Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Iwonka 10:23, 02 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Poszło bokiem, ani kropla nie spadła
Tak wyglądało, fotki z tel bo w aparacie bateria padła

Pięknie ten piorun uchwyciłaś, my też na tarasie ogladaliśmy spektakl nad Krakowem. Kasia pisze, że u niej popadało, u mnie tak niedaleko od niej, prawie wcale. A widzę, że u was wogóle. To już nie jest śmieszne, chociaż dobrze, że burza wyhamowała i szkód nie było. Ale ten brak deszczu coraz bardziej przeraża.
10:27, 02 cze 2018
[img

[img

ja patrze na te pola obok ....nie wiem co myśleć ...nic na nich nie rośnie? ...tylko zaorane sa ? może źle widze bo to czerwiec przecież juz jest?

Iwonka 10:28, 02 cze 2018

Coś pięknego taki widok
Na ul. wielickiej kwitną teraz w łące takie wysokie "badyle" z małymi niebieskimi kwiatami. Zrobię zdjęcie jak będę znów przejeżdzać, chociaż może wiesz co to za kwiaty? Fajnie pasowałyby do twojej łąki, są wysokie a delikatne.
sylwia_slomc... 10:30, 02 cze 2018

Doranma napisał(a)
I jak, przyszedł deszcz? U mnie aż nadto

Niestety ani kropli w nocy A burza dwie miejscowości( małe) przed nami skręciła na północ.
Na dziś jeszcze zapowiadają, liczę na deszcz.....
sylwia_slomc... 10:31, 02 cze 2018

Kindzia napisał(a)
Gratuluję wizyty Mai

U mnie ziemia stale wilgotna, ale trawnikowi bardzo deszcz się przyda. Dzisiaj nam zapowiadają.

Dzięki Kasiu Bardzo deszczu wyglądamy....tylko takiego normalnego
sylwia_slomc... 10:33, 02 cze 2018

Waclaw napisał(a)

Gdybym dziś z tamtej strony cyknąć chciała to nic pięknego byś na łące nie zobaczył, udeptane jak lądowisko
Szczęście, że uwiecznić zdążyłam
sylwia_slomc... 10:35, 02 cze 2018

Kasya napisał(a)
napatrzec sie nie mozna, przepiekne ujecia
ogladam i ogladam juz ktorys raz

Łąka z roku na rok bogatsza w rośliny....ale jak sobie pomyślę jaka cudna by była gdyby choć trochę w marcu i kwietniu popadało......byłyby łany łubinu, ostróżek jednorocznych , kminku , kosmosów i całej reszty......a tak to nie wiem czy się dosadzane przyjęły, o sianych nie wspomnę
sylwia_slomc... 10:37, 02 cze 2018

Gosialuk napisał(a)
Łąka śliczna. Te maki i naparstnice. Z roku na rok będzie ładniejsza. Z podlewanie masakra w tym roku. Przy takich temperaturach momentalnie wszystko wysycha.
Maki na mąki mi się przerobiły. Poprawiłam

Ciężki ten rok dla roślin w łące. Ale uczy również, rok temu mokra wiosna i mietlicy w łące zatrzęsienie, teraz susza i zupełnie inne trawy wyszły na pierwszy planSą też niższe i się na razie nie kładą
sylwia_slomc... 10:39, 02 cze 2018

Urszulla napisał(a)
Za rok będziemy w tv wspominali tegoroczne lato w maju. A ja i tak wolę Twój zmienny ogród tu na forum, na żywo razem z Wami i Waszą pracą.

Ciekawe kiedy deszcz wreszcie do Was zawita. Ja mam dolane aż nadto.

A w trakcie przygotowań była się okazja z dziewczynami nagadać do woli
Dałabyś trochę tej wody
sylwia_slomc... 10:41, 02 cze 2018

Anitka napisał(a)
Relacja super, ciesze się ,że wszystko się udało. I widzę, że nie tylko ja u ciebie opalenizny się dorobiłam
Łączka obłędnie się prezentuje. Ja też wczoraj usnęłam o 14 na ławce na tarasie z nogami rozkraczonymi w górze na stole. Prawie nie do pomyślenia w moim przypadku. Nie powiem jak się czułam, gdy po dwóch godzinach się obudziłam.

U nas też takie chmurzyska były i początkowo sucha burz miejsce miała. Ale po godzinie popadało. Wiedziałam, że tak będzie, bo miałam dzień wolny i rano 4 godziny z węża lałam

A ja leję i popadać nie chce
Maje bardzo spiekło i to nie wiadomo kiedy, bo każdą możliwą chwilę do cienia mykała, ale Ona ma jasna karnację....oj będą mieć problem montażyści