Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

kasja83 07:44, 25 lip 2017

Piękną masz tą hakone przy jeżówkach.Tłuściutka taka...mam nadzieję, że moja też się tak rozrośnie.
agnieszka_m 08:03, 25 lip 2017

Ewus macham z rana
frezja 19:08, 25 lip 2017

Makusia napisał(a)
Ewo przybyłam do Ciebie, bo wydaje mi się, że czytałam- chyba u Anbu, że masz dozownik pod węża z substrala do magicznej siły. Czy używasz go również np do Florovitu? Jeśli tak, to czy rozcieńczasz Florovit? Na instrukcji było napisane- 7 łyżek magicznej siły, uzupełnić zbiorniczek wodą do pełna i dopiero podlewać. Ale magiczna jest w proszku, a Florovit w płynie...

Marta, korzystam z tej ściągawki od Marzenki https://www.ogrodowisko.pl/watek/4492-fotorelacje-pielegnacja-roslin?page=4

Tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytania...mam nadzieję jak dotąd używam florowitu do tego dozownika.
frezja 19:11, 25 lip 2017

Kasiu, rozrośnie się..obiecuję, że tak będzie

Agnieszko, gdzieżeś to bywała ?? macham również )
Makusia 19:11, 25 lip 2017

Dzięki Ewo - przeczytałam już Twój post u Reni
To też tak spróbuję jak aura się ustabilizuje, bo przy tym ciągłym deszczu, to chyba szkoda lać ...
frezja 19:22, 25 lip 2017

Makusia napisał(a)
Dzięki Ewo - przeczytałam już Twój post u Reni
To też tak spróbuję jak aura się ustabilizuje, bo przy tym ciągłym deszczu, to chyba szkoda lać ...

U mnie podobnie z pogodą...a chętnie bym dostarczyła roślinkom "pożywki". Musimy poczekać

babka 19:42, 25 lip 2017

frezja napisał(a)

Najpierw sobie myślę, o jaką chochlę chodzi ? ) jeżówki jakieś niższe tam posadziłam już w fazie kwitnienia. Moja Hakone Aureola dobrze znosi nasłonecznienie..strona wschodnia. Duet tworzą fajny...upajam się tym widokiem i muszę gdzieś powtórzyć.

Naloty...dobre moje, jak nie buszowanie w trawkach, to wskakiwanie na orzech.

Edit. Z artykułu Danusi "To dobra roślina dla początkujących. Lubi gleby cięższe wilgotne, ale dobrze przepuszczalne, pełne słońce, ale też półcień i cień."

To ostatnie to o jezówkach czy o hochli ?
frezja 20:41, 25 lip 2017

babka napisał(a)

To ostatnie to o jezówkach czy o hochli ?

O hochli ) https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/217-portrety-roslin-hakonechloa-macra-aureola
kasja83 07:50, 27 lip 2017

frezja napisał(a)
Kasiu, rozrośnie się..obiecuję, że tak będzie

)

Powiem Ci, że jak zerknęłam na fotki z sadzenia-to faktycznie widać progres. Napisałam Ci u mnie o perowskia.
inka74 21:50, 27 lip 2017

Ewa pokaż tą perowskię swoją. Czemu ona się położyła? Za długa/wysoka jest za wysoko ją na wiosnę cięłaś? Może mieć też za wilgotno lub być przenawożona. Cięcie w chwili obecnej nic nie pomoże albo inaczej. Kwiatów to już w tym roku nie będzie u ciebie. Cięcie na wiosnę robisz. Nisko ok 10 cm nad ziemią. mam 2 odmiany niższą Blue Spire i ta jest sztywna i ogólnie bardziej gęsta i do góry są pędy. A ta zwykła- ta tak ma u mnie, że się kładzie ale z powodu braku słońca się wyciągała bo ona lubi słońce. teraz po 4 latach rośnie między różami i o nie się opiera.