Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Matka 23:15, 06 sie 2011

dobre, ale ładnie wyglądasz, kobieco-kobieto!!!
Matka 23:16, 06 sie 2011

Sorki, Kasiu, że u Cię komplementuje Isięa włąśnie gdzie Twoja buzia z avatarka zniknęła?
isia33 23:17, 06 sie 2011

A w Rzeszowie jak wygląda sytuacja? znając trochę tamte strony, wydaje mi się, że asortyment powinien być o niebo lepszy niż u nas niestety )

Nie znam za dobrze sytuacji w Rzeszowie, byłam tylko w jednej szkółce w Trzebownisku, dużo roślin, trochę bonsai, ale cisów i bukszpanów nie było. Danusia z Sosnowa na pewno lepiej zorientowana, muszę popytać. Ja kupuję w takiej małej szkółce pod Stalową, rośliny fajne, duże i ceny nie zabijają, np. Annabelle po 10, Limelight po 15, śliwa po 35.
isia33 23:18, 06 sie 2011

Widzisz, a dla mojego M mam za mało tu i tam
KasiaWB 23:18, 06 sie 2011

Bogda napisał(a)
Czyli będzie zupełnie inny, nowy ogród?juz masz plany?bo wiesz, że najpierw lepiej zacząć od planowania ogrodu niż budowy domu!!!tak słyszałam i gdybym jesczze raz miała stawiać dom tak bym zaczeła

Inny? OCZYWIŚCIE bo to co teraz jest to nie ogród )) to wydzielone 100 metrowe poletko doświadczalne wykonane bez szczególnego planu))) mam plan wstępny, nawet jest gdzieś w moim wątku w wersji mini, bo po jego zamieszczeniu gościłam u Danusi, która dopiero pokazała mi o co come on w projektowaniu nic z tego co jest teraz się nie ostanie w tym miejscu gdzie jest ) no może oprócz sosen ))) po zakończeniu budowy, wszystko będzie przekopane jeszcze raz, wypoziomowane względem domu, wytyczone na nowo, odpowiednio przygotowane podłoże, może system nawadniający itp. itd
KasiaWB 23:19, 06 sie 2011

isia33 napisał(a)

Widzisz, a dla mojego M mam za mało tu i tam

Przyślij go do nas, naprostujemy jak trzmielinę na pniu ))
isia33 23:22, 06 sie 2011

Oj, z niego taka sama trzmielina jak u myszorka Ta wysoka
KasiaWB 23:22, 06 sie 2011

isia33 napisał(a)

A w Rzeszowie jak wygląda sytuacja? znając trochę tamte strony, wydaje mi się, że asortyment powinien być o niebo lepszy niż u nas niestety )

Nie znam za dobrze sytuacji w Rzeszowie, byłam tylko w jednej szkółce w Trzebownisku, dużo roślin, trochę bonsai, ale cisów i bukszpanów nie było. Danusia z Sosnowa na pewno lepiej zorientowana, muszę popytać. Ja kupuję w takiej małej szkółce pod Stalową, rośliny fajne, duże i ceny nie zabijają, np. Annabelle po 10, Limelight po 15, śliwa po 35.

Jeśli chodzi o bukszpany, to określ tylko co chcesz mam kilka dobrych kontaktów

A jak zechcesz wybrać się bliżej moich okolic, to możemy się umówić jeszcze Martek zabiorę i wyruszymy na poszukiwania ))
KasiaWB 23:22, 06 sie 2011

isia33 napisał(a)
Oj, z niego taka sama trzmielina jak u myszorka Ta wysoka

tą właśnie myszorkową miałam na myśli )))
KasiaWB 23:24, 06 sie 2011

hania napisał(a)
piękne te rabatki...

Dziękuję pięknie Haniu, Twoja pochwała to wielki komplement dla mnie początkującej