Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

07_Rene 10:51, 05 lis 2015

Pozdrawiam, bo ponoć praca, praca, praca u Ciebie Ogród poczeka cierpliwie, a przynajmniej na spokojnie przemyślisz, co i jak Macham.
Konieczki 11:08, 05 lis 2015

Dziewczyny kochane ja ostatnio nie wiem jak się nazywam, ale zerakam do Was. Reniu widziałam Twój kompost z liści - też swój już zrobiłam - ja w worach oddaje tylko liście z orzechów.
Gocha u Ciebie nawet coś napisałam....
Zmykam do roboty......
07_Rene 11:16, 05 lis 2015

Konieczki napisał(a)
ja w worach oddaje tylko liście z orzechów.

Ja nawet z orzechów nie oddaje. Toszka kiedyś pisała, że zaschnięte liście orzechów wytracają z siebie substancję, która spowalnia wzrost roślin. Mają ją tylko zielone liście. Do tej pory nie widziałam u siebie złych objawów po takim kompoście z liści orzecha, więc na segregację liści mnie nikt nie namówi
Miłej pracy, owocnej
iwka 11:19, 05 lis 2015

Renata, a liście z drzew, kurcze nie wiem co to dokładnie jest, jakaś olcha chyba, mogą być? Z jednej strony działki mam tego cały las i mnóstwo tych liści u mnie leży
07_Rene 11:35, 05 lis 2015

iwka napisał(a)
Renata, a liście z drzew, kurcze nie wiem co to dokładnie jest, jakaś olcha chyba, mogą być? Z jednej strony działki mam tego cały las i mnóstwo tych liści u mnie leży

O olchowych liściach nigdy nic nie słyszałam, to chyba mogą być Jedynie liście kasztanowców nie są polecane przez wełnowce.

W jednym z ostatnich numerów Gardeners World była informacja:

Łatwe w rozkładzie liście bogate w azot i wapń, które zmienią się w ziemię liściową w rok: jesion, buk, brzoza, wiśnia, wiąż, grab, lipa, dąb, topola, wierzba. (Czyli większość mam ja

Mocne i trwałe, ubogie w azot i wapń, które warto rozdrobnić kosiarką lub rozdrabniaczem: głóg, kasztanowiec, klon, magnolia, jawor, kasztan jadalny.
ewakatowice 09:23, 10 lis 2015

a Ty gdzie łazisz, pokazuj co tam robisz
Konieczki 14:35, 10 lis 2015

Nic nie robię, nie ma co pokazywać myślę jak tu ruszyć z impetem w 2016 coby mieć co pokazać wychodzę ciemno, wracam ciemno.... Cieszę się że Wy jesteście to mam co czytać i podziwiać
kasiek 18:12, 12 lis 2015

Witam sasiadke - no prosze pas startowy toz to ja o swojej tak pisałam a mam 20 na 50 m
Pomysł z pokojami jest super, rozchodnikowa tez mi się podoba, i stożek wydaje mi sie że dobrze w też grupce ulokowałaś.

co do postępowania z eM to zawsze jest kłopot, u nas ustaliliśmy - raz telewizor, raz wypoczynek, raz pistolet, raz krzesła itp. tak samo rośliny - wszystko na zmianę i oczywiści wypłaty z konta co jakiś czas a nie zakupy karta jednorazowe - szkoda chłopa
kasiek 18:13, 12 lis 2015

Konieczki napisał(a)
Nic nie robię, nie ma co pokazywać myślę jak tu ruszyć z impetem w 2016 coby mieć co pokazać wychodzę ciemno, wracam ciemno.... Cieszę się że Wy jesteście to mam co czytać i podziwiać

Taki jest listopad i grudzien, od lutego gdy nie mam mrozu mozna już ruszyć pełna parą. Ja w zimie robiłam sadzonki buksikowe na strychu, rzeźbiłam kulki z nich, rozmnazałam część wykopanych z gruntou bylin zimozielonych.
Teraz czas na ozdoby - rób w tygodniu a w weekend zawiesisz
malkul 18:21, 12 lis 2015

od wiosny ruszysz zbierasz siły?