Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 23:06, 04 sie 2011

Cześć dziewczyny polowanie się nie udało, kosiarkowy czmychną ;( zgrabił trawę u sąsiada ale siatką i moimi roślinami się nie przejął ........ myślę, że jeszcze kiedyś się pojawi.... poczekam
nie pozostało mi nic innego jak oblecieć siatkę i rośliny szczoteczką, choć jest to praca syzyfowa ech.......
Myszorku - od wczoraj właśnie dumam nad tym co by tu dać na tą siatkę... Dzięki za podpowiedz, o macie nie pomyślałam. Na siatkę wspinają się moje bluszcze więc trzeba będzie zostawić dla nich miejsce albo matę przyczepiać od strony sąsiada.......
Mam też trochę włókniny - czarnej , która pierwotnie miała pójść oczywiście pod korę ))) więc może ją rozciągnę na siatkę.... Będzie fatalnie wyglądało.... a miało być pięknie

Najchętniej to bym wybudowała naokoło mur jak u Danusi od strony ulicy ))
monteverde 23:19, 04 sie 2011

Kasiu trzeba było porobić fotki i pokazać sąsiadowi, jakiego najął patałacha lepsza będzie mata
KasiaWB 23:36, 04 sie 2011

Wiesz co Aniu, właściciel to już wie, ale czy patałach zrozumie?!....... pytanie retoryczne

Po godzinnym oczyszczaniu rabaty, zrobiłam aż 5 zdjęć roślinkom i to aparatem w komórce, bo nie zabrałam aparatu....

Hosty pod sosnami, jedna ta od Kordusa jeszcze nieposadzona

właśnie mi się przypomniało to miejsce wiosną - KOSZMAR ))) warto robić zdjęcia ))))

monteverde 23:43, 04 sie 2011

nic już nie widać tej trawy, ładnie robi komórka zdjęcia(kolorki), pięknie wyszły bratki
KasiaWB 23:44, 04 sie 2011

tak mnie coś dzisiaj na porównania wzięło.... to popatrzcie dalej ))

rabata pod bordową leszczyną .........

pamiętacie jak tu było???? ))))) kolejny koszmar ) dobrze, że mnie wtedy nie pogoniliście stąd )))

a teraz jest tak

monteverde 23:47, 04 sie 2011

pięknie
an_tre 23:48, 04 sie 2011

Kasiu szybko się uczysz
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 23:54, 04 sie 2011

to jeszcze dzisiaj jedno miejsce ))

tak było wiosną tego roku )

a dzisiaj jest tak choć to dopiero przechowalnio - szkółka a nie ogród docelowy ) kiedyś pewnie i do tych zdjęć będę się uśmiechać

w narożniku podzielona na 3 Citronella od Danusi która pięknie się rozrosła nowo kupione Citronelle jeszcze nie posadzone

i co Wy na to ?
an_tre 23:56, 04 sie 2011

Jesteś genialna pracowita uparta wytrwała .....
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 23:57, 04 sie 2011

an_tre napisał(a)
Kasiu szybko się uczysz

bo mam dobrych nauczycieli wtedy nauka jest przyjemnością jeszcze wiele przede mną tyle pięknych roślin jeszcze nieodkrytych