Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:41, 28 kwi 2012

Kolacja też była sezon grillowy można uznać za rozpoczęty ))
KasiaWB 22:44, 28 kwi 2012

......i tylko jednego serba włożyliśmy dzisiaj do dołka, bo niestety nic już nie było widać, nawet która strona ładniejsza - dokończymy jutro musimy bo czasu w tygodniu nie będzie
Panie i Panowie, nasz pierwszy świerk serbski posadzony i to na docelowym miejscu

Te widoczne bukszpany będą przesadzane również jutro... dzisiaj już było za ciemno...
Martek 22:48, 28 kwi 2012

andziulka napisał(a)
Kasiu, sporo miałas dziś sadzenia. Nie znam ogrodnika, który nie przesadza swoich roślinek Ze mnie już sąsiad śmieje się, że tak ciągle latam i kopuję, sadzę, wykopuję ...

Ze mnie wszystkie sąsiadki i teściowa ))))))Masz rację Kasia zobaczy,że zawsze w ogrodzie jest coś do przesadzenia,dzielenia itd.i im szybciej dziewczyna się dowie tym mniejsze rozczarowanie
Martek 22:49, 28 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)
Witajcie dziękuję jeszcze raz za wizytę miło mi, że jeszcze czasem ktoś tu zagląda )

Urubiliśmy się dzisiaj po pachy, szczególnie walcząc z gliną. Poszerzaliśmy rabaty, aby przenieść trochę roślin. Oj strasznie głupio nasadziłam w ubiegłym roku, to teraz mam ))

Skończyliśmy pracę o 20.30 bo nic już nie było widać
Od 14.00 do 20.00 ...... przesadzaliśmy rośliny i właśnie wtedy okazało się ile ich jest. Już wiem co to znaczy przesadzanie roślin, a zatem potwierdził się fakt, już wcześniej mi znany, że najpierw trzeba planować, a potem dopiero sadzić ) i sadzić najlepiej odrazu na miejsce docelowe )

Witaj KasiaWB dla mnie bomba jakbym była w wypasionej szkółce )))))))))))))))Podoba mi się tutaj
Martek 22:52, 28 kwi 2012

KasiaWB odczytałam od ciebie sms-a jak zadzwonił do mnie telefon około godziny 18-tej ,ale nie odpisałam bo wiedziałam,że dawno wysłałaś,a byłam na dworze,brudna i pomiędzy kolejnymi telefonami
Może późno było i się zwinęli z pod zamku ?

Widzę,że dzień był pracowity,ale owocny mnie nie dało się zrobić tego co zaplanowałam.Czynniki zewnętrzne mi przeszkodziły
KasiaWB 22:52, 28 kwi 2012

Cześć Martunia może chcesz jutro wpaść z wizytą do tej szkółki ?
Martek 22:53, 28 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)
......i tylko jednego serba włożyliśmy dzisiaj do dołka, bo niestety nic już nie było widać, nawet która strona ładniejsza - dokończymy jutro musimy bo czasu w tygodniu nie będzie
Panie i Panowie, nasz pierwszy świerk serbski posadzony i to na docelowym miejscu

Te widoczne bukszpany będą przesadzane również jutro... dzisiaj już było za ciemno...

Ta dam )))))))
Martek 22:56, 28 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)

Katarzyna bardzo chętnie gdyby nie to,że cichutko będę wkładać karpy na rabaty Muszę bo późno zakwitną ,a te podpędzane zakryją te nie pędzone
KasiaWB 23:00, 28 kwi 2012

Martek napisał(a)
KasiaWB odczytałam od ciebie sms-a jak zadzwonił do mnie telefon około godziny 18-tej ,ale nie odpisałam bo wiedziałam,że dawno wysłałaś,a byłam na dworze,brudna i pomiędzy kolejnymi telefonami
Może późno było i się zwinęli z pod zamku ?

Widzę,że dzień był pracowity,ale owocny mnie nie dało się zrobić tego co zaplanowałam.Czynniki zewnętrzne mi przeszkodziły

Tak myślałam mi również nie udało się wykonać wszystkiego co chciałam dzisiaj zrobić

Przy okazji sms-a - jestem na bieżąco z aktualną ofertą sklepów ogrodniczych, wiem gdzie co maja, albo właśnie nie mają, gdzie najlepiej (i najtaniej) ziemię kupować. M.in. w całej naszej wiosce nie uświadczysz próchnicy ani odkwaszonej ani kwaśnej - patrzono na mnie jak na ufoludka )) , Jednego właściciela udało mi się zagadać w tym temacie, że mu napiszę maila co to ma być, jak wygląda i w ogóle , a on sprowadzi, bo podobno dużo osób się o to pyta ))
Miskanty - tylko w jednym miejscu i to takie teges nie bardzo, mały wybór. Za to trawy ozdobne mocno weszły
Widziałam bardzo ładny i wyyyyysoki okaz Nigry, ale muszę cenę wynegocjować, bo chcą 370 zł... trochę drogo.
Chciałam kupić kulę cisową na pniu, co to chodziłam koło niej od 2 tygodni.... i pan z Warszawy dzisiaj właśnie kupił, tuż przed moim przyjazdem.... Masakra.
Oczywiście wszędzie królują balkonowe.
KasiaWB 23:02, 28 kwi 2012

Martek napisał(a)

Katarzyna bardzo chętnie gdyby nie to,że cichutko będę wkładać karpy na rabaty Muszę bo późno zakwitną ,a te podpędzane zakryją te nie pędzone

To wkładaj po cichutku może i lepiej, to przyjedziesz jak robota będzie zakończona, rozłożymy stół ogrodowy, krzesełka i napijemy się kawki z widokiem na kwitnącą rabatę ))