Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

patrycja 14:36, 22 lip 2017

Pięknie, pieknie i jeszcze raz pięknie
frezja 11:27, 23 lip 2017

patrycja napisał(a)
Pięknie, pieknie i jeszcze raz pięknie

Patrycja, dzięki ogród daje tyle radości..
babka 12:09, 23 lip 2017

Ładnie w tym słonecznym ogrodzie !
Jeżówki w hochli skradły moje serce ! To trawa taka wysoka czy jeżówki takie niskie ? I jeśli hakona lubi cień a jeżówki słońce to jakim cudem już Ci tam kwitną ??
Moje na stanowisku tylko częściowo zacienionym bardzo kiepsko, z czterech kępek tylko dwie będą kwitły ale i tak jeszcze daleko w pąkach są. Nie wiem co z nimi nie tak
A kota przekochana jest, cudak mały wie co dobre Moja stipy masakruje, urządza sobie z nich kryjówki i zasadzki albo traktuje jak wroga i robi na nie naloty . Połowę już mam połamanych
frezja 22:55, 23 lip 2017

babka napisał(a)

Ładnie w tym słonecznym ogrodzie !
Jeżówki w hochli skradły moje serce ! To trawa taka wysoka czy jeżówki takie niskie ? I jeśli hakona lubi cień a jeżówki słońce to jakim cudem już Ci tam kwitną ??
Moje na stanowisku tylko częściowo zacienionym bardzo kiepsko, z czterech kępek tylko dwie będą kwitły ale i tak jeszcze daleko w pąkach są. Nie wiem co z nimi nie tak
A kota przekochana jest, cudak mały wie co dobre Moja stipy masakruje, urządza sobie z nich kryjówki i zasadzki albo traktuje jak wroga i robi na nie naloty . Połowę już mam połamanych

Najpierw sobie myślę, o jaką chochlę chodzi ? ) jeżówki jakieś niższe tam posadziłam już w fazie kwitnienia. Moja Hakone Aureola dobrze znosi nasłonecznienie..strona wschodnia. Duet tworzą fajny...upajam się tym widokiem i muszę gdzieś powtórzyć.

Naloty...dobre moje, jak nie buszowanie w trawkach, to wskakiwanie na orzech.

Edit. Z artykułu Danusi "To dobra roślina dla początkujących. Lubi gleby cięższe wilgotne, ale dobrze przepuszczalne, pełne słońce, ale też półcień i cień."
Basinkowo 23:30, 23 lip 2017

Ewa, te siewki to nie są czasem niezapominajki?
Gardener27 00:23, 24 lip 2017

frezja napisał(a)

Tyle siewek się pojawiło.Tylko nie wiem, co to za roślinka.

To mogą być rudbekie, u mnie też się sieją jak szalone ale te pomarańczowe niestety.

Ewo busz u Ciebie na rabatach, oszałamiająca mieszanka barw i zapachów, gratuluję efektu.
frezja 16:35, 24 lip 2017

Basinkowo napisał(a)
Ewa, te siewki to nie są czasem niezapominajki?

Może tak być...były w tym miejscu.
frezja 16:36, 24 lip 2017

Gardener27 napisał(a)

To mogą być rudbekie, u mnie też się sieją jak szalone ale te pomarańczowe niestety.

Ewo busz u Ciebie na rabatach, oszałamiająca mieszanka barw i zapachów, gratuluję efektu.

Przemku, dziękuję
Anda 16:39, 24 lip 2017

Fotki z rana śliczne. Cudowne lato masz w ogrodzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makusia 07:26, 25 lip 2017

Ewo przybyłam do Ciebie, bo wydaje mi się, że czytałam- chyba u Anbu, że masz dozownik pod węża z substrala do magicznej siły. Czy używasz go również np do Florovitu? Jeśli tak, to czy rozcieńczasz Florovit? Na instrukcji było napisane- 7 łyżek magicznej siły, uzupełnić zbiorniczek wodą do pełna i dopiero podlewać. Ale magiczna jest w proszku, a Florovit w płynie...