Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 20:53, 25 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu skoro była przy domu to trzeba bylo ją wyciąć. No trudno , teraz musisz nową zasadzić choćby kosodrzewinę

Marzenko, znowu Ci podpadnę ) nie dosyć, że sosnę wycięłam, to nie planuję sadzić nowej, nawet kosodrzewiny ) no może kiedyś jakąś formę kulistą na pniu w tym roku będę sadzić kilka świerków serbskich a w przyszłości kolejne ale nie tylko. Działka mała i nie ma jak poszaleć, a poza tym narazie mogę się "wyżywać" ogrodniczo tylko w tym jednym rogu, z uwagi na budowę, która toczy się w całej pozostałej części. W zasadzie, rozsądnie myśląc to i tak nie powinnam narazie nic sadzić ... tylko, że ja trochę niecierpliwa jestem i chociaż na kawałku muszę mieć zielono
Pwl 00:28, 26 mar 2012

KasiaWB napisał(a)

taka wysoka dorosła sosna w ogrodzie to skarb cieszę się że została

Cześć Paweł, te dwie sosny mają wiele wiele lat i w najbliższej okolicy są jedynymi, ale jedna musiała być wycięta. Drugą oczywiście zostawiliśmy, choć wygląda teraz jak samotna palma ale od dołu już była łysa, bo zagłuszona przez tą drugą. Ale jakby nie patrzeć, mamy sosnę Pozdrawiam!

Zawsze można jej dokoptować towarzystwo, sosny bardzo szybko rosną
monteverde 00:46, 26 mar 2012

zawsze przy niej można posadzić bluszcz,żeby nie była taka łysa
Matka 00:49, 26 mar 2012

monteverde napisał(a)
zawsze przy niej można posadzić bluszcz,żeby nie była taka łysa

a;bo clematis i będzie kolorowo
KasiaWB 11:45, 26 mar 2012

Witajcie, czytacie w moich/naszych myślach bo właśnie wczoraj doszliśmy do wniosku, że puścimy po tej sośnie bluszcz, a może i dodatkowo Clematisa nie będzie taka łysa musimy teren wypoziomować i trzeba wykopać wszystkie hosty spod sosen, problem w tym, że jeszcze ich nie widać i można uszkodzić.... Poczekam jeszcze trochę.
Martek 14:58, 26 mar 2012

Ja się spieszysz to wykop z porządną bryłą .zobacz mniej więcej po zdjęciach gdzie rosły
Martek 15:01, 26 mar 2012

Ooo Bogna oblicze zmieniła
anula_wn 10:34, 28 mar 2012

Kasiu, no szkoda tej sosny....fajnie razem wygladały no ale bywa
co do żurawek to suuuper Ci przezimowały, wyglądaja fantastycznie !
i cieszę się, że już i u Ciebie wschodzą wiosenne kwiatki - teraz pójdzie lawinowo
KasiaWB 15:34, 29 mar 2012

Cześć Anula szkoda szkoda, ale już po bólu i planuję nowe nasadzenia. Zamówiłam świerki serbskie i będę wszystko przerabiać i przesadzać przynajmniej żeby szkielet pod przyszły ogródek już sobie rósł.
Co do żurawek - jedne ładnie przezimowy, ale są i takie, które kiepsko wyglądały, uschły to powycinałam wszystko co suche.
Kupiłam dzisiaj sporo różnych nasion i będę siać jednoroczne a co mi tam )
Pozdrawiam! i do zobaczenia na Święcie Róż
Martek 15:51, 29 mar 2012

Gdzie do święta róż ...Mów co wysiejesz ))))))))