Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

monteverde 00:43, 05 maj 2011

Kasia coraz ładniej u Ciebie i masz miniaturkę hostę przy drzewie widzę)
KasiaWB 14:49, 05 maj 2011

monteverde napisał(a)
Kasia coraz ładniej u Ciebie i masz miniaturkę hostę przy drzewie widzę)

Dziękuję Aniu staramy się jak możemy Ale masz oko ) Tak, ta miniaturka to hosta Patriot jedyna jaką udało mi się zdobyć więcej ani większych nie było dobre i to
Linka 23:52, 05 maj 2011

Hej. Wpadłam podejrzeć rysunek a właściwie projekt. Widzę, że wiele wspólnego mamy . Tez te kule i kulki , kolory tez się prawie zgadzają
KasiaWB 00:02, 06 maj 2011

nooo widzisz. Mało to ma wspólnego z projektem ogrodu, ale spróbowałam przenieść to na papier jak najlepiej umiałam w tym momencie pewnie niektórych tym rysunkiem wystraszyłam, bo nikt o nic nie pyta ani nie komentuje za bardzo )) pewnie klapa na całej linii
KasiaWB 00:07, 06 maj 2011

Linka napisał(a)
Hej. Wpadłam podejrzeć rysunek a właściwie projekt. Widzę, że wiele wspólnego mamy . Tez te kule i kulki , kolory tez się prawie zgadzają

I jeszcze chciałam dodać, że jednej rzeczy niestety nie mamy wspólnej nie mam takie dużej działki jak Ty, na której można poszaleć
Linka 00:38, 06 maj 2011

Bo piękny ogród nie zależy wcale od wielkości działki. Zobacz co wyczarowała szefowa na niewielkiej działce
Jestem pod wrażeniem postępów prac u ciebie na działce. Dużo dokonaliście w ostatnim czasie a zważywszy że była to działka zaniedbana to tym bardziej należą się pochwały. Ważne że wiesz co chcesz a powoli wszystko da się zrobić.
Jutro wczytam się w Twoje notatki bo teraz już zmykam
KasiaWB 00:53, 06 maj 2011

Linka napisał(a)
Bo piękny ogród nie zależy wcale od wielkości działki. Zobacz co wyczarowała szefowa na niewielkiej działce
Jestem pod wrażeniem postępów prac u ciebie na działce. Dużo dokonaliście w ostatnim czasie a zważywszy że była to działka zaniedbana to tym bardziej należą się pochwały. Ważne że wiesz co chcesz a powoli wszystko da się zrobić.
Jutro wczytam się w Twoje notatki bo teraz już zmykam

Masz rację, choć mała działka wymaga większego przemyślenia i konsekwencji ) Ogród Szefowej jest marzeniem, mmmmm podobnie jak Ogród minimalistyczny olalalalaaaa
Dziękuję za pochwałę, ale chciałabym już być na takim etapie jak Ty sadzić już wybrane rośliny na docelowym miejscu a potem doglądać tego i cieszyć oko .......a nie tak z doskoku :/ chciałabym już
Dzięki za zainteresowanie rysunkiem Mam mnóstwo marzeń, planów i inspiracji odnośnie naszej działki. Nawet czasami mi się to śni )) np. ostatniej nocy śniło mi się, że podsadzam stożki żurawkami citronellami ))) pewnie dlatego, że nie mogę ich nigdzie zdobyć (( buuuu
Ja też już zmykam zdrzemnę się odrobinę, bo ok. 2.00.. karmienie mojego malucha dobrej nocki Linka
monteverde 01:00, 06 maj 2011

http://allegro.pl/heuchera-zurawka-electric-lime-nowosc-i1600202354.html
http://allegro.pl/zurawka-lime-marmalade-cytrynowa-fala-lisci-i1593748259.html
KasiaWB 15:30, 06 maj 2011

monteverde napisał(a)
http://allegro.pl/heuchera-zurawka-electric-lime-nowosc-i1600202354.html
http://allegro.pl/zurawka-lime-marmalade-cytrynowa-fala-lisci-i1593748259.html

Aniu, jak zawsze jesteś pomocna jeśli nie dostanę odmiany Citronelle to chyba zamówię te lime marmalade, choć jeszcze roślin przez allegro nie kupowałam. Ceny widzę, jak wszędzie.
KasiaWB 22:46, 06 maj 2011

Wyobraźcie sobie, że znalazłam u mnie jeden jedyny sklep, który sprowadza żurawki i nie skupia się tylko na starych odmianach jak największe centra ogrodnicze w moim mieście. W sklepie poinformowano mnie, że w następny weekend będą wystawiać kolekcję żurawek na wystawie roślin i będzie można kupić trochę nowości. Nie dałam się tym spławić do tego stopnia, że pokazano mi nawet listę odmian, które będą wystawione ))) i co? faktycznie, wiele odmian, ale żurawki citronelle niet stwierdziłam na to, że nie wyobrażam sobie żeby wystawili się z tymi żurawkami bez tej odmiany. Reasumując: jak się uda, to sprowadzą......................