Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 14:20, 20 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
O fiu fiu fiu !
Tych dalii to Ty masz duuuuzo.
ŁADNE bardzo ładne wszystkie. Ja też je lubię i mam. Ale oczywiście W mniejszej ilości.

Aniu ja sporo zwłaszcza tych jednakowych dostałam od sąsiadek ogrodniczek, a te co pojedyncze mam to dokupiłamCieszy mnie, że się podobają
Gardener27 11:02, 21 lip 2018

Sylwuś mam wrażenie że w tym sezonie ogród lżejszy dla Was. Rabaty ładnie się zagęściły, mniej pielenia i wszystko coraz starsze więc nie wymaga tyle uwagi. Dalie w warzywniku przepiękne, takie babcine jak dawniej. Moje zostały przyduszone przez szałwie i już się chyba nie pozbierają. Ogólnymi widokami jak zawsze jestem zachwycony i czekam co sie pojawi w nowych skrzyniach.
sylwia_slomc... 21:59, 21 lip 2018

Gardener27 napisał(a)
Sylwuś mam wrażenie że w tym sezonie ogród lżejszy dla Was. Rabaty ładnie się zagęściły, mniej pielenia i wszystko coraz starsze więc nie wymaga tyle uwagi. Dalie w warzywniku przepiękne, takie babcine jak dawniej. Moje zostały przyduszone przez szałwie i już się chyba nie pozbierają. Ogólnymi widokami jak zawsze jestem zachwycony i czekam co sie pojawi w nowych skrzyniach.

Przemo nic bardziej mylnego Może by i był lżejszy, ale jak policzę konewki z wodą pod rosliny wyniesione od marca do teraz to wyjdzie , ze przez pierwsze trzy lata tyle nie wyniosłam co w tym sezonie już . Walczyliśmy o przetrwanie roślin jak lwy
A dzisiaj z koszeniem eM, a ja z chwastami, bo niektóre kolano mijały
W nowych skrzyniach truskawki na pewno i wiosenne siewy, a co jeszcze nie wiem dziś zaczęty rów.
Gardener27 22:11, 21 lip 2018

Trzeba na przyszłość pomyśleć o rozprowadzeniu wody po ogrodzie, ułatwi to Wam bardzo życie. Parę ujęć w różnych miejscach, trochę węża wkopać w ziemię i pewnie pompa.
W tym roku walczyliście bo mieliście dużą motywację Kiedy następna wizyta TV ?

sylwia_slomc... 23:46, 21 lip 2018

Gardener27 napisał(a)
Trzeba na przyszłość pomyśleć o rozprowadzeniu wody po ogrodzie, ułatwi to Wam bardzo życie. Parę ujęć w różnych miejscach, trochę węża wkopać w ziemię i pewnie pompa.
W tym roku walczyliście bo mieliście dużą motywację Kiedy następna wizyta TV ?

Przemo woda na dużym ogrodzie u nas to problem spory bo tam prądu nie ma i nie będzie A ogród bardzo mocno pod górę,do źródła głęboko, nawet gdyby studnie kopał to na samej górze, żeby się dokopać do poziomu w najniższym miejscu ogrodu jest ok 10 metrów, a jeszcze do źródła ile ?
Teraz to ekipa dopiero późną jesienią ma być, ale jutro Goście ogrodowi i też trzeba było choć do jako takiego wyglądu doprowadzić, a tu cały tydzień był mokry
anpi 01:10, 22 lip 2018

Dalie przepiękne i liliowce.Ale bujno w warzywniaczku ,scieżek nie widać
sylwia_slomc... 10:08, 22 lip 2018

anpi napisał(a)
Dalie przepiękne i liliowce.Ale bujno w warzywniaczku ,scieżek nie widać

Mają po 35-40cm a wychodzi na to, że za wąskie bo zginęły
MirellaB 10:17, 22 lip 2018

I ja podziwiam dalie
katel 22:40, 22 lip 2018

Świwowiśi jeszcze nie próbowałam - jaki ma smak?
sylwia_slomc... 23:00, 22 lip 2018

MirellaB napisał(a)
I ja podziwiam dalie

Cieszą teraz bardzo