......i tylko jednego serba włożyliśmy dzisiaj do dołka, bo niestety nic już nie było widać, nawet która strona ładniejsza - dokończymy jutro musimy bo czasu w tygodniu nie będzie
Panie i Panowie, nasz pierwszy świerk serbski posadzony i to na docelowym miejscu
Te widoczne bukszpany będą przesadzane również jutro... dzisiaj już było za ciemno...
Ze mnie wszystkie sąsiadki i teściowa ))))))Masz rację Kasia zobaczy,że zawsze w ogrodzie jest coś do przesadzenia,dzielenia itd.i im szybciej dziewczyna się dowie tym mniejsze rozczarowanie
KasiaWB odczytałam od ciebie sms-a jak zadzwonił do mnie telefon około godziny 18-tej ,ale nie odpisałam bo wiedziałam,że dawno wysłałaś,a byłam na dworze,brudna i pomiędzy kolejnymi telefonami
Może późno było i się zwinęli z pod zamku ?
Widzę,że dzień był pracowity,ale owocny mnie nie dało się zrobić tego co zaplanowałam.Czynniki zewnętrzne mi przeszkodziły
Tak myślałam mi również nie udało się wykonać wszystkiego co chciałam dzisiaj zrobić
Przy okazji sms-a - jestem na bieżąco z aktualną ofertą sklepów ogrodniczych, wiem gdzie co maja, albo właśnie nie mają, gdzie najlepiej (i najtaniej) ziemię kupować. M.in. w całej naszej wiosce nie uświadczysz próchnicy ani odkwaszonej ani kwaśnej - patrzono na mnie jak na ufoludka )) , Jednego właściciela udało mi się zagadać w tym temacie, że mu napiszę maila co to ma być, jak wygląda i w ogóle , a on sprowadzi, bo podobno dużo osób się o to pyta ))
Miskanty - tylko w jednym miejscu i to takie teges nie bardzo, mały wybór. Za to trawy ozdobne mocno weszły
Widziałam bardzo ładny i wyyyyysoki okaz Nigry, ale muszę cenę wynegocjować, bo chcą 370 zł... trochę drogo.
Chciałam kupić kulę cisową na pniu, co to chodziłam koło niej od 2 tygodni.... i pan z Warszawy dzisiaj właśnie kupił, tuż przed moim przyjazdem.... Masakra.
Oczywiście wszędzie królują balkonowe.
To wkładaj po cichutku może i lepiej, to przyjedziesz jak robota będzie zakończona, rozłożymy stół ogrodowy, krzesełka i napijemy się kawki z widokiem na kwitnącą rabatę ))