Dzisiejsza pogoda sprzyjała takim wypadom i dodatkowo słoneczko umilało czas.Temperatura w plusie, ale i ubiór odpowiedni; nie potrafię usiedzieć w taki dzień
Ewo przyszłam zobaczyć tych ptakożerców... O karmniku wiem, że doczytałaś u Iwonki. Powiem tylko, że u mnie tyle łatwiej, że koty te co mam nie polują na ptaki. Są nauczone ze względu na trzymany drób, że takiego małego pisklaka się nie je. Choć miałam jedną niereformowalną sztukę (kocura) i niestety musiałam go oddać. Te 3 co zostały odkąd nie wieszam słoniny zupełnie nie są zainteresowane karmnikiem. Co więcej, moja kocica- amator gotowanych jajek, siedziała całe dnie (ku przerażeniu niektórych osób) razem z pisklakami w oczekiwaniu na kolejną porcję jedzenia....
Ja pożałowałam się swojej kocicy przy -20 i wpuściłam do kotłowni. O drugiej w nocy narobiła wrzasku, żeby ją wypuścić. Teraz tylko pilnuję, żeby zwierzaki dostały ciepłe jedzenie na kolację.
Jutro muszę kupić jeżówki skoro pora siać.
Pozdrawiam i idę spacerować po twoim ogrodzie... Postaram się nie podeptać za dużo...
Bierzemy się za siewy w takim razie spaceruj do woli
Ewo to powiem ci jeszcze, że kiedyś mieliśmy króliki i psy były nauczone że "futerka się nie bierze". Wyobraź sobie jakie było moje zdziwienie jak któregoś razu zobaczyłam mojego psiaka siedzącego razem z zajączkiem przed budą- żywym oczywiście.
Ale moja kocica uwielbia za to polować na ryby. Potrafiła przytargać sztukę większą od siebie.