Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

monitka 21:09, 11 maj 2012

Kasiu byłam dzisiaj w szkółce, były kaliny, wąchałam....i nic Miały trochę inne kwiaty od twojej. Może to tylko angielskie tak pięknie pachną?

Zazdroszcze wizyty ptaszków w ogródku. U mnie tylko pliszki (bardzo wdzięczne ptaszki) wiosną spacerują i czasem jakaś sroka zabłądzi. No i za płotem mieszka bażant
Sebek 21:25, 11 maj 2012

Nieźle sie upracowaliście - przy leszczynie współczuję, przy bukszpanach też - oby się szybko przyjęły i "zagoiły"
KasiaWB 00:48, 12 maj 2012

Syla napisał(a)
Gwóźdź programu o ekobordzie pozdrawiam Kasiu (dł 17cm)

Sylwia, dziękuję bardzo i już wiadomo o co chodzi pozdrawiam!
KasiaWB 00:52, 12 maj 2012

monitka napisał(a)
Kasiu byłam dzisiaj w szkółce, były kaliny, wąchałam....i nic Miały trochę inne kwiaty od twojej. Może to tylko angielskie tak pięknie pachną?

Zazdroszcze wizyty ptaszków w ogródku. U mnie tylko pliszki (bardzo wdzięczne ptaszki) wiosną spacerują i czasem jakaś sroka zabłądzi. No i za płotem mieszka bażant

Monika tylko angielskie kaliny tak pachną u mnie w jednym sklepie pojawiły się małe sadzonki kaliny angielskiej po 20 zł.
Za płotem też mam bażanty, które czasem spacerują po naszej działce, ze względu na swoją wagę czasem niszczą rosliny, a zazwyczaj paskudzą ;( wolę więc jak są za płotem
monteverde 00:52, 12 maj 2012

pozdrawiam obie Dziewczyny
KasiaWB 00:52, 12 maj 2012

Sebek napisał(a)
Nieźle sie upracowaliście - przy leszczynie współczuję, przy bukszpanach też - oby się szybko przyjęły i "zagoiły"

Dzięki za odwiedziny niech się przyjmą tfu tfu
KasiaWB 00:53, 12 maj 2012

monteverde napisał(a)
pozdrawiam obie Dziewczyny

dziękujemy dzisiaj mamy targi ogrodnicze
agniecha973 00:58, 12 maj 2012

Ja nie wiem czy tą kalinę kupować. Dziś przyniosłam świeży bukiet bzu. Rozkwitły już konwalie, też przyniosłam do osobnego wazonu. Młodemu spodobał się zapach narcyzów (tych babcinych) i też sobie urwał. Chodzę po domu i wącham. Jak mi jeszcze kalina zapachnie, będę chodzić odurzona
monteverde 01:01, 12 maj 2012

ale wesoła i szczęśliwa
Kasiu czekamy na fotki z targów
KasiaWB 01:06, 12 maj 2012

agniecha973 napisał(a)
Ja nie wiem czy tą kalinę kupować. Dziś przyniosłam świeży bukiet bzu. Rozkwitły już konwalie, też przyniosłam do osobnego wazonu. Młodemu spodobał się zapach narcyzów (tych babcinych) i też sobie urwał. Chodzę po domu i wącham. Jak mi jeszcze kalina zapachnie, będę chodzić odurzona

Ja miałam nie kupować......już nic narazie... ale skusiła mnie ta kalina swoim zapachem i mam zobaczymy jak będzie rosła muszę nauczyć się ją pielęgnować, bo jeszcze mało o niej wiem.
Bzy są cudowne, dostałam młode krzaczki od sąsiadów, konwalie i narcyze już mam i wącham, bo bardzo lubię ich zapach. Już to kiedyś pisałam, ale powtórzę, że lubię jak pachnie w ogrodzie