Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:56, 02 kwi 2016

Sylvana napisał(a)
Fajnie to z daleka wygląda....jak oaza na pustyni....niepotrzebny Wam muł na jezdni, bo kierowcy pewnie i tak zwalniają jak widzą Waszą Szmaragdową
Jak wszystko urośnie, to dopiero będzie widok

Super wszystko rośnie, a zakupy.....też bym pewnie pękła, chociaż staram się być twarda w tym roku i kupować tylko to z listy

Jak dłubiemy na działce to widzimy jak niektórzy stają na poboczu i się przyglądają, bo to u nas ewenement , żeby z pola ornego coś takiego.....ciekawi ludziA szczerze to sama bym stanęła gdybym coś podobnego w polach zobaczyła
Zakupy z listy też ,ale często spontan, a potem co gdzie będzie pasowało....bo nieraz w sklepie wiem , że gdzieś , a przychodzę do ogrodu i okazuje się , że tam już za ciasno, albo coś innego jest , a zapomniałam
Anusia 08:43, 03 kwi 2016

Dziękuję za pękną wiosnę. Wczoraj było u nas pięknie. Wziełam się solidnie za pracę. Też troszkę wiało ale co tam po takiej zimmnicy każdy promyk słoneczka napełnia mnie pozytywną energią. Wam też takiej energii życzę. Ścieżka, schody wygląda rewelacyjnie.
07_Rene 09:17, 03 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
nawet z daleka widoczna jeszcze

Widok jak z kosmosu Wiesz już co będzie na sąsiednich polach?
U mnie w tym roku chyba zboże jest. W ostatni czwartek już oprysk robili, a wtedy był silny wiatr. Jak mi coś padnie to ich obciążę kosztami!

Fajnie to wygląda. Kawał roboty znowu za Wami Byłam już wczoraj, ale nie miałam siły nic napisać.

PS. Sylwia a jak u Ciebie ambrowiec przezimowal? Ja miałam swoje okryte tak samo a jeden chyba przemarzl, choć czekam jeszcze z nadzieją
kasiek 09:35, 03 kwi 2016

Ale kawał roboty od odtatniego spotkania zrobiliście... Bedzie cio oglądać - i to w takim towarzystwie Fajnie macie z tym tartakiem
sylwia_slomc... 14:15, 03 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Dziękuję za pękną wiosnę. Wczoraj było u nas pięknie. Wziełam się solidnie za pracę. Też troszkę wiało ale co tam po takiej zimmnicy każdy promyk słoneczka napełnia mnie pozytywną energią. Wam też takiej energii życzę. Ścieżka, schody wygląda rewelacyjnie.

Wczoraj była bajeczna pogoda, dzisiaj podobnie. Młody robi dzisiaj ognisko urodzinowe,więc trzeba będzie czuwać nad roślinami wzajemnie pogody i optymizmu życzę
sylwia_slomc... 14:21, 03 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Widok jak z kosmosu Wiesz już co będzie na sąsiednich polach?
U mnie w tym roku chyba zboże jest. W ostatni czwartek już oprysk robili, a wtedy był silny wiatr. Jak mi coś padnie to ich obciążę kosztami!

Fajnie to wygląda. Kawał roboty znowu za Wami Byłam już wczoraj, ale nie miałam siły nic napisać.

PS. Sylwia a jak u Ciebie ambrowiec przezimowal? Ja miałam swoje okryte tak samo a jeden chyba przemarzl, choć czekam jeszcze z nadzieją

Nic jeszcze nie wiadomo co będzie po sąsiedzku, byle nie tunele foliowe,najładniej chyba jest jak kukurydza i słoneczniki,zboża dawno nie sieją.
Ambrowiec był otulony i już startuje, ale tulipanowiec i kasztan jadalny na razie ani myślą, a catalpa chyba zmarzła
sylwia_slomc... 14:24, 03 kwi 2016

kasiek napisał(a)
Ale kawał roboty od odtatniego spotkania zrobiliście... Bedzie cio oglądać - i to w takim towarzystwie Fajnie macie z tym tartakiem

Dużo się zmieniło ,ale tym razem trocinki od kogo innego, fajnie że Ci się podoba.
Zmiany mam nadzieję na lepsze wychodzą
Mala_Mi 14:37, 03 kwi 2016

Katalpa rusza jako ostatnia w ogrodzie. Do niej trzeba mieć anielską cierpliwość..

Nie rób siary młodemu i nie wrzucaj jego fotek na forum.. przystojniacha z niego jest, ale młodzi jakoś nie lubią by ich prezentować na forum ogrodniczym dla "starszych pań". Nie mam złudzeń, że dla nich jesteśmy po prostu stare Jak kumple naczają to będą łacha darli.. młodzież jest okrutna

sylwia_slomc... 20:54, 03 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Katalpa rusza jako ostatnia w ogrodzie. Do niej trzeba mieć anielską cierpliwość..

Nie rób siary młodemu i nie wrzucaj jego fotek na forum.. przystojniacha z niego jest, ale młodzi jakoś nie lubią by ich prezentować na forum ogrodniczym dla "starszych pań". Nie mam złudzeń, że dla nich jesteśmy po prostu stare Jak kumple naczają to będą łacha darli.. młodzież jest okrutna

Aniu młody zgodę wyraził na foty uprzedzony był , że pójdą na O...Ale coś się zmieniło bo wcześniej nie chciał , a teraz nie miał oporów
Już się martwiłam , że catalpa zmarzła bo malutka - ma jakieś 30-40 cm, ale była taką pianką opatulona całą zimę więc mam nadzieję skoro tak mówisz, że jednak dżemie jeszcze
sylwia_slomc... 21:17, 03 kwi 2016

Dzisiaj z eMem kupione pod szałas i korzenie przy ławce

choina podejście do tematu drugie tym razem z doniczki
Kto ma te clemki i jakie o nich zdanie???