Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:54, 29 lut 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękną masz juz wiosnę. Najbardziej zachwycaja iryski. U mnie dwa zółte mają pąki a niebieskich jeszcze tylko czubki z ziemi wystają.Miłego tygodnia.

Dzięki Bożenko, strasznie dzisiaj leje i wieje , a mój dzień taki na wariata.....jeszcze w pracy byłam jak zadzwonili z elektryki , że przyjechali licznik wymienić
Było ogłoszenie, ale były też wymienione numery pod którymi miała być zmiana i naszego tam nie było, a okazało się , że jednak.
Do babci dodzwonić się nie mogłam, a jak się dodzwoniłam to nie rozumiała co do niej mówię, bo aparatu słuchowego nie założyła
Na galop wracałam do domu, a jak na złość nic nie jechało......w końcu zadzwoniłam , że jak dotrę to zadzwonię , że jestem i przyjadą
Może reszta tygodnia będzie spokojniejsza choć na razie się nie zapowiada od jutra rehabilitację zaczynam.....wreszcie
sylwia_slomc... 19:57, 29 lut 2016

Milka napisał(a)

Świetnie!
Ale macie tempo, jestem pełna podziwu

Dzięki, bardzo cenię sobie Twoje zdanie
Dzisiaj w tej śląpie sadziłam po bokach hibiskusy bo wczoraj dostałam, a w plecy szałasu poszły trawy( miskant jakiś, ale nie wiem jaki bo ścięte były)
sylwia_slomc... 19:59, 29 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Kocurek przed szałasem mnie powalił Mam nadzieję, że on jest porządnie wkopany, bo może uciec... albo w inny sposób zmienić miejsce zamieszkania
Jednym się tylko martwię... że te gałązki brzozowe szybko zbrzydną pod wpływem warunków pogodowych. A Wy się tyle napracujecie!

Gosia to się je pomaluje
A kocur pazurami ziemi się chwycił i trzyma
sylwia_slomc... 20:01, 29 lut 2016

Anda napisał(a)
Bardzo fajny szałas, kot i siedzisko też super

Dzięki Jaka pogoda u Ciebie? U nas śląpi cały dzień , a na resztę tygodnia to samo zapowiadają Mokro strasznie ziemia łopatę mi obklejała, ale chociaż nasiona mają wilgoć to powinny powschodzić bo na plusie ciągle
sylwia_slomc... 20:04, 29 lut 2016

Sylvana napisał(a)
Ale Wy lecicie....szałas już gotowy a wiosna jeszcze nie przyszła....jak tak dalej będziecie działać, to pod koniec sezonu nie będziecie mieli co robić....zasiądziecie w szałasie i będziecie słuchać jak wszystko rośnie
A Filemon był biały....to nie bardzo....może Bonifacy?

No widzisz o tego czarnego mi chodziło, alem koty pomyliła......ile to lat
Planów jest tyle , że albo czasu , albo kasy braknie

Sylvana 20:07, 29 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

No widzisz o tego czarnego mi chodziło, alem koty pomyliła......ile to lat
Planów jest tyle , że albo czasu , albo kasy braknie

W bajkach jestem znów na bieżąco

A co do planów i realizacji to nie musisz mi mówić....powierzchnię do obrabiania mamy taką samą....tylko pomocników Ci zazdroszczę
sylwia_slomc... 20:15, 29 lut 2016

Sylvana napisał(a)

W bajkach jestem znów na bieżąco

A co do planów i realizacji to nie musisz mi mówić....powierzchnię do obrabiania mamy taką samą....tylko pomocników Ci zazdroszczę

Z tymi pomocnikami to różnie bywa jak się wziął eM w zeszłym roku za koszenie trawy to od razu postradałam sosnę czarną, a rok wcześniej dwa agresty i tak za każdym razem.....ja sadzę i podlewam , a On wykosi..........taka ta pomoc, trzeba stać i pilnować bo inaczej na bank będzie odwrotnie niż bym chciała Widzisz, że w sobotę przy wycince wiśni straciłam pół młodej czereśni
Sylvana 20:26, 29 lut 2016

Jak małe drzewka to może się zdarzyć...jak trawa wyższa to można coś skosić nie chcący....ale ile innej "czarnej" roboty już Twój eM zrobił....nie narzekaj....jak roślinki podrosną, będzie lepiej
Anda 20:32, 29 lut 2016

Dzięki Jaka pogoda u Ciebie? U nas śląpi cały dzień , a na resztę tygodnia to samo zapowiadają Mokro strasznie ziemia łopatę mi obklejała, ale chociaż nasiona mają wilgoć to powinny powschodzić bo na plusie ciągle

U mnie jeszcze słonecznie, ale zimno bardzo. Od środy ma być deszcz ze śniegiem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 20:37, 29 lut 2016

Dzięki, bardzo cenię sobie Twoje zdanie
Dzisiaj w tej śląpie sadziłam po bokach hibiskusy bo wczoraj dostałam, a w plecy szałasu poszły trawy( miskant jakiś, ale nie wiem jaki bo ścięte były)

Szalona
Na hibiskusy bylinowe mam ochote wielka, robia wrazenie, u Justyny je zawsze podziwiam.