Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 17:27, 29 sty 2017

ren133 napisał(a)

Też mam taką wiosnę w domu

Kochamy taką ten zapach cudo.
frezja 17:29, 29 sty 2017

jolka napisał(a)
Piękne hiacynty, super pachną w domku
U mnie już drugi rzut, pierwszy był na Święta.

Jolu, cześć przekwitła to wycięłam i nowe wyszły teraz zaczyna amarylis.Podobnie cieszy, jak rok temu
Moniq 19:00, 29 sty 2017

tez mam na razie wiosnę w postaci cudnych hiacyntów
frezja 19:04, 29 sty 2017

Moniq napisał(a)
tez mam na razie wiosnę w postaci cudnych hiacyntów

Tyle osób ją przywołuje już czuć w powietrzu i w domu za sprawą wiosennych kwiatów.
Alicja169 19:35, 29 sty 2017

frezja napisał(a)
W taki dzień,nie da się w domku wysiedziećzaliczone ponad 5 km spaceru.

Frezjo jestem pełna uznania dla osób, które w tak mroźny dzień wybierają spacer po bezdrożach
Ale w domu za to masz piękną wiosnę
pozdrawiam.
frezja 20:10, 29 sty 2017

Alicja169 napisał(a)

Frezjo jestem pełna uznania dla osób, które w tak mroźny dzień wybierają spacer po bezdrożach
Ale w domu za to masz piękną wiosnę
pozdrawiam.

Dzisiejsza pogoda sprzyjała takim wypadom i dodatkowo słoneczko umilało czas.Temperatura w plusie, ale i ubiór odpowiedni; nie potrafię usiedzieć w taki dzień

Pozdrawiam również.
anka_ 20:54, 29 sty 2017

Ewo przyszłam zobaczyć tych ptakożerców... O karmniku wiem, że doczytałaś u Iwonki. Powiem tylko, że u mnie tyle łatwiej, że koty te co mam nie polują na ptaki. Są nauczone ze względu na trzymany drób, że takiego małego pisklaka się nie je. Choć miałam jedną niereformowalną sztukę (kocura) i niestety musiałam go oddać. Te 3 co zostały odkąd nie wieszam słoniny zupełnie nie są zainteresowane karmnikiem. Co więcej, moja kocica- amator gotowanych jajek, siedziała całe dnie (ku przerażeniu niektórych osób) razem z pisklakami w oczekiwaniu na kolejną porcję jedzenia....

frezja napisał(a)
Kotka,straszna dzikuska przygarnięta kilka lat temu z małymi(trzymała się blisko domu odpowiednio zabezpieczona, karmiona),po raz pierwszy największe mrozy spędziła u nas w domu(uffff).Zabrałam na siłę (trochę podrapała) i nie mamy z nią problemu poza tym, że jak wyjdzie na dwór to znowu nie chce wracać.Więc śnieg i mróz nie są dla niej obce.
Pozdrawiam
Ja pożałowałam się swojej kocicy przy -20 i wpuściłam do kotłowni. O drugiej w nocy narobiła wrzasku, żeby ją wypuścić. Teraz tylko pilnuję, żeby zwierzaki dostały ciepłe jedzenie na kolację.

Jutro muszę kupić jeżówki skoro pora siać.
Pozdrawiam i idę spacerować po twoim ogrodzie... Postaram się nie podeptać za dużo...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
rozark 20:54, 29 sty 2017

spacerku pozytywnie zazdroszczę
frezja 21:08, 29 sty 2017

anka_ napisał(a)

Ja pożałowałam się swojej kocicy przy -20 i wpuściłam do kotłowni. O drugiej w nocy narobiła wrzasku, żeby ją wypuścić. Teraz tylko pilnuję, żeby zwierzaki dostały ciepłe jedzenie na kolację.

Jutro muszę kupić jeżówki skoro pora siać.
Pozdrawiam i idę spacerować po twoim ogrodzie... Postaram się nie podeptać za dużo...

Ciekawe to z tymi kotami..szkolone sztuki macie jak chowane od małego to można wiele nauczyć.Też zdziwiłabym się, gdybym zobaczyła Twoją kocicę z pisklakami...niesamowite.

Bierzemy się za siewy w takim razie spaceruj do woli
anka_ 21:20, 29 sty 2017

Ewo to powiem ci jeszcze, że kiedyś mieliśmy króliki i psy były nauczone że "futerka się nie bierze". Wyobraź sobie jakie było moje zdziwienie jak któregoś razu zobaczyłam mojego psiaka siedzącego razem z zajączkiem przed budą- żywym oczywiście.

Ale moja kocica uwielbia za to polować na ryby. Potrafiła przytargać sztukę większą od siebie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies