Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Waclaw 00:05, 23 maj 2018

Pięknie powiedziane Rumianko
Pięknie powiedziane.
Podpisuję się obiema rękami
paulina_ns 05:42, 23 maj 2018

Fiu fiu ktoś tu będzie w telewizji muszę sobie zapisać i koniecznie obejrzeć, trzymam kciuki za wszystko no i oczywiście gratulacje .
Kasik 06:37, 23 maj 2018

No i właśnie te nasze ogrody , tworzone pracą naszych rąk i powstające w nie zawsze prawidłowy sposób warte są pokazywania.
Juz niejednokrotnie spotkałam się z opinią, ze chętniej się ogląda nie do końca przemyślane, kilkakrotnie przerabiane niż te zaprojektowane i prowadzone przez wyspecjalizowane firmy.
Mam znajomych którzy oglądają Maję tylko wtedy kiedy pokazuje właśnie pracę laików.
Oczywiście nie ujmuję tu wiedzy i możliwości "zwykłego człowieka" , który jak widać na "O" potrafi stworzyć perełkę.
Kiedyś mój wujek (sadownik) jak przyszedł do mnie do ogrodu w momencie kwitnienia hortek, powiedział, że właśnie takie ogrody chciałby oglądać. Ludzi, którzy z ugoru małymi kroczkami dochodzą do efektów, których nigdy by sie nie spodziewali.

Ileż radości sprawiło mojemu mężowi posadowienie rabat podwyższonych samemu (ekipa się na nas wypięła). Dziś jest dumny, choć kosztowało Go to bardzo dużo wysiłku, na który nie powinien był sobie pozwolić.

Gratuluję bardzo.
Dominika11 08:10, 23 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bardzo nam miło, mam nadzieję, ze się nie zawiedziesz
na pewno nie zawiodę się czekam z niecierpliwością
edi75 08:22, 23 maj 2018

Sylwia czytałam u Romy że Cie mszyce atakują..
Gdy pojawiają się mszyce, wierzchołki roślin obsypuję mączką bazaltową. Pod wpływem mączki mszyce duszą się i opadają z roślin. Proste i ekologiczne!
08:28, 23 maj 2018
rumor i rejwach ...jak na targu

już tyle Majek nagrali ....ale takiego szumu z przygotowaniami to ja jeszcze na forum nie widziałam

oby ta galopka ci się opłaciła)))

bo kazdy kto ma dom i ogród zdaje sobie doskonale sprawę że trudno w tydzień jest nadrobić to czego sie nie zrobiło w ostatnich miesiącach ....no i jeszcze bieżacy chwast, fryzjer i usuwanie przekwitłych nawożenie i oprysk żelazem też warto zrobić żeby rośliny miały rześki wygląd.....no i samo koszenie trawy tez u ciebie czasochłonne bo traktorka brak a własciwie u was by się przydał zeby w godzinke temat trawy załatwic itp itd

cena bycia celebrytą jest wysoka ...o tym piszą gwiazdy ...mało kto to rozumie ...ale jak widać zwykły przeciętny człowiek za 5 min sławy też dużo poświęca..... ....czy warto? ...zobaczymy w przyszłości bo mnie np ogród Vivy pokazany w Maji mocno rozczarował ...a to taki piękny ogród jest

PS. Gosia ciocia wczoraj pisała ze ma nagrane wszystkie odcinki ogrodowiskowe większość jeszcze jest w necie ....ale nie wiadomo jak długo będą

edi75 08:43, 23 maj 2018

O Jezu dopiero doczytałam ...Sylwia gratuluje ..jesteś gwiazdą..
sylwia_slomc... 09:45, 23 maj 2018

Waclaw napisał(a)
Pięknie powiedziane Rumianko
Pięknie powiedziane.
Podpisuję się obiema rękami

sylwia_slomc... 09:45, 23 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Fiu fiu ktoś tu będzie w telewizji muszę sobie zapisać i koniecznie obejrzeć, trzymam kciuki za wszystko no i oczywiście gratulacje .

Dzięki
sylwia_slomc... 09:47, 23 maj 2018

Kasik napisał(a)
No i właśnie te nasze ogrody , tworzone pracą naszych rąk i powstające w nie zawsze prawidłowy sposób warte są pokazywania.
Juz niejednokrotnie spotkałam się z opinią, ze chętniej się ogląda nie do końca przemyślane, kilkakrotnie przerabiane niż te zaprojektowane i prowadzone przez wyspecjalizowane firmy.
Mam znajomych którzy oglądają Maję tylko wtedy kiedy pokazuje właśnie pracę laików.
Oczywiście nie ujmuję tu wiedzy i możliwości "zwykłego człowieka" , który jak widać na "O" potrafi stworzyć perełkę.
Kiedyś mój wujek (sadownik) jak przyszedł do mnie do ogrodu w momencie kwitnienia hortek, powiedział, że właśnie takie ogrody chciałby oglądać. Ludzi, którzy z ugoru małymi kroczkami dochodzą do efektów, których nigdy by sie nie spodziewali.

Ileż radości sprawiło mojemu mężowi posadowienie rabat podwyższonych samemu (ekipa się na nas wypięła). Dziś jest dumny, choć kosztowało Go to bardzo dużo wysiłku, na który nie powinien był sobie pozwolić.

Gratuluję bardzo.

Zgadzam się Kasiu z tym co napisałaś
I w szoku jestem, że nie chcieli u Was kręcić, taki piękny ogród przecież duża strata dla widzów