Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Katkak 10:21, 29 lis 2015

Sylwuś gratki na 500 i dużo hartu ducha i wiary w to, że będzie tylko lepiej i piękniej. /bo tak będzie . Zresztą zerknij do Kasi, to co napisała nie wymaga komentarza. Koko dżambo i do przodu, jak to było w
'Chłopaki nie płaczą" .
jona 11:05, 29 lis 2015

Sylwia, wysyłam ciepłe myśli i uśmiechy na pocieszenie i wzmocnienie sił . Kasia mądrze napisała. Niektóre rzeczy nie wydają się takie straszne jak się zmieni perspektywę, a nawet te najstraszniejsze musimy przyjąć, bo nic innego nie da się zrobić. W pierwszym odruchu człowiek się buntuje i złości. I pewnie musi przejść ten etap, żeby ruszyć dalej

Żaba też się do Ciebie uśmiecha
sylwia_slomc... 12:18, 29 lis 2015

Katkak napisał(a)
Sylwuś gratki na 500 i dużo hartu ducha i wiary w to, że będzie tylko lepiej i piękniej. /bo tak będzie . Zresztą zerknij do Kasi, to co napisała nie wymaga komentarza. Koko dżambo i do przodu, jak to było w
'Chłopaki nie płaczą" .

Dzięki wielkie Kasia staram się jak mogę .....przecież wieszU Kasi byłam....aż się boję pomyśleć , że u mnie może być w każdej chwili podobnie jak rów wyleje znowu w rzekę
sylwia_slomc... 12:26, 29 lis 2015

jona napisał(a)
Sylwia, wysyłam ciepłe myśli i uśmiechy na pocieszenie i wzmocnienie sił . Kasia mądrze napisała. Niektóre rzeczy nie wydają się takie straszne jak się zmieni perspektywę, a nawet te najstraszniejsze musimy przyjąć, bo nic innego nie da się zrobić. W pierwszym odruchu człowiek się buntuje i złości. I pewnie musi przejść ten etap, żeby ruszyć dalej

Żaba też się do Ciebie uśmiecha

Bardzo lubię żabyDziękuję To jedne z niewielu zwierzaków u mnie, które nie szkodzą , a wręcz przeciwnie
Anda 12:36, 29 lis 2015

Rownież ode mnie gratulacje na 5! setkę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 12:39, 29 lis 2015

Anda napisał(a)
Rownież ode mnie gratulacje na 5! setkę

Dziękuję bardzo
AnnaCh 12:42, 29 lis 2015

To i ode mnie, spóźnione, bo już 501, ale bardzo szczere
sylwia_slomc... 12:48, 29 lis 2015

AnnaCh napisał(a)
To i ode mnie, spóźnione, bo już 501, ale bardzo szczere

Kolor: to jest to czego mi teraz brakuje najbardziej Dziękuję
Sylvana 14:05, 29 lis 2015

Witaj imienniczko, dawno u Ciebie nie gościłam, ale nadrobiłam i bardzo mi przykro z powodu uszastego.
Sama przez to przechodziłam - zajączki, sarny a teraz dziki pod samą bramą zryły.
Tak już jest i trzeba się z tym pogodzić, żeby nie zwariować.
Zabieramy zwierzakom coraz więcej ich świata, więc przychodzą do nas - bo gdzie mają się podziać?
W tym roku moja śliwkeczka była obsypana owocami.....i.....nie spróbowałam nawet jednej....wszystko kosy zjadły, z mrówkami i szerszeniami.
Byłam wściekła, bo dla dziecka miały być nie pryskane, ekologiczne.
Teraz wiem, że trzeba zabezpieczyć, ale wcześniej powiedziałam w złości, że wytnę tą chol...ą śliwkę i nie będę darmozjadów karmić.
Złość minęła i dobrze bo śliwka została.
Tobie też minie i coś wymislisz.
A roślinki nie są wcale takie słabe - odbiją i poradzą sobie jak mają już korzonki - tak było u mnie.
Trzymaj się i do przodu - tak jak do tej pory
sylwia_slomc... 15:21, 29 lis 2015

Sylvana napisał(a)
Witaj imienniczko, dawno u Ciebie nie gościłam, ale nadrobiłam i bardzo mi przykro z powodu uszastego.
Sama przez to przechodziłam - zajączki, sarny a teraz dziki pod samą bramą zryły.
Tak już jest i trzeba się z tym pogodzić, żeby nie zwariować.
Zabieramy zwierzakom coraz więcej ich świata, więc przychodzą do nas - bo gdzie mają się podziać?
W tym roku moja śliwkeczka była obsypana owocami.....i.....nie spróbowałam nawet jednej....wszystko kosy zjadły, z mrówkami i szerszeniami.
Byłam wściekła, bo dla dziecka miały być nie pryskane, ekologiczne.
Teraz wiem, że trzeba zabezpieczyć, ale wcześniej powiedziałam w złości, że wytnę tą chol...ą śliwkę i nie będę darmozjadów karmić.
Złość minęła i dobrze bo śliwka została.
Tobie też minie i coś wymislisz.
A roślinki nie są wcale takie słabe - odbiją i poradzą sobie jak mają już korzonki - tak było u mnie.
Trzymaj się i do przodu - tak jak do tej pory

Hejka zdaję sobie sprawę , że nie mnie jednej doskwierają te uszaste i inne i złość i wściekłość nawet ogarnia jak człowiek widzi szkody, jak zima ściśnie to i tak je człowiek dokarmia bo żal " gadziny" (tak się u nas określa inwentarz żywy), dzisiaj jak zaszłam to tylko na samej górze 3 gałązki buka od dołu podcięte....muszę więcej siatki dokupić.....za iglaki na razie odpukać się nie zabrała, a wiatrak kręci się na całego bo wiatr to rośliny poniżej łąki chyba są bezpieczne.......myślimy nad własnoręcznym wykonaniem czegoś podobnego do tego wiatraka i umieszczeniu na samej górze....może eMuś by zrobił jak będzie miał czas, no coś trzeba na pewno