Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Anda 21:13, 02 cze 2018

eee_taam napisał(a)

ja jak jade na narty w Alpy to tez uzywam i na plaze tez ...i unikam lezakowania i całodziennego chodzenia po słońcu ....ale nie o raka tu chodzi ...bo to jest bzdet 20 wieku

słońce jest ostre bo majstruja w amosferze i mamy anomalie takie jak mamy i te beznadziejne prognozy pogody sa własnie z tego powodu

jak sie ma biała i wrażliwą skórę ktora na intensywnym słońcu opla sie na czerwono ...to duzy kłopot i warto sie chronic ...lepszy filtr niz pęcherze i rany ale od słonca raka sie nie dostaje

Justyna, ja Cie wysle do mojej dermatolog, to sobie z nia porozmawiasz o promieniowaniu UV i niszczeniu DNA w komorkach

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 21:16, 02 cze 2018

Anda napisał(a)

No cos ty A filtry mechaniczne, jak dla bobaskow?

Ewcia ja nawet na większość szamponów do włosów uczulona, mam dwa co mogę i tylko ich używamTato chciał być dobry i raz mi dal spróbować swój przeciw alergiczny, nawet niemowlętom zalecany, galopem z wanny wyskakiwałam bo mnie całe ciało szczypało i pokrzywka wszędzie gdzie szampon pociekł wyskoczyła od razu, od tamtej pory już nie eksperymentuję
21:18, 02 cze 2018
Anda napisał(a)

Justyna, ja Cie wysle do mojej dermatolog, to sobie z nia porozmawiasz o promieniowaniu UV i niszczeniu DNA w komorkach

ja juz nie chodze do takich dawnowziełam rozwód ..szkoda kasy i czasu
21:20, 02 cze 2018
a kiedys mi takie filtry polecono jeszcze nie kupiłam ...ale może ktoś skorzysta i akurat mu spasuja

https://pl.iherb.com/c/coola-organic-suncare-collection
Anda 21:21, 02 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ewcia ja nawet na większość szamponów do włosów uczulona, mam dwa co mogę i tylko ich używamTato chciał być dobry i raz mi dal spróbować swój przeciw alergiczny, nawet niemowlętom zalecany, galopem z wanny wyskakiwałam bo mnie całe ciało szczypało i pokrzywka wszędzie gdzie szampon pociekł wyskoczyła od razu, od tamtej pory już nie eksperymentuję

Dobrze, ze w ogrodzie mozesz pracowac. Ja jestem uczulona na pomidory, pelargonie, aronie, zywokost itp. Niby naturalne, a dla mnie trucizna. Nie zawsze jest tak, ze jak naturalne, to od razu dobrze sluzy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:24, 02 cze 2018

eee_taam napisał(a)
a kiedys mi takie filtry polecono jeszcze nie kupiłam ...ale może ktoś skorzysta i akurat mu spasuja

https://pl.iherb.com/c/coola-organic-suncare-collection

Ja uzywam tylko produktow Eau Thermale Avène.
sylwia_slomc... 21:24, 02 cze 2018

Anda napisał(a)

Dobrze, ze w ogrodzie mozesz pracowac. Ja jestem uczulona na pomidory, pelargonie, aronie, zywokost itp. Niby naturalne, a dla mnie trucizna. Nie zawsze jest tak, ze jak naturalne, to od razu dobrze sluzy.

No nie zawsze, ziemniaków nie obieram np. bo mi linie papilarne na dłoniach pękają i krwawią, a w ziemi grzebię i nic, ale od liści rzodkiewki,ogórków i cukinii uczulenie mam od razu.
21:28, 02 cze 2018
Anda napisał(a)

Ja uzywam tylko produktow Eau Thermale Avène.

te tez dbre czasem kremy od nich kupuje
Anda 21:28, 02 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

No nie zawsze, ziemniaków nie obieram np. bo mi linie papilarne na dłoniach pękają i krwawią, a w ziemi grzebię i nic, ale od liści rzodkiewki,ogórków i cukinii uczulenie mam od razu.

Ech, to zycie w rekawiczkach...
sylwia_slomc... 21:30, 02 cze 2018

Anda napisał(a)

Ech, to zycie w rekawiczkach...

Rękawiczek unikam, szczególnie lateksowych, szczypią mnie dłonie po nich okropnie, dlatego mam ręce w takim stanie nie wystawowym