Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Agania 08:08, 24 lip 2018

Fajnie, że niedziela się udała i goście w końcu dotarli

Kwiatów masz jeszcze dużo, ale jesień czuje się w każdym ogrodzie

Słyszałaś o wierzbie Salix purpurea 'Nana' ('Gracilis')
https://www.ogrodowisko.pl/watek/582-arboretum-bolestraszyce?page=4, ta rośnie w Bolestraszycach przy zbiornikach wodnych, rowach melioracyjnych na Wasz rów idealna, tojeść nie zatrzyma wody, a taki żywopłot tak?
Urszulla 08:55, 24 lip 2018

Sylwia, u Ciebie to wszystko rośnie jak na drożdżach a masz agro położoną i susza. Fajnie że tak to wszystko ładnie wygląda. Bo goście non stop
Mnie niecierpliwość w tym roku dopadła. Z chęcią bym cały samochód roślin nawiozła i sadziła ale jakieś przeciwności mam. Za to tych kilkaset sadzonek które zrobiłam za 2 lata o ból głowy mnie przyprawi ha,ha

abiko 09:26, 24 lip 2018

Kochana.. tojeść będzie świetna i jedna i druga, rów jest na tyle długi, że obie się zmieszczą. Ja mam żółtą jak coś..
sylwia_slomc... 09:44, 24 lip 2018

Katkak napisał(a)

Rozesłaną, tą płożącą. Też Ci mowiłam Słońce zeby tam tojeść dać. Zrobi ładny dyeanik.

I dam Kochana Musze wymyślić tez coś wyższego, bo całkiem płasko tam nie chcę
sylwia_slomc... 09:45, 24 lip 2018

Anda napisał(a)
U Ciebie jak zwykle gwarno Co mnie w ogóle nie dziwi przy takim ogrodzie i takiej pasji

Ewcia uwielbiamy takie zjazdy, są ogromnym motorem do dalszej pracy
sylwia_slomc... 09:53, 24 lip 2018

Agania napisał(a)
Fajnie, że niedziela się udała i goście w końcu dotarli

Kwiatów masz jeszcze dużo, ale jesień czuje się w każdym ogrodzie

Słyszałaś o wierzbie Salix purpurea 'Nana' ('Gracilis')
https://www.ogrodowisko.pl/watek/582-arboretum-bolestraszyce?page=4, ta rośnie w Bolestraszycach przy zbiornikach wodnych, rowach melioracyjnych na Wasz rów idealna, tojeść nie zatrzyma wody, a taki żywopłot tak?

Agatko ona w tamto miejsce za wysoka i wymaga corocznego cięcia ja muszę dać coś co szybko przykryje brzeg, nie zasłoni clematisów na siatce, nie wypije dużo wody, bo tam już brzozy, jabłonki czereśnie i wiśnie rosną i nie trzeba nic robić z tym cały sezon bo jak rów z woda, a takie lata tez się zdarzały do tej pory, wcześniej dość często to do niego nie wejdę by przycinać drugi brzeg
Miejsce trudne bo jak woda w rowie bardzo wilgotne, czasem mokre, a jak susza jak teraz to ziemia proch
sylwia_slomc... 09:55, 24 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Sylwia, u Ciebie to wszystko rośnie jak na drożdżach a masz agro położoną i susza. Fajnie że tak to wszystko ładnie wygląda. Bo goście non stop
Mnie niecierpliwość w tym roku dopadła. Z chęcią bym cały samochód roślin nawiozła i sadziła ale jakieś przeciwności mam. Za to tych kilkaset sadzonek które zrobiłam za 2 lata o ból głowy mnie przyprawi ha,ha

Ula dasz radę, wiesz czego oczekujesz i rozmnażasz co ci potrzebne. Ja jak sadziłam maleńkie drzewka tez myślałam, że nie doczekam ogrodu, a teraz widzę, że może mi się udać
sylwia_slomc... 09:56, 24 lip 2018

abiko napisał(a)
Kochana.. tojeść będzie świetna i jedna i druga, rów jest na tyle długi, że obie się zmieszczą. Ja mam żółtą jak coś..

Tojeść już zdecydowana
Agania 10:36, 24 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Agatko ona w tamto miejsce za wysoka i wymaga corocznego cięcia ja muszę dać coś co szybko przykryje brzeg, nie zasłoni clematisów na siatce, nie wypije dużo wody, bo tam już brzozy, jabłonki czereśnie i wiśnie rosną i nie trzeba nic robić z tym cały sezon bo jak rów z woda, a takie lata tez się zdarzały do tej pory, wcześniej dość często to do niego nie wejdę by przycinać drugi brzeg
Miejsce trudne bo jak woda w rowie bardzo wilgotne, czasem mokre, a jak susza jak teraz to ziemia proch

Wcześniej pisałaś o problemie w czasie nawałnic, że Ci wodę z rowu wylewa i masz dramat....w takim razie, nie o to ci chodziło...pokaż zdjęcia tego fragmentu do obsadzenia?
sylwia_slomc... 11:28, 24 lip 2018

Agania napisał(a)

Wcześniej pisałaś o problemie w czasie nawałnic, że Ci wodę z rowu wylewa i masz dramat....w takim razie, nie o to ci chodziło...pokaż zdjęcia tego fragmentu do obsadzenia?

Nie Agatko, wierzba mi nie zatrzyma tej wody w rowie, na to poszerzamy rów i w planach jest wymiana przepustu na większy, tu chodzi mi o obsadzenie roślinami ozdobnymi brzegów zamiast chwastów i trawy, bo kosić nie raz nie ma jak tego i wygląda okropnie.
Z drugiego kompa muszę fotki wrzucić bo tu nie mam rowu