Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

akanta 23:56, 14 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
Dziękuję wszystkim za miłe odwiedziny i serdecznie pozdrawiam

kwiatholandii - cieszy mnie bardzo, że serby się podobają,rzeczywiście od razu wszystko lepiej wygląda

bociek - padła ta szałwia - odmiana wysoka i niska

ale pięknie odbija ta

Bardzo lubię Szałwie i Przetaczniki koło róż ,tez posadziłam jesienią przy reorganizacji różąnki.Twoja jest już piękna .Taka mi się marzy.
KasiaWB 00:15, 15 maj 2012

akanta napisał(a)

znalazłam w necie inspirację dla hortensji pnącej, którą kupiłam dzisiaj i chcę puścić na sosnę jeśli taki efekt kiedyś uzyskam będzie wspaniale
http://davesgarden.com/community/forums/fp.php?pid=5342578
Zawitałam do Ciebie Kasiu.Odnośnie hortensji pnącej to świetny pomysł z tą sosną.Ja posadziłam przy modrzewiu i czeremsze ,brzozie a także na ścianie od pn.str.gdzie było mało ślońca. Tu wspina sie na czeremchę.Niestety juz po kwitnieniu.Moze też sie płozych po wzniesieniach.Mam zamiar zamaskować nią górkę gruzu po lekkim przysypaniu ziemią ,stworzy takie zielone wzniesienie a urozmaici płaskość terenu.

Witam Ciebie serdecznie Agusiu w moim wątku bardzo dziękuję za inspirujące zdjęcie moich hortensji jeszcze nie posadziłam, gdyż zaczęłam się wahać czy oby kiedyś te hortensje nie zaduszą mi tej sosny. Takie stanowisko podziela Danusia w wątku o hortensjach, że może hortensja zaszkodzić sośnie. A mi się wydawało, że to świetny pomysł
A jakie jest Twoje doświadczenie i opinia?
KasiaWB 00:23, 15 maj 2012

akanta napisał(a)

A gdzie to zrobiłaś takie zakupy Kasiu?Kalinę też dosadziłam jesienią -faktycznie zapach cudny!A Hortensji mirranda -nie spotkałam a to mnie ciekawi bardzo,bo to na moje cienie roślina i listki ma nieco inne warta zakupu.

Kalina, ach ta kalina
Te rośliny kupiłam akurat we Florexpolu, to jedno z moich ulubionych miejsc Czasami mają tam naprawdę fajne okazje i cenowe i roślinne , a czasami ceny bywają też kosmiczne ) znam również inne miejsca, gdzie warto kupować pewne rośliny, wiadomo każdy w czymś się specjalizuje Ty napewno również masz swoje ulubione miejsca zakupów

Mój kawałek zieleni powstał zaledwie rok temu więc jest bardzo młody, a ja jestem baaaardzo świeżą ogrodniczką i w zasadzie uczę się
Mój przyszły ogródek tak docelowo nie będzie wyglądał przynajmniej planuję inaczej zostanie w tym miejscu na stałe tylko ten szkielet ze świerków serbskich i thuji to wszystko co teraz mam to taka mała, własna szkółka na cele przyszłego ogródka jedne rośliny czują się u mnie doskonale co pokazują, a niektóre niestety np. przemarzły szałwia faktycznie mi się sprawdziła i pięknie zagęściła u Ciebie napewno szybko się rozrośnie i marzenie stanie się rzeczywistością na targach była ta szałwia w 3 kolorach: biały, niebiesko-fioletowy i ciemny róż piękne już widzę łany różnobarwne

Serdecznie Ciebie pozdrawiam i nadal będę zaglądać do Twojego ogrodu, który jest piękny
hanka_andrus 07:24, 15 maj 2012

Miłego dnia Kasiu.
Ewa 07:44, 15 maj 2012

Pozdrawiam z rana
KasiaWB 09:55, 15 maj 2012

Haniu i Ewo - dziękuję i również życzę miłego, udanego dnia Przesyłam serdeczności
KasiaWB 16:36, 15 maj 2012

Szkoda, że dzisiaj taki chłodny i pochmurny dzień. Wyskoczyłam na chwilę na działkę zobaczyć jakie postępy )

Pozyskany bukszpan dobrze rokuje, ma w środku malutkie przyrosty, może się zabuduje?

KasiaWB 16:40, 15 maj 2012

Rozkwitł wiciokrzew

KasiaWB 16:41, 15 maj 2012

Budleje podrosły, choć nie wszystkie i w sumie wiele sobie już nie obiecywałam

KasiaWB 16:46, 15 maj 2012

Szałwie pięknie zgęstniały

kanty jeszcze nie zrobione, ale będzie przebudowa rabaty, więc odłożyłam na później