Renia..sama się odnalazła chcę coś podobnego w pokroju do The Fairy, nic wyższego; ma to być w okolicy lawendy i skłaniam się do jasnego różu lub nawiązania do jej koloru i mam tu na myśli Lavender Ice. Czy znasz tą odmianę i czy polecasz ?
Dokupiłam dzisiaj sadzonki białej lawendy i na razie zadołowałam na tej rabacie obok fioletowej siostry wygląda dobrze..
Zakupy widzę i nowe plany... jeżeli mogę mam Lavender ale świeżą tegoroczną nie wiem więc jak rośnie, w teorii to niska róża do 60 cm. Chłodna kolorystyka w fiolet wpadająca ale nie mocno zimna jak Novalis. Zerknij może jeszcze na Pashminę. Niska róża. Ładne pomponowe jasne kwiaty z różowym środkiem. Ładnie z lawendą by wygłądała. Oblepiona kwiatami tylko nie pachnie nie wiem na czym najbardziej ci zależy
Iwonko dzięki za typy; na spokojnie sobie przejrzę opisy. Mogłaby pachnieć ta wybrana, blisko huśtawki ta rabata i miło by mogło być w jej towarzystwie
Mój dzisiejszy zakup...nieplanowany oczywiście. Grujecznik w roli głównej zakochałam się w nim po obejrzeniu Danusiowych realizacji.
O tej porze roku jest uroczy. Teraz donica w ruch i szukam miejscówki.
A może jeszcze jeden do pary hmm..Danusiu, zajrzyj i doradź