Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 18:25, 27 paź 2018

Mala_Mi napisał(a)
Sąsiedzi pozazdrościli i widzę też ogród powstaje.
Drzewa nabrały masy w tym sezonie Brzózki mnie urzekły... super wyglądają

Sąsiadkę mam superową Sama walczy z połową terenu tego co u nas, a na drugiej planuje sadzić lasDojeżdża z miasta raz w tygodniuAle już widać, że ogród powstaje i dom się może będzie budował
Edit. Brzózki maja specjalne miejsce w naszych sercach bo od Romeczki dostaliśmyPokazują już swoją moc
Nallar 19:57, 27 paź 2018

No kochana, u Ciebie nadrobić zaległości to spore wyzwanie. Obejrzałam tylko pismo obrazkowe.

Pomyśleć że nie tak dawno zaczynałaś tworzyć ogród.... Patrząc na rabaty aż trudno w to uwierzyć.
sylwia_slomc... 20:09, 27 paź 2018

Nallar napisał(a)
No kochana, u Ciebie nadrobić zaległości to spore wyzwanie. Obejrzałam tylko pismo obrazkowe.

Pomyśleć że nie tak dawno zaczynałaś tworzyć ogród.... Patrząc na rabaty aż trudno w to uwierzyć.

Tak się wydaje, ale od pierwszej sadzonej roślinki 4,5 roku minęło
Zobaczymy jak to będzie dalej. Kobieto u mnie głównie pismo obrazkowe, nie ma czego nadrabiać
sylwia_slomc... 20:38, 27 paź 2018

Kochani Kto może to pomoże wierzę w Was

Nasza koleżanka forumowa Dzidka prosi o pomoc dla swojego małego sąsiada

Kto zechce pomóc tu znajdzie szczegóły akcji
https://www.siepomaga.pl/zdrowie-julka
basia3012 20:58, 27 paź 2018

Sylwio, dobrze,że ukazał się ten apel na forum. Inaczej bym do niego nie dotarła.
Przeczytałam, żal serce ściska ile dzieciątko musi przeżyć. Życzę Julkowi i rodzinie jak najlepszych wiadomości o jego zdrowiu.
Dołożyłam małą cegiełkę. Pozdrawiam ciepło.
Gabriela 21:03, 27 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękna jesień na stole, przydałaby się jeszcze dynia i jabłka. A stół na kołach świetny.
sylwia_slomc... 21:16, 27 paź 2018

basia3012 napisał(a)
Sylwio, dobrze,że ukazał się ten apel na forum. Inaczej bym do niego nie dotarła.
Przeczytałam, żal serce ściska ile dzieciątko musi przeżyć. Życzę Julkowi i rodzinie jak najlepszych wiadomości o jego zdrowiu.
Dołożyłam małą cegiełkę. Pozdrawiam ciepło.

Każda pomoc zawsze się liczy, dziękuję
Zawsze sobie wyobrażam co czują rodzice takiego malucha....co ja bym czuła w takiej sytuacji... i niezmiennie jestem wdzięczna, że nie musiałam się mierzyć z takim ogromem bólu.....choć zaznałam czegoś podobnego i może właśnie dlatego rozumiem takie apele.
sylwia_slomc... 21:18, 27 paź 2018

Gabriela napisał(a)

Piękna jesień na stole, przydałaby się jeszcze dynia i jabłka. A stół na kołach świetny.

Ja podziwiałam chwilkę temu Twój wypasiony warzywnikNie byłabym sobą gdyby mi wyobraźnia nie zagrała, ale czytałam, że plan jest inny
Edit.
Dynie mam na innym stoliku
sylwia_slomc... 21:44, 27 paź 2018

Dziś ogarnialiśmy do końca warzywnik, reszta plonów już zebrana i na grządkach pusto. Kapusty ozdobne idą na groby, a część robi za dekoracje w podwórku

Kompost, kompościk, kompostunio się zrobił przepiękny czarny Rozwozimy pod jabłonki i do warzywnika, dwa woreczki na Katkę czekają

A wracając do kompostu pamiętacie z jakim czubem miałam komorę wiosną załadowaną???
Przez cały sezon do tej właśnie komory była na wierzch sypana trawa z koszenia podwórka i resztki, a potem w lecie zalałam wszystko własnej produkcji eMami( choć zabrakło mi do ich produkcji najważniejszego składnika, bo melasy nie miałam)
I chyba te eMy właśnie spowodowały w tak krótkim czasie taki ładny przerób materii bo jeszcze nigdy w takim tempie z tej góry nie zrobiło się pół komory. Mój eM wątpił czy to juz gotowe, a ja miałam przeczucie bo skoro tak ubyło to coś musi być na rzeczy....i było Skutek jest widoczny wiec nastawiam w domu kolejne eMy by wiosna zlać drugą komorę, która dzisiaj na full wypełniona warzywnikiem i daliami
Fotki są, ale w aparacie

więc lecimy dalej z tym co już w kompie mam

Magleska 21:45, 27 paź 2018

dobrze ,że podajesz kto w potrzebie jest ....
ile mogę ,to staram się pomóc ....

a u Ciebie pięknie .....ale to wiesz ,prawda ....brzózki urosły niesamowicie ...
Buziaki