Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Agania 10:38, 30 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Znaczy, że dobrze? Czy, że nie? Chyba dobrze

Imponująco... "Gdzie się z chęcią zejdzie praca, tam się hojnie trud opłaca"
abiko napisał(a)
Agania, fajnie nie? I jak obsadzi to niezapominajkami będzie cudnie.

Fajnie, bardzo fajnie
sylwia_slomc... 11:33, 30 sie 2018

Agania napisał(a)

Imponująco... "Gdzie się z chęcią zejdzie praca, tam się hojnie trud opłaca"

Fajnie, bardzo fajnie

Dzięki
sylwia_slomc... 14:26, 30 sie 2018

Wczoraj nareszcie udało mi się eksmitować z donicy w podwórku "milion" orlikowych siewek w łąkę ufff Jeszcze koło wozu mam do przesiedlenia.
ale los dba bym się nie nudziła bo wczoraj pół wiaderka drobnych tulipanowych cebulek od rodziców dostałam z myślą o łące kwietnej.....i teraz to ja myślę czy jak w łąkę luzem wsadzę to nornice ich nie zjedzą do wiosny, a z kolei drobnych w doniczkach na rabacie sensu nie ma dawać bo one do tego nn no i na kwitnienie przyjdzie czekać ze dwa lata pewnie.....ot dylematy
Anitka 16:05, 30 sie 2018

Wczoraj nareszcie udało mi się eksmitować z donicy w podwórku "milion" orlikowych siewek w łąkę ufff Jeszcze koło wozu mam do przesiedlenia.
ale los dba bym się nie nudziła bo wczoraj pół wiaderka drobnych tulipanowych cebulek od rodziców dostałam z myślą o łące kwietnej.....i teraz to ja myślę czy jak w łąkę luzem wsadzę to nornice ich nie zjedzą do wiosny, a z kolei drobnych w doniczkach na rabacie sensu nie ma dawać bo one do tego nn no i na kwitnienie przyjdzie czekać ze dwa lata pewnie.....ot dylematy

Posadź w doniczkach na rabatach przy ogrodzeniu za roślinami gdzie nie widać - powstanie takie przedszkole tulipanowe. Podrosną, donice wykopiesz i na eksponowanych miejscach posadzisz.
Waclaw 17:08, 30 sie 2018

Chyba nie ma osoby na forum, która by mi rowu zazdrościła

Rowu to może niejedna zazdrości bo rośliny na brzegach będą zjawiskowo wyglądały. Jednak nadmiaru wody w rowie i tego, że ten rów jest zalewany błotem to chyba rzeczywiście nikt nie zazdrości.
Muszelka 17:10, 30 sie 2018

Wasza praca przy rowie... klękajcie narody...

Uściski!
sylwia_slomc... 20:37, 30 sie 2018

Anitka napisał(a)

Posadź w doniczkach na rabatach przy ogrodzeniu za roślinami gdzie nie widać - powstanie takie przedszkole tulipanowe. Podrosną, donice wykopiesz i na eksponowanych miejscach posadzisz.

Niby pomysł jest , ale ja na trocinowych mam włókninę i szkoda dziur robić na tymczas bo potem chwasty będą miały łatwiej
Choć jak teraz wrzosy sadziłam to tam gdzie włóknina cztery lata jest targa się już jak papier, biodegradacji ulega Z tego się cieszę bo już warstwa trocinowa przed chwastami w miarę chroni, a jak się rozłoży to się te dobra z ziemią wymieszają
sylwia_slomc... 20:38, 30 sie 2018

Waclaw napisał(a)

Rowu to może niejedna zazdrości bo rośliny na brzegach będą zjawiskowo wyglądały. Jednak nadmiaru wody w rowie i tego, że ten rów jest zalewany błotem to chyba rzeczywiście nikt nie zazdrości.

Taki egzemplarz nam się trafił niestety, nie z wyboru a losowo
sylwia_slomc... 20:43, 30 sie 2018

Muszelka napisał(a)
Wasza praca przy rowie... klękajcie narody...

Uściski!

No bez przesady Praca jak praca, wiadomo ciężka, ale zrobić trzeba bo konieczna. Oby się tylko okazała skuteczna jak do tej pory, to jeden problem byłby z głowy
Wendy79 21:21, 30 sie 2018

margaretka3 napisał(a)
Sylwuś, cieszy kanutia co nie? Wiesz, że ona bije rekordy w kwitnieniu? Ogłaszam ją rekordzistą nie do pobicia No może tylko przezimowana werbena p. by ją mogła dogonić
Zostaw jej miejsce, po trzech latach kępa liści może mieć 60-80 cm średnicy.

Bije rekordy w kwitnieniu i w samosiewie chyba też