów co odmówili jest kilka razy dłuższa... szkoda, bo jest dużo perełek..

Może to kogoś jeszcze zaciekawi

Taka listę dobrzeby było umieścić w wątku Maja w ogrodzie. Sama szukałam w necie ale ciężko znając odcinki naszych ogrodowiskowych kolegów i kolezanek.
Więc kto co wie niech napisze ja napewno ponadrabiam
sylwia_slomc... 22:02, 23 maj 2018

eee_taam napisał(a)

o to własnie mi chodzi że na codzień żyjemy z ogrodem "nietelewizyjnym" i da się i pokazujemy taki zwykły codzienny naturalny znajomym i na forum ...i każdy ma z nas grafik robót koniecznych na następny tydzień miesiąc, kwartał... i nagle przybywa TV i nastepuje cos dziwnego ...istne szaleństwo ....bo wszystko natychmiast musi być... a przeciez kilka dni temu byli krecili ...i taki naturalny ogród się nadawał do nagrywek to i za dwa dni tez sie nada przecież

takie mam przemyślenia ...że ta galopka jest zupełnie nie potrzebna i warto zwolnić bo ogród w standardie "telewizyjnym" na dłuższa mete będzie trudny w utrzymaniu

był taki odcinek "ogród Ibuki" w Pisarzowicach też jest albo jakoś blisko ...i był super wyszykowany do programu pojechaliśmy tam ....wejscie za opłata ....i uciekłam ....zobaczyłam busz ...z chwastami w standardzie duzo niższym niz ogrody forumowe ....duze rozczarowanie ...do dzis mam niesmak po tym programie

Spoko u mnie jest naturalny , że hej Natura sama mi się przez siatkę pcha tzn perz i pokrzywy
A do tego koty w nocy wytarzały się w tojeści kropkowanej za bujakiem i mam połamane badyle.....i musi być
sylwia_slomc... 22:07, 23 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sylwuś napiszę jeszcze raz. Nie szalej i nie staraj się zrobić wszystkiego pod presją wszystkiego. Ekipa znajdzie sobie pewno zupełnie inne rzeczy niż myślisz. Montażysta jeszcze coś innego a Maję zachwyci jeszcze inna rzecz.
Nie ma co się zabijać. Ja nie znałam ani standardu Ogrodowiska ( nie byłam wtedy na forum i nie widziałam jakie tu są ogrody)ani telewizyjnego i jakoś wyszło. Gdybym te standardy znała to nie wpuściłabym ekipy do ogrodu pewnie.
Teraz w zimie ogrodu wcale prawie nie było bo zasypany. Myślałam że przyjadą jesienią jak kolorowe liście i trawy są a oni wymyślili święta.
Nie spinaj się i traktuj kamerę tak jakbyś do nas mówiła na spotkaniu ogrodowiskowym. Jak spacerujesz z nami i pasja jest w twoich oczach , uśmiechu i każdym słowie. Ludzie to docenią. Naturalność docenią, nawet jak jakieś niedociągnięcie będzie i chwaścika dojrzą

Gosiaczku dzięki za wszelkie wskazówkiDziś już ciut luzu łapię, bo dziewczyny naprawdę cudne i chwastów prawie już nie mam w części bardziej oficjalnej , bo sama góra to busz, ale tam takie klimaty to się ten busz wpasuje w całość
sylwia_slomc... 22:10, 23 maj 2018

Kasik napisał(a)

Sylwia- ja nie pisze , że nie chcieli. Mi nikt nie proponował, a jeśli by proponował ja bym sie nie zgodziła. Wiem, że chciałabym aby było wszystko na Tip Top, a u mnie się nie da. Za bardzo leniwa jestem.

Nie dla mnie te nerwy i to nie moje klimaty. Ja w zaciszu cichutko siedzę i jest mi z tym dobrze.

Aj czyli jednak coś źle zrozumiałam Zrzuć to na karb mojego zmęczenia
wczoraj padłam w fotelu i tak dospałam do 3.30 w nocy
Dziś wróciłam ciut wcześniej