Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Neska 22:44, 22 mar 2012

an_tre napisał(a)

Ja też bym zlikwidowała tylko jak przekonać mojego M.
Kasiu przytocz mu wywód Hani, może zadziała

Tak zrobię.
KasiaWB 22:48, 22 mar 2012

an_tre napisał(a)

Będziemy reorganizować ten róg działki, w zasadzie jedyny obsadzony. Leszczyna zniknie w najbliższym czasie. Jest to strona północno-zachodnia

Chcę wykorzystać przede wszystkim rośliny, które już mamy. Dokupimy świerki serbskie i ewentualnie drobniejsze rośliny
Życzę nie studnącego zapału, radości z poczynań i wiele, wiele sil i zdrówka Kasiu

Witaj Aniu ! nie dziękuję oj będę potrzebować zapału, bo narazie same kłody pod nogi. Postanowiłam więc dla relaksu skupić się na ogródku
an_tre 22:50, 22 mar 2012

KasiaWB napisał(a)

Będziemy reorganizować ten róg działki, w zasadzie jedyny obsadzony. Leszczyna zniknie w najbliższym czasie. Jest to strona północno-zachodnia

Chcę wykorzystać przede wszystkim rośliny, które już mamy. Dokupimy świerki serbskie i ewentualnie drobniejsze rośliny
Życzę nie studnącego zapału, radości z poczynań i wiele, wiele sil i zdrówka Kasiu

Witaj Aniu ! nie dziękuję oj będę potrzebować zapału, bo narazie same kłody pod nogi. Postanowiłam więc dla relaksu skupić się na ogródku
Zatem dobrze zaczynasz w ogrodzie ...od relaksu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 22:52, 22 mar 2012

a tutaj przedmiotowy róg działki z dalszej perspektywy - tam gdzie ławka. Pieńkami zaznaczone przyszłe filary pod zadaszenie tej części tarasu. Przepraszam za bałagan )) pokazuję to zdjęcie, bo zależy mi na ładnym widoku z przyszłego tarasu na tamten róg. Coś narysowałam, ale muszę zeskanować.
monteverde 22:52, 22 mar 2012

Leszczyna padła, Kasiu? to na orzechy zapraszam do mnie
KasiaWB 22:54, 22 mar 2012

monteverde napisał(a)
Leszczyna padła, Kasiu? to na orzechy zapraszam do mnie

jeszcze nie padła, chyba jutro. Dzisiaj zapadł wyrok a na orzechy zajadę z przyjemnością jak tylko będę w okolicy
monteverde 22:57, 22 mar 2012

Zapraszam Kasiu
justi 23:06, 22 mar 2012

KasiaWB napisał(a)

A tulipek ode mnie, skromny ale juz jest.
Leszczyna poległa, dobra decyzja jednak.

Dzięki Justi tylko mi nie mów, że tulipek jest z ogródka? bo u mnie dopiero wyszły same czubeczki na ok. 1 cm

Kasiu tulipek tegoroczny rosnie sobie w doniczce
Muszę nadrobić czytanie , pędzisz szybko. Juz masz projekcik jakiś?
KasiaWB 23:08, 22 mar 2012

A oto próba rysunku na rzucie działki
KasiaWB 23:14, 22 mar 2012

w samym rogu planuję 7 sztuk picea omorika, na ramionach thuje smaragd, które już są posadzone i chyba nie będę ich zmieniać, chyba że przemarzną. Na niebiesko hortensje bukietowe, które mam rozrzucone a planuję posadzić razem w grupie i wraz z nimi budleje i dokupić jeszcze jakieś trawy (np. miskanty lub piórkówkę), mam do dyspozycji 3 małe stożki z bukszpanu oraz 7 kulek bukszpanowych - to te trójkąty i kule na łuku. Jest jeszcze wicikorzew na nóżce, szpalerek z lawendy i do ewentualnego wykorzystania małe sadzonki bukszpanu, które w ubieglym roku tworzyły obwodkę.
I co Wy na to wszystko?