Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:29, 15 lis 2018

koraliki, nie wyobrażam sobie jak to obierać na nalewkę, bo podobno z berberysa można robić

jeszcze w polach masa kukurydzy
sylwia_slomc... 19:36, 15 lis 2018

W zachodzącym słońcu

tu już pusto

sylwia_slomc... 19:36, 15 lis 2018

i zaszło

kasiek 20:51, 15 lis 2018

Widzę że kreciska pracuja razem z Wami No taki urok ogrodu wśród pól. Gunerce robisz domek czy czekasz na mrozy?
sylwia_slomc... 21:03, 15 lis 2018

Chyba na wyścigi z nami. EM w sobotę przed koszeniem porozgarniał, a na dziś jest jeszcze więcej. Trudno do wiosny tak będzie, nic nie poradzimy. Wiosną w większości same się wynoszą jak zaczynamy kosić.
Guncię dziś poobcinałam i nakryłam jej własnymi liśćmi, na razie to powinno wystarczyć. W sobotę może piony wkopiemy nim grunt zamarznie.
Anitka 09:09, 16 lis 2018

Po ogrodzie się "przeszłam", krecie kopce zupełnie mi nie przeszkadzały. Jak byś nie napisałam to bym nie zwróciła na nie uwagi. Kotka opłakałam, dzięcioła popodziwiałam, do mnie też jakiś co pewien czas przylatuje i przegląd drzewom robi, ale jest strasznie płochliwy, jak tylko drzwi tarasowe otwieram ucieka. Z daleka z moim aparatem nie mam szans zdjęć mu zrobić. Fajnie, że ci się udało.

A na tej rabacie przed domem to chyba nie jest aż tak strasznie mokro, bo juka daje radę. Daj może irysy ( odmłodzone) w okolicy tej rynny i ta roślinkę co Anda o niej pisze, a dalej przy juce i za bukszpanem przy krawężniku rozchodniki ( bordowe -nawiążą do bramy i innych elementów wokół, ze srebrno-niebieskimi liśćmi irysów i juki fajnie się skomponują.).

Nad bukszpanem i juką też raczej jest bardziej sucho niż morko, bo tam jest spory spadek.
Patrząc na całość tego miejsca i przyszłe plany wykończenia domu to trawy mi tam nie pasują - róże i byliny tylko.
sylwia_slomc... 10:14, 16 lis 2018

Anitka napisał(a)
Po ogrodzie się "przeszłam", krecie kopce zupełnie mi nie przeszkadzały. Jak byś nie napisałam to bym nie zwróciła na nie uwagi. Kotka opłakałam, dzięcioła popodziwiałam, do mnie też jakiś co pewien czas przylatuje i przegląd drzewom robi, ale jest strasznie płochliwy, jak tylko drzwi tarasowe otwieram ucieka. Z daleka z moim aparatem nie mam szans zdjęć mu zrobić. Fajnie, że ci się udało.

A na tej rabacie przed domem to chyba nie jest aż tak strasznie mokro, bo juka daje radę. Daj może irysy ( odmłodzone) w okolicy tej rynny i ta roślinkę co Anda o niej pisze, a dalej przy juce i za bukszpanem przy krawężniku rozchodniki ( bordowe -nawiążą do bramy i innych elementów wokół, ze srebrno-niebieskimi liśćmi irysów i juki fajnie się skomponują.).

Nad bukszpanem i juką też raczej jest bardziej sucho niż morko, bo tam jest spory spadek.
Patrząc na całość tego miejsca i przyszłe plany wykończenia domu to trawy mi tam nie pasują - róże i byliny tylko.

Bardzo się cieszę z Twojej wizyty Uważać trzeba bo jak się w taki mokry kopiec wdepnie to buty wiesz jak wyglądają
Nowe spojrzenie na tą rabatę bardzo konstruktywne Szczególnie, że widziałaś ją o różnych porach w tym roku. Dzięki
Anitka 11:32, 16 lis 2018

Widzę, że trawy już powiązałaś. Czyżby śnieg ktoś zapowiadał u nas?
sylwia_slomc... 15:49, 16 lis 2018

Anitka napisał(a)
Widzę, że trawy już powiązałaś. Czyżby śnieg ktoś zapowiadał u nas?

Poniedziałek wtorek u nas śnieg z deszczem. Związałam póki suche
kasiek 16:32, 16 lis 2018

Idzie zima, czuć w powietrzu. Kretowiny to część Twojego krajobrazu i faktycznie u Ciebie są jakby częścią ekosystemu Widać że im dobrze