Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Anda 11:40, 22 sty 2016

U ludzi sie nie spotkalam jeszcze z takim zjawiskiem
U zwierzat to pewnie bardziej naturalne. Ludzi cywilizacja zzera
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 13:20, 22 sty 2016

Sylvana napisał(a)
O! dziś kocie historie u Ciebie.... mam to na codzień...dwie kocice, które jak mnie zobaczą to mi żyć nie dają...jedna przez drugą łażą za mną jak psy.
Balbinę to nawet nazywamy kotopies, bo ma dziwne zwyczaje jak na kota np. gryzie kapcie.
Wasze koty mieszkają z Wami w domu czy tylko Was odwiedzają?
Bo jakoś dużo ich

Dwie mieszkają w Szmaragdowej w stodole i też łażą ze mną wszędzie
A trzy w takim murowanym z cegły śmietniku - drewutni śpią w skrzynce na podusi, tu gdzie mieszkamy, ale to nie są dzikusy tylko nasze oswojone pieszczochy , a co jeden to większy przytulas
sylwia_slomc... 13:22, 22 sty 2016

Basilikum napisał(a)
Ewa ja tez mialam taka kotke, czyli ona wprawdzie miala wlasne dzieci ale karmila tez inne
zycie bez kotow jest nuuudne
Sylwia Twoje sa piekne

Dzięki , ja nie wyobrażam sobie mieszkać za miastem i nie mieć zwierząt
sylwia_slomc... 13:25, 22 sty 2016

Anda napisał(a)

Ja bym się też nie spotkała , gdybym nie wzięła w adopcję mojej młodszej córci z Rwandy.....siostra napisała nam ....ba nawet zdjęcia wysłała, że jak mama malutkiej zmarła osierocając dwumiesięczne maleństwo to babcia zaczęła ją przystawiać do piersi próbując karmić już po kilku dniach pojawiło się mlekoCzasem można też podać zastrzyk hormonalny wywołujący laktację
Stąd moja wiedza......sprawdziłam w necie i to prawda
Basilikum 15:07, 22 sty 2016

Anda napisał(a)

ja bym sie i u kotow nie spotkala gdybym kotow nie miala. Ale zanim to zaobserwowalam to czytalam kiedys w prasie fachowej,, ze to jest mozliwe, ze matka adopcyjna karmi piersia
sylwia_slomc... 16:28, 22 sty 2016

Taki cud natury
Anda 16:33, 22 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja bym się też nie spotkała , gdybym nie wzięła w adopcję mojej młodszej córci z Rwandy.....siostra napisała nam ....ba nawet zdjęcia wysłała, że jak mama malutkiej zmarła osierocając dwumiesięczne maleństwo to babcia zaczęła ją przystawiać do piersi próbując karmić już po kilku dniach pojawiło się mlekoCzasem można też podać zastrzyk hormonalny wywołujący laktację
Stąd moja wiedza......sprawdziłam w necie i to prawda

Wow... Biedne malenstwo. Dobrze, ze chociaz babcie ma i ze ja zaadoptowalas.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 16:51, 22 sty 2016

Anda napisał(a)

Wow... Biedne malenstwo. Dobrze, ze chociaz babcie ma i ze ja zaadoptowalas.

Teraz jest już ok od stycznia chodzi do szkoły, ale było ciężko .....długo walczyliśmy z misjonarkami o Jej życie bo miała bardzo zaawansowaną chorobę głodową, ma też nową dobrą mamę i braciszka bo tato ożenił się po raz drugi.
Nowa mama jest dla Niej dobra.....to nas bardzo cieszy , bo wiadomo, że mogło by być inaczej
Anda 17:01, 22 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Teraz jest już ok od stycznia chodzi do szkoły, ale było ciężko .....długo walczyliśmy z misjonarkami o Jej życie bo miała bardzo zaawansowaną chorobę głodową, ma też nową dobrą mamę i braciszka bo tato ożenił się po raz drugi.
Nowa mama jest dla Niej dobra.....to nas bardzo cieszy , bo wiadomo, że mogło by być inaczej

Fajnie, ze sie tak angazujesz. Bylas tam tez kiedys?
sylwia_slomc... 17:04, 22 sty 2016

Anda napisał(a)

Fajnie, ze sie tak angazujesz. Bylas tam tez kiedys?

Niestety nie bo się bojam latać Gigantyczny lęk wysokości, pomieszany nie wiem z czym bo na statek na morzu też nie wejdę, na rzece nie mam z tym problemu