Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 14:31, 02 lut 2017

agnieszka_m napisał(a)
Dosypało Ci śniegu

Agnieszko, nowa dostawa temperatura w plusie i czego chcieć więcej...pięknie jest.
agnieszka_m 14:35, 02 lut 2017

frezja napisał(a)

Agnieszko, nowa dostawa temperatura w plusie i czego chcieć więcej...pięknie jest.

A u mnie na plusie i ciapa w nocy lał deszcz
frezja 14:43, 02 lut 2017

agnieszka_m napisał(a)

A u mnie na plusie i ciapa w nocy lał deszcz

To chyba ten deszcz i do nas przyjdzie..coś zapowiadali.
Mirka 15:32, 02 lut 2017

frezja napisał(a)
A teraz na przekór zimie biorę się za sianie po raz pierwszy próbuję na krążkach...

Ciekawa jestem efektów Ja jednak staromodna jestem i do ziemi będę siać
frezja 16:25, 02 lut 2017

Mirka napisał(a)
Ciekawa jestem efektów Ja jednak staromodna jestem i do ziemi będę siać

Mirko, jak otworzyłam nasiona begonii ( po roku człowiek zapomina) to myślałam, że ich tam nie ma. Taki proszek...będę wyglądała na efekty.W tamtym roku były widoczne po 6 dniach. Już nie mogę się doczekać.

Z wynalazkami to różnie...wkraczają w nasze życie czy chcemy tego, czy nie. Zobaczymy, pożyjemy
anka_ 16:27, 02 lut 2017

Z zaciekawieniem będę Ewo obserwować krążkowe wysiewy. U mnie się nie sprawdziły, nie umiałam utrzymać w nich wilgotności. Ale ja z tych "kaktusowych", roślinki w domu nie mają ze mną łatwo.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
frezja 16:31, 02 lut 2017

anka_ napisał(a)
Z zaciekawieniem będę Ewo obserwować krążkowe wysiewy. U mnie się nie sprawdziły, nie umiałam utrzymać w nich wilgotności. Ale ja z tych "kaktusowych", roślinki w domu nie mają ze mną łatwo.

Tym bardziej zaczynam się bać wlewam wodę na tackę, tylko na parapecie to wiadomo..kaloryfer daje czadu. Postaram się nie zawieść ...samej siebie
frezja 16:55, 02 lut 2017

Jak babeczki słowo się rzekło i rośnie )

MirellaB 18:00, 02 lut 2017

Niemożliwe, że tyle śniegu masz.
Jak te krążki działają tzn.jak się w niech wysiewa? Ziemia też jest potrzebna?
frezja 19:03, 02 lut 2017

MirellaB napisał(a)
Niemożliwe, że tyle śniegu masz.
Jak te krążki działają tzn.jak się w niech wysiewa? Ziemia też jest potrzebna?

Sypnęło nam porządnie..takie płaty w nocy leciały, że szok.

Krążki torfowe pęcznieją pod wpływem wody no i trzeba pamiętać o uzupełnianiu jej. Ziemia nie jest potrzebna...po napęcznieniu w krążku powstaje otworek, w którym roślinka ma swoje "gniazdko" (mój przypis). Zobaczę co wyjdzie z tego, bo ja sypnęłam nasionka i pytanie, czy dobrze zniosą konkurencję. Myślę, że lepiej sprawdzi się sposób, gdy po przepikowaniu masz konkretną roślinkę mini i sadzisz w ten krążek; rośnie sobie sama jak pani na włościach i czeka tylko na maj
Nie spróbujesz, to nie wiesz. Wybrałam chyba nie ten typ nasion...begonia to wyjątkowy rodzaj ...taki proszek...i teraz jak go sypać, aby równomiernie było.Poczekam tydzień bo tyle potrzebują i zobaczę. Foto z eksperymentu będą do wglądu