Nie znam za dobrze sytuacji w Rzeszowie, byłam tylko w jednej szkółce w Trzebownisku, dużo roślin, trochę bonsai, ale cisów i bukszpanów nie było. Danusia z Sosnowa na pewno lepiej zorientowana, muszę popytać. Ja kupuję w takiej małej szkółce pod Stalową, rośliny fajne, duże i ceny nie zabijają, np. Annabelle po 10, Limelight po 15, śliwa po 35.
Inny? OCZYWIŚCIE bo to co teraz jest to nie ogród )) to wydzielone 100 metrowe poletko doświadczalne wykonane bez szczególnego planu))) mam plan wstępny, nawet jest gdzieś w moim wątku w wersji mini, bo po jego zamieszczeniu gościłam u Danusi, która dopiero pokazała mi o co come on w projektowaniu nic z tego co jest teraz się nie ostanie w tym miejscu gdzie jest ) no może oprócz sosen ))) po zakończeniu budowy, wszystko będzie przekopane jeszcze raz, wypoziomowane względem domu, wytyczone na nowo, odpowiednio przygotowane podłoże, może system nawadniający itp. itd
A w Rzeszowie jak wygląda sytuacja? znając trochę tamte strony, wydaje mi się, że asortyment powinien być o niebo lepszy niż u nas niestety )
Nie znam za dobrze sytuacji w Rzeszowie, byłam tylko w jednej szkółce w Trzebownisku, dużo roślin, trochę bonsai, ale cisów i bukszpanów nie było. Danusia z Sosnowa na pewno lepiej zorientowana, muszę popytać. Ja kupuję w takiej małej szkółce pod Stalową, rośliny fajne, duże i ceny nie zabijają, np. Annabelle po 10, Limelight po 15, śliwa po 35.
Jeśli chodzi o bukszpany, to określ tylko co chcesz mam kilka dobrych kontaktów
A jak zechcesz wybrać się bliżej moich okolic, to możemy się umówić jeszcze Martek zabiorę i wyruszymy na poszukiwania ))