Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

Pszczelarnia 14:28, 31 maj 2016

Konieczki napisał(a)
A to koleżanka nie zapytała o cenę przed robotą?
Fakt - najlepiej być fachowcem - oni zarabiają najwięcej

Zapytała. Ale nie wiedziała nic o cenie szlifowania listew ("lepiej kupić nowe" - cytat, progów - "jak za stopień schodowy, pani" i lakieru - a to był najtańszy domalux.
Konieczki 14:50, 31 maj 2016

No ale przynajmniej maiłaś czas na dłubanie w ogrodzie
Niestety ciężko teraz spotkać uczciwych wykonawców, oni istnieją ale to te wyjątki potwierdzający regułę
malkul 16:26, 31 maj 2016

07_Rene napisał(a)
Bez czarny z piwoniami... Kurczę, czemu wczesniej na to nie wpadłam...

prawda?
renatamama3 17:17, 31 maj 2016

Konieczki napisał(a)

No głupio napisać ale jasnę że chcę
I tak głupio mi strasznie ale ktoś życzyliwy mi powiedzał, że u Ciebie znajdę jedną roślinkę której tak troszkę potrzebuję ale znalazłam ja w botanicznym więc moze oni w czerwcu mi ją sprzedadzą

Roślinka to chyba Penstemon .Mojemu najgorzej poszedł angielski ,ale tego się spodziewałam ,bo on ze słuchu i tekstu nie lubi zadań .Reszta bdb ,klasa dość mocna ,język polski + matematyka w 9 stopniowej skali staninowej uzyskali 8 stanin.
Pszczelarnia 17:24, 31 maj 2016

A tak, penstemon. Może być w sierpniu? Wtedy da się podzielić. Teraz już nie, bo go wyeksploatowałam na maksa.
renatamama3 21:09, 31 maj 2016

Konieczki napisał(a)
No wiesz ekstra 3pkt za sam pasek ...
U nas w klasie była dziewczynka 100% ze wszystkiego moja 100 miała z ang i majcy
Odnośnie przyszłego zawodu pokierują ją może żeby firmę ogrodniczą załozyła, albo chociaż plantacje bukszpanów i seslerii

Moja najstarsza tydzień temu złożyła papiery do technikum ,na technika weterynarii we wczesnym dzieciństwie zawsze mówiła ,że będzie leczyć zwierzęta ,potem prze 5,6 klasę podstawówki i dwie gim ,twierdziła że będzie wfistką ,przeszło jej po kilku lekcjach łączonych z licealistami .
Konieczki 09:14, 01 cze 2016

renatamama3 napisał(a)

Moja najstarsza tydzień temu złożyła papiery do technikum ,na technika weterynarii we wczesnym dzieciństwie zawsze mówiła ,że będzie leczyć zwierzęta ,potem prze 5,6 klasę podstawówki i dwie gim ,twierdziła że będzie wfistką ,przeszło jej po kilku lekcjach łączonych z licealistami .

Moja droga to bardzo dobry fach i wydaje mi się że całkiem nieźle dochodowy - przyjaciólka siostry ma lecznicę i już drugi dom buduje (a jest sporo młodsza ode mnie )

Jak Wy zapamiętujecie te nazywy " Penstemon" - już nauczyłam się seslerii...
magnolia 09:51, 01 cze 2016

penstemon- jakoś tak fajnie brzmi.

U mnie tez na tapecie egzamin na koniec podstawówki. Troszkę mu gorzej poszło z polaka- 70 %, pewnie błędów nasadził, ale matma i anglik 95 %.
Nie jest źle.
Pasek też będzie, cieszę się.

zdjęcie przedogródka smakowite- zapowiada busz. Super.
Dla Ciebie mój penstemon z irysami i chabrami- jeszcze nie kwitnie

margaretka3 09:58, 01 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Zapytała. Ale nie wiedziała nic o cenie szlifowania listew ("lepiej kupić nowe" - cytat, progów - "jak za stopień schodowy, pani" i lakieru - a to był najtańszy domalux.

Tak mi się przypomniało - jak mąż zażyczył sobie na piśmie rozliczenie kosztów tynkowania, tynkarze wpisali 400 zł za wypożyczenie betoniarki. Swojej betoniarki. Komu wypożyczyli? Sobie! Ech.
Konieczki 10:00, 01 cze 2016

Marto szkoda że nie da się zrobić kopiuj-wklej to bym sobie wkleiła ten obrazek w całości na moje ugory
Twój ogród i ogród Pszczólki to dla magiczne miejsca - "Zakątki Dumania"
To mamy humanistów na tym samym poziomie