Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

AsiaK_Z 21:24, 16 lis 2015

Jeżeli chodzi o róże to Kindzia - Kasia jest specjalistką - "Ogród z łezką"
Macham
sylwia_slomc... 22:02, 16 lis 2015

Dzięki Asiu u Kindzi też bywam to wiosną będę pytać
Iwk4 22:28, 16 lis 2015

Sylwia, czytam u ciebie i się zastanawiam, ile u ciebie energii?
Jesteś niesamowita z tym zapałem i pomysłami
I masz cudowną rodzinkę, widać, jak sie wspieracie wzajemnie. Buziak wielki dla Ciebie.

Co do róży pnącej, czytałam, tylko nie wiem szybko gdzie, że się jej nie tnie bez potrzeby, tylko gałązki, co wymar5zną i trzeba gałązki przyginać do dołu do trejaży i podwiązywać. Wtedy wypuszcza więcej bocznych gałązek, które idą w górę i je znowu trzeba przyginać poziomo. Bardzo ładnie róża się zagęszcza wtedy. ja tak wiosną próbowałam ze swoja New Dawn i z pozytywnym wynikiem. Drugiej tak nie owijałam i jest mniej gęsta i pusto na dole. Musze wiosną nad tą drugą też popracować.
sylwia_slomc... 22:36, 16 lis 2015

Iwk4 napisał(a)
Sylwia, czytam u ciebie i się zastanawiam, ile u ciebie energii?
Jesteś niesamowita z tym zapałem i pomysłami
I masz cudowną rodzinkę, widać, jak sie wspieracie wzajemnie. Buziak wielki dla Ciebie.

Co do róży pnącej, czytałam, tylko nie wiem szybko gdzie, że się jej nie tnie bez potrzeby, tylko gałązki, co wymar5zną i trzeba gałązki przyginać do dołu do trejaży i podwiązywać. Wtedy wypuszcza więcej bocznych gałązek, które idą w górę i je znowu trzeba przyginać poziomo. Bardzo ładnie róża się zagęszcza wtedy. ja tak wiosną próbowałam ze swoja New Dawn i z pozytywnym wynikiem. Drugiej tak nie owijałam i jest mniej gęsta i pusto na dole. Musze wiosną nad tą drugą też popracować.

O widzisz w Mai też o tym było byłam u pszczółki przed chwila i zobaczyłam takie odlotowe postacie i myślę czy by się nie dało zrobić czegoś w podobnym stylu , a co by do mnie pasowałoNie wiem jeszcze co by to mogło być , ale pomyślę ......podpowiedzi też mile widziane
jona 23:06, 16 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
resztki kolorów na rabacie to już ostatki trzeba czekać do wiosny

Sylwia, czy cyklameny zimują bez problemu?
Karol99 23:17, 16 lis 2015

Fajny ślimak a host nie zjada?
Nallar 23:27, 16 lis 2015

Sylwia, spacerowałam dziś po Twoich włościach.
Zagospodarować taką powierzchnię wcale nie jest łatwo a mam wrażenie że tobie to przychodzi z niesamowitą lekkością, pracowita jesteś jak
Podziwiam też zaangażowanie rodziny.
O chomiku doczytałam Wyobraź sobie że takiego recka miałam w domu
Był u nas krótko (czas rekonwalescencji) tato znalazł go pogryzionego i zdecydował się na zabranie do domu. Mieszkał w drewnianej skrzyni w której szybko wygryzł sobie dziurkę i swobodnie tuptał po mieszkaniu. Najśmieszniej wyglądał kiedy napchał swoje worki policzkowe ziarnem a potem łapką wypychał je aby się pożywić.
Jego pobyt w naszym domu zakończył się kiedy całkowicie odzyskał sprawność i próbował dominować. Rodzice zapakowali go do pudełka i wywieźli w miejsce gdzie został znaleziony.
Została po nim pamiątka, blizna na ręce mojej siostry, ugryzł ją tak paskudnie że skończyło się zakażeniem
Ale się rozpisałam, przepraszam.
Nie martw się jeśli do wiosny chomiczka nie zobaczysz, bo może chłopak zapadł już w sen.

Obiecuję że przy kolejnej mojej wizycie skupię się bardziej na ogrodzie.

sylwia_slomc... 23:41, 16 lis 2015

jona napisał(a)

Sylwia, czy cyklameny zimują bez problemu?

Asiu moje są te drobnokwiatowe do ogrodu i ostatnia zimę przetrzymały , a jak będzie teraz sama się zastanawiam
sylwia_slomc... 23:42, 16 lis 2015

Karol99 napisał(a)
Fajny ślimak a host nie zjada?

Takie są bezpieczne. Życzę tylko takich wszystkim ogrodomaniakom
sylwia_slomc... 23:47, 16 lis 2015

Nallar napisał(a)
Sylwia, spacerowałam dziś po Twoich włościach.
Zagospodarować taką powierzchnię wcale nie jest łatwo a mam wrażenie że tobie to przychodzi z niesamowitą lekkością, pracowita jesteś jak
Podziwiam też zaangażowanie rodziny.
O chomiku doczytałam Wyobraź sobie że takiego recka miałam w domu
Był u nas krótko (czas rekonwalescencji) tato znalazł go pogryzionego i zdecydował się na zabranie do domu. Mieszkał w drewnianej skrzyni w której szybko wygryzł sobie dziurkę i swobodnie tuptał po mieszkaniu. Najśmieszniej wyglądał kiedy napchał swoje worki policzkowe ziarnem a potem łapką wypychał je aby się pożywić.
Jego pobyt w naszym domu zakończył się kiedy całkowicie odzyskał sprawność i próbował dominować. Rodzice zapakowali go do pudełka i wywieźli w miejsce gdzie został znaleziony.
Została po nim pamiątka, blizna na ręce mojej siostry, ugryzł ją tak paskudnie że skończyło się zakażeniem
Ale się rozpisałam, przepraszam.
Nie martw się jeśli do wiosny chomiczka nie zobaczysz, bo może chłopak zapadł już w sen.

Obiecuję że przy kolejnej mojej wizycie skupię się bardziej na ogrodzie.

Zapraszam częściej w odwiedziny. Myśmy w tym roku znaleźli jednego zagryzionego przez psy tuż za naszym ogrodzeniem I tyle je widziano ,ale jest ich sporo bo nowe nory są , ale one umieją kopać tylko w łące kwietnej i granicy i tam im wolno byle mi nie kopały gdzie indziej, szkód na razie nie zrobiły żadnych, w przeciągu 2 lat....i niech tak zostanie to będą sobie mogly mieszkać u nas