Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:55, 04 gru 2015

jesiennie

sylwia_slomc... 22:05, 04 gru 2015

na jesieni robi sie charakter leśny

sylwia_slomc... 22:11, 04 gru 2015

Więcej nie zrobiłam bo teraz ta rabata przygotowuje się ponownie do wiosny
sylwia_slomc... 22:16, 04 gru 2015

Mariusz napisał(a)
Wczesna wiosna kolorowa u Ciebie , muszę nad tym popracować, to taki piękny okres, więc warto go ubarwić. Piękne afrykańskie dzieła, długo na nie patrzę i już któryś raz z kolei, jest w nich coś co przykuwa wzrok. Pozdrawiam

Wiosna najbardziej cieszy mnie przy domu bo tam zaczynam na wiosnę z pracami i tam po zimie miło jest wejść i od razu zobaczyć kolor , ale o tej samej porze rusza mi z kwieciem pierwsza rabata bylinowa na dużym ogrodzie, a teraz jesienią jeszcze nad nią popracowałam by wiosna była jeszcze piękniejsza na większej powierzchni

Afryka choć nigdy tam nie byłam przyciąga mnie jak magnes.....tam są moje dziewczynki....tym bardziej w jakiś dziwny sposób czuje się z nią związana.......no i to podobno kolebka ludzkości nie
Sylvana 22:56, 04 gru 2015

Ale Ty już nazbierałaś tych roślinek i wszystko tak ładnie rośnie....czekam na wiosnę i twoje fotki

A tam pod wierzbą...kto się schował
Też taką mam ale moją wstyd pokazać...lichotka taka....a w tą suszę to już zupełnie łysa miotła z niej została. W przyszłym roku chyba bardziej zdecydowanie się za nią zabiorę - bo podobno trzeba ciachać bez litości - prawda?

PS nie zazdroszczę wybierania liści wierzbowych z rabatki
To czerwone to krokosmia - nie przemarza ci?
sylwia_slomc... 23:11, 04 gru 2015

Em furtką gdzieś wychodziłPewno na dyma
Dużo siałam w pierwszym roku.....wszystkie dwuletnie mam z własnego siewu wprost do gruntu, byliny kupione lub przygarnięte od dobrych ludzi.....przed czym Ty się na razie wzbraniasz
Ja naszą wierzbę mandżurską ciacham porządnie jesienią, a w sezonie to tylko nożycami do żywopłotu fryzurkę jej skracam Wiosna lubią ją takie małe zielone gąsienice i potrafią bardzo objeść , ale potem odrasta Nie wybieram liści z rabatki bo toną w gąszczu liści nowych samosiejek niezapominajki, a na wiosnę śladu po nich nie ma za to jest gąszcz kwiatów
Krokosmię na zimę wykopuję , ale lilii nie tykam
Sylvana 23:11, 04 gru 2015

Żeby już prywaty u Gosi nie robić...to zapytam cię jeszcze o tą liatrę.
Mogę ją teraz zadoniczkować, czy na wiosnę....no bo do wiosny to mi się jeszcze 10 razy zmieni gdzie bym ją chciała, a jakby była w doniczce to by spokojnie poczekała aż mi się w głowie ułoży
sylwia_slomc... 23:13, 04 gru 2015

w sensie wykopać i wsadzić z doniczką w glebę, czy wysiać w doniczce i w glebę?
Tu gdzie ta rabata w przyszłości ma być taras przed salonem, który najpierw trzeba będzie wybudować hi hi.
Sylvana 23:18, 04 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Em furtką gdzieś wychodziłPewno na dyma
Dużo siałam w pierwszym roku.....wszystkie dwuletnie mam z własnego siewu wprost do gruntu, byliny kupione lub przygarnięte od dobrych ludzi.....przed czym Ty się na razie wzbraniasz
Ja naszą wierzbę mandżurską ciacham porządnie jesienią, a w sezonie to tylko nożycami do żywopłotu fryzurkę jej skracam Wiosna lubią ją takie małe zielone gąsienice i potrafią bardzo objeść , ale potem odrasta Nie wybieram liści z rabatki bo toną w gąszczu liści nowych siejek niezapominajki, a na wiosnę śladu po nich nie ma za to jest gąszcz kwiatów

Ha... sprytne z tym gąszczem ...a ja dzisiaj 1,5 godziny wybierałam liście z jałowca płożącego.
Chyba przestanę sie wzbraniać i na wiosnę się uśmiechnę tu i tam.
Dziś zaczęłam robić swoje pierwsze sadzonki - narazie z hedery - ciekawe czy się przyjmą...

Muszę dokładniej się przyjrzeć tej mojej biedulce, może też ją coś pałaszuje, przechodziłam to mogłam nie zobaczyć zielonego na zielonym

....Palenie szkodzi....
Sylvana 23:20, 04 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
w sensie wykopać i wsadzić z doniczką w glebę, czy wysiać w doniczce i w glebę?
Tu gdzie ta rabata w przyszłości ma być taras przed salonem, który najpierw trzeba będzie wybudować hi hi.

W sensie wysiać do doniczki...ale teraz czy nasionka w torebke i na wiosnę?

Coś jest z tym budowaniem, ale nie przed salonem