Ja mojego maluszka okryłam bo sadzony późną jesienią i się bałam o mróz i o zająca, teraz już odkryty, ale fakt, że jeszcze nie widać czy żyje. Pocieszyłaś mnie dzięki.
Ładnie będzie miała Baba .
Może po obwodzie całego warzywnika dać trochę kosmosu i słoneczników. Kwitną dość późno i trochę odwrócą uwagę od środka warzywnika, gdy w nim zacznie się brzydko robić.
Sylwia jestem pod wrażeniem ogromu prac i zakupki tez ładne a rośliny pięknie sie prezentują i kwitną ja tez wykopałam moja rabatę na róże a jutro je posadzę
Kosmosy u mnie wysiałam w łąkę, w warzywnik nie daję nic co samo się rozsiewa, miałam raz kosmos w innym warzywniku i był gorszy od cheastów do wytępienia wytępieniaot błędy młodego ogrodnika
Bożenko gdybym palcem nie pokazała co trzebaby zrobić to tak sam z siebie nie bardzo, ale jak już wie to wcześniej czy później zrobi, na razie kńczy kosić z pierwszego ,a już na dole urosło Mu do koszenia, ale pierwszy raz to robi więc uzbrajam się w cierpliwość , sam się musi przekonać, że lepiej kosić krótszą trawę bo długa kosiarkę dławi. Po jednym sezonie zrozumie co mówię, a ma o wiele mniej do koszena niż ja miałam bo pod rabaty dużo zabrane.
Kasiu Ty zawsze zdążysz nasienniki na bierząco oberwać, u mnie to nie wykonalne. Ciekawe co tam już wschodzi. W mojej łące gdzie nie grzebnę coś kiełkuje pytanie czy to chwasty czy rośliny siane?