Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:27, 01 kwi 2016

jona napisał(a)
Dużo u Ciebie już kwitnących wiosennych kwiatów. Wiosna wybuchła na całego . U mnie dużo mniej i pocieszam się tym, że jeszcze trawy kosić nie muszę. Dzięki temu więcej czasu na inne prace ogrodowe. Tych trochę jest, ja mam dzień wolny, a tu pada deszcz

Zwykle tak bywa Joasiu, że jak wolne mamy to pogoda robi psikusa, u nas też dzisiaj pochmurno.
Emuś jeszcze nie zdążył skosić drugiej połowy, a jak mu popada to zaraz trzeba będzie zaczynać od nowa
sylwia_slomc... 09:30, 01 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Świetna ta konstrukcja Ja bym ją na dynie przeznaczyła. Maszka tak w tamtym roku zrobiła
Sylwia, a doszła przesyłka?

Doszła Gosiu i dzisiaj mam zamiar siać w doniczki wieczorem bo rano nie musze wstać o 5 bo sobota, a po pracy to latam do ogrodu bo roboty huk. Buziol będzie jak przyjedziesz
Nawet gdzieś tam w wątku fotki były jak ładnie zapakowane maszynowo
margaretka3 09:36, 01 kwi 2016

Przegapiłam, że pisałaś Ale nie dziwisz się, prawda? Nie wyrabiam czasowo
dominika_ 10:17, 01 kwi 2016

Wy dalej z eM jak burza idziecie Nie jedna z nas zazdrości Ci tej pomocy w ogrodzie
zszywka 13:12, 01 kwi 2016

Nadrobiłam zaległości

A wiedziałaś ze pysznoglowki można wykorzystać jako dodatek do herbaty ( młode listki, bo starsze są gorzkie) a jej płatki kwiatów (bez główek ) można zasuszyć i tak jak świerze dodawać do herbaty? Ona nada jej cytrusowej nuty i ma podobne właściwości do mięty

Dotyczy to chyba tylko czerwonej odmiany, ale nie jestem pewna wiec jak masz czerwoną to korzystaj z jej właściwości
jona 16:13, 01 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zwykle tak bywa Joasiu, że jak wolne mamy to pogoda robi psikusa, u nas też dzisiaj pochmurno.
Emuś jeszcze nie zdążył skosić drugiej połowy, a jak mu popada to zaraz trzeba będzie zaczynać od nowa

No właśnie, bo z tą trawą tak jest, że się ją kosi i kosi. Szczególnie wiosną, potem już łatwiej. Na szczęście
sylwia_slomc... 16:14, 01 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Przegapiłam, że pisałaś Ale nie dziwisz się, prawda? Nie wyrabiam czasowo

Zupełnie jak ja
sylwia_slomc... 16:17, 01 kwi 2016

dominika_ napisał(a)
Wy dalej z eM jak burza idziecie Nie jedna z nas zazdrości Ci tej pomocy w ogrodzie

Cóż mogę powiedzieć. Trzeba sobie chłopa wychować, Panowie nie obrażają się za to określenie bo sami nie lepiej pewnie o nas mówią
sylwia_slomc... 16:19, 01 kwi 2016

zszywka napisał(a)
Nadrobiłam zaległości

A wiedziałaś ze pysznoglowki można wykorzystać jako dodatek do herbaty ( młode listki, bo starsze są gorzkie) a jej płatki kwiatów (bez główek ) można zasuszyć i tak jak świerze dodawać do herbaty? Ona nada jej cytrusowej nuty i ma podobne właściwości do mięty

Dotyczy to chyba tylko czerwonej odmiany, ale nie jestem pewna wiec jak masz czerwoną to korzystaj z jej właściwości

Fajnie i dzięki bo nie wiedziałam, sadziłam jesienią więc kolor będzie wiadomy latem bo wiadomo jak to bywa z plakietkami
sylwia_slomc... 16:22, 01 kwi 2016

jona napisał(a)

No właśnie, bo z tą trawą tak jest, że się ją kosi i kosi. Szczególnie wiosną, potem już łatwiej. Na szczęście

Ja jeszcze końcem października chyba kosiłam bo rosła, a najładniejsza była właśnie jesienią bo lato jej się w kość dało