Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 23:03, 06 maj 2011

Na pocieszenie kupiłam ........3 kostrzewy, 5 zawciągów nadmorskich "Alba" (Armeria maritima 'Alba') i jeszcze coś jednego z białymi malutkimi kwiatuszkami, niestety nie było oznaczone i była to ostatnia sztuka.
Aaaa, kupiłam wreszcie malutkie tabliczki do oznaczenia roślin
Martek 23:11, 06 maj 2011

KasiaWB napisał(a)
Wyobraźcie sobie, że znalazłam u mnie jeden jedyny sklep, który sprowadza żurawki i nie skupia się tylko na starych odmianach jak największe centra ogrodnicze w moim mieście. W sklepie poinformowano mnie, że w następny weekend będą wystawiać kolekcję żurawek na wystawie roślin i będzie można kupić trochę nowości. Nie dałam się tym spławić do tego stopnia, że pokazano mi nawet listę odmian, które będą wystawione ))) i co? faktycznie, wiele odmian, ale żurawki citronelle niet stwierdziłam na to, że nie wyobrażam sobie żeby wystawili się z tymi żurawkami bez tej odmiany. Reasumując: jak się uda, to sprowadzą......................
Kasia ja wybieram się na targi ,może by tak ....sprawdzić ,która więcej waży ...???
Żartowałam ,chociaż nie z tym ,że można się na 10 min .spotkać .Problem jest tylko taki ,że dziś nie wiem ,o której dotrę na te targi ,będę wiedziała bliżej soboty "Marmolada"bardzo mi się podoba widziałam je na żywo ,hit ,którego z minionych sezonów
KasiaWB 23:22, 06 maj 2011

Pewnie, że tak trzeba się spotkać Też nie wiem, na którą dotrę bo w sobotę i niedzielę do 16.00 jestem niestety zajęta. Liczę, że targi będą conajmniej do 17.00, chociaż już niewiele zostanie jak ludziska wygłodzone nowości się rzucą ))))
Matka 23:24, 06 maj 2011

KasiaWB napisał(a)
Na pocieszenie kupiłam ........3 kostrzewy, 5 zawciągów nadmorskich "Alba" (Armeria maritima 'Alba') i jeszcze coś jednego z białymi malutkimi kwiatuszkami, niestety nie było oznaczone i była to ostatnia sztuka.
Aaaa, kupiłam wreszcie malutkie tabliczki do oznaczenia roślin

nie pokażesz?
Martek 23:24, 06 maj 2011

Targi są od 9 lub 10 -ej do 18:00 Nie tyle ludzie wyrywają nowości ile szukają najładniejszych sadzonek .W niedzielę mogą być przebrane .Jednak na drugi dzień przed końcem słyszałam,że fajnie się kupuje ))
Schodzą z cen bo nie chcą wracać z towarem
Martek 23:26, 06 maj 2011

Dobranoc jeszcze pogadamy.Bogna również miłych snów Ci życzę
Matka 23:26, 06 maj 2011

papa, Martko
KasiaWB 23:34, 06 maj 2011

Pokażę, pokażę Bogusiu - jak posadzę , bo nawet nie zdążyłam ich na działkę zawieść, siedzą w bagażniku.
Ostatnio doszłam do wniosku, że muszę koniecznie kupić sobie jakiegoś pstrykacza do kieszeni bo ciągle męczę mojego M. o zdjęcia roślinek, bo i sprzęt ma i umiejętności profesjonalne zdjęcia robi Jak będę miała swój "sprzęt" )), to będę pstrykać co chcę i kiedy chcę ))
KasiaWB 23:36, 06 maj 2011

Martek napisał(a)
Targi są od 9 lub 10 -ej do 18:00 Nie tyle ludzie wyrywają nowości ile szukają najładniejszych sadzonek .W niedzielę mogą być przebrane .Jednak na drugi dzień przed końcem słyszałam,że fajnie się kupuje ))
Schodzą z cen bo nie chcą wracać z towarem

ciekawa informacja może coś fajnego uda się okazyjnie zdobyć
KasiaWB 19:00, 07 maj 2011

Dzisiaj przez cały dzień pada deszcz, wieje wiatr i jest zimno Zawiozłam kupione roślinki na działkę, niestety o sadzeniu nie było mowy... ............ ale za to zrobiłam chociaż kilka zdjęć...telefonem, więc jakość raczej marna, ale dobre i to

Na zdjęciu od góry kolejno:
3 kostrzewy sine (Festuca) ,
5 zawciągów nadmorskich "Alba" (Armeria maritima 'Alba')
smagliczka