Właśnie myślę co dać na winklach , bo jeszcze maty wiklinowe dojdą dołem i na dachu, potrzebuje lekkie dobrze oplatające i szybko rosnące, żeby korzeniami przywiązać do gruntu
Wczoraj pierwsze krzaczki przy nim posadzone- hibiskusy , a w planach jeszcze lilak, obiele, oczar,śnieguliczka coś niższego i pnącza......myślisz, że dobrze będzie???
Gdzieś w pobliżu jeszcze daj jaśminowca, żeby pachniał po liliakach
Na pnączach się nie znam, nie wiem, co Ci doradzić. A pod wpływem wątku Irenki moje myślenie stało się jeszcze bardziej ograniczone i teraz myślę jedynie o jednym pnączu: powojnikach
Mam już rdest Karolu na bramie, myślałam tam o dławiszu, ale nie wiem jaki on z wiekiem się robi, bo wielkość cięciem mogę ograniczyć co roku, a podobają mi się jego koraliki jesienią
Muszę poczytać i jeszcze poszperać....w sumie akebia mi ładnie przezimowała
Haloo jak idą przygotowania do kolejnego sezonu ? Moje zakupione skrzynki balkonowe i donice chyba prędzej zdążą się rozłożyć zanim upcham w nie rośliny dziś znowu naśnieżyło, jutro deszcz zapowiadają - typowe przedwiośnie - misz-masz pogodowy a ja już widziałam oczyma wyobraźni soczystą zieleń w ogrodach