Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 15:54, 26 paź 2018

Margerytka40 napisał(a)

A widzisz, zmylił mnie ten brak kotków bo pokrojem wyglądała mi na rozplenicę właśnie.

Ja do tego roku nie byłam pewna, dopiero jak te dwa kotki pokazała, to wiem , ze rozplenica właśnie
Dorota123 20:57, 26 paź 2018

Kwitnący clematis mnie zaskoczył na maksa, ja już dawno zapomniałam, że kwitł. Fajne ujęcie było cudaka z wielkimi oczami wśród traw, no a te kolorowe liście po prostu płoną u Ciebie.
sylwia_slomc... 21:13, 26 paź 2018

Dorota123 napisał(a)
Kwitnący clematis mnie zaskoczył na maksa, ja już dawno zapomniałam, że kwitł. Fajne ujęcie było cudaka z wielkimi oczami wśród traw, no a te kolorowe liście po prostu płoną u Ciebie.

Kwitnie jeszcze kilka klematisów, też jestem zdziwiona bo nawet dość obficie. Liście myślę wiatr już zabrał, jutro sprawdzę możeAle było kolorowo
Anitka 10:42, 27 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aguś moje pewnie już też, prawie na pewno, ale nie byłam od wtorkuChoć wydaje mi się, że mam jakąś fotkę już cykniętą w aparacie, na razie wrzucam to co zgrane, poślizg z fotami ok tygodnia mam

Dobrze, że napisałaś, że fotki z poślizgiem wstawiane, bo zachodziłam w głowę jakim cudem masz jeszcze tyle liści po tych mocnych wiatrach.
Lato nas w tym roku nie rozpieszczało, ale jesień już tak. Moc kolorowych wrażeń dostarczasz.
Urszulla 13:08, 27 paź 2018

Szybko te brzózki dały efekt. Fajna dróżka się zrobiła, malownicza a reszta ogrodu na bogato
Agania 15:01, 27 paź 2018

Piękne masz czerwienie u mnie dużo mniej kolorów...szkoda, że słoneczka teraz tak malutko.
Mala_Mi 16:14, 27 paź 2018

Sąsiedzi pozazdrościli i widzę też ogród powstaje.
Drzewa nabrały masy w tym sezonie Brzózki mnie urzekły... super wyglądają
sylwia_slomc... 18:15, 27 paź 2018

Anitka napisał(a)

Dobrze, że napisałaś, że fotki z poślizgiem wstawiane, bo zachodziłam w głowę jakim cudem masz jeszcze tyle liści po tych mocnych wiatrach.
Lato nas w tym roku nie rozpieszczało, ale jesień już tak. Moc kolorowych wrażeń dostarczasz.

Jesień była przepiękna
Byłam dziś w ogrodzie trochę, obejście zrobiłam, szkód prawie nie ma nie licząc rozbitego osła, ale jego czas już się kończył i nawet się cieszę, że te dekoracje akrylowe wymierają już po swojemu
Babcia przeżyć nie może chciała, żebym go sklejała, ale pół głowy w drobny mak, to co mam się bawić w klejenie, do kosza dałam i już po krzyku
Co do liści, to orzech sąsiada w połowie już rozebrany i nasze klony, jarzębiny, sumaki też, ale zaczyna spektakl metasekwoja na całego, kanzan tez już w kolorach i tamaryszek, powiem Ci, że sporo koloru jeszcze mam, a to nie koniec przebarwień jeszcze
Liliowce już żółty łapią, jeszcze na jedną wiśnię czekam, brzeziniak i wierzby się złocą, magnolie w podwórku to żarówy teraz, a na plan pierwszy wychodzą owoce krzewów Astry już kończą kwitnienie.
sylwia_slomc... 18:18, 27 paź 2018

Urszulla napisał(a)
Szybko te brzózki dały efekt. Fajna dróżka się zrobiła, malownicza a reszta ogrodu na bogato

Szybko na gnojóweczce z pokrzyw to śmigają Już cieszy ta ścieżka, bo zaczyna być widoczne, że miała sens. Ciekawe czy nornice wyjedzą wszystko co tam nasadzone pod brzozami czy dadzą wiośnie zakwitnąć
sylwia_slomc... 18:22, 27 paź 2018

Agania napisał(a)
Piękne masz czerwienie u mnie dużo mniej kolorów...szkoda, że słoneczka teraz tak malutko.

Agatka, Ty wiesz, że to Twój ogród i Bogdzi inspirował mnie do pięknej energetycznej jesieniKoloru jest dużo... chwilowo w dolnym piętrze, ale jak drzewka śmigną to kolory będą na różnych wysokościach