Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Tusiala 09:27, 26 mar 2014

Też już bym chciała mieć takie zapasy ogrodowe
dajana 14:05, 26 mar 2014

KasiaWB napisał(a)

Dach narazie wygląda w 1/4 dzisiaj kazałam ekipie jechać do domu, bo z zimna i wiatru ręce grabiały i trzęsło człowiekiem. Robota w takich warunkach nie będzie dokładna....
Od zawsze wiedziałam,że dach będzie tylko i wyłącznie grafitowy długo rozmyślałam nad dachówką, to był trudny wybór - bo coś za coś... Mam dachówkę ceramiczną jaką chciałam... ale mam też dziurę budżetową........

Kasiu odpisałam ci u siebie ale i tak przyszłam w odwiedziny .Przepraszam ale z braku czasu rzadko udaje mi się być na bieżąco w innych wątkach Nie wiedziałam nawet ze budujesz dom Dachówka luksus ja tez mam ceramiczną w moim przypadku Creatona. Nie żałuj pomimo dziury budżetowej ,tylko dobre materiały gwarantują nie tylko efekt wizualny domu, ale tez długowieczność materiałów całego domu . Dach to czapeczka i jest tak ważna jak dla każdej kobiety buciki .Może być skromny ubiór ale kiedy buty są eleganckie każda kobieta wygląda szykownie a jak przy tym się rusza a kiedy dołożę fryzurę to reszta już nie ma znaczenia śliczny masz dach .Cos za cos się opłaci, i ja rezygnowałam z czegoś na rzecz innej rzeczy w dobrej jakości za angielska kuchnie z drewna i rekuperator mam dach i drewniane okna z okiennicami, teraz zmagam się z wykończeniem wnętrz ciężko idzie bo dziura spora Niby tylko meble ,ale nie żałuje nawet jeśli to troszkę trwa .Nie będę ci wybierała koloru ani okien ani elewacji Wybrane przeze mnie kolory które nie są uniwersalne są i kłopotliwe, muszę się jednak trzymać bieli i gołębich odcieni ,co dostarcza mi troszkę kłopotu ale cóż skoro taki wybrałam muszę kontynuować go dalej .Obiecuje częściej do ciebie zaglądać Zyczę powodzenia w budowie bo to trudny okres a fachowcy bez pilnowania robią co chcą ale ty już chyba o tym wiesz .Pozdrawiam serdecznie
Tess 19:28, 26 mar 2014

Czy ja już pisałam, że dach jest świetny?
Dachówka prima sort.
Zaszalałaś, Dziewczyno
Tesiskam
anna_pisalska 20:16, 26 mar 2014

Piękny dom i piękna wiosna w ogrodzie
bartek_luberda 22:03, 26 mar 2014

Ale to cieszy jak coś się dzieje na budowie Byle do przodu
KasiaWB 22:23, 26 mar 2014

nicol21 napisał(a)
zapowiada sie super domek i świetnie, że wykorzystujesz czas na urządzenie ogródka zawsze to będzie duuuużo przyjemniej gdy wszystko albo choć część ogródka będzie już podrośnięta
podobają mi się antracytowe okna, choć to zależy jaki styl wnętrz chcesz mieć. We wnętrzu bym nad białymi się zastanawiała, jako że są bardziej neutralne..... będzie super!

Cześć Nicol już się nie mogę doczekać jak ogród będzie zaglądał do środka domu
W środku będą białe to na pewno
Mam nadzieję,że uda mi się zrealizować wszystkie plany
Pozdrawiam
KasiaWB 22:27, 26 mar 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
Gratuluje budowy domku, tez bym tak już chciała-zazdroszczę śliczne wiosenne kwiatuszki Tobie kwitną, ja dopiero zaczynam swoja przygodę na działce choć posiadam już ja 3 lata to nic wiele się na niej nie dzieje niestety. pozdrawiam

Witaj budowa to mozolny projekt z ogródkiem, szczególnie małym można się szybciej uporać sama zobaczysz, nawet się nie obejrzysz jak będziesz miała ogród, no i domek od czegoś trzeba zacząć, a jak masz już działkę, to już krok do przodu
Pozdrawiam
KasiaWB 22:28, 26 mar 2014

Wieloszka napisał(a)

My tu wymyślamy jak ciąć, a wszystko wymyślone już, podane na talerzu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1733-przycinanie-tui

Dzięki Aga po co wywarzać otwarte drzwi
KasiaWB 22:30, 26 mar 2014

asiach napisał(a)
Witaj serdecznie!
Jestem za krótko na tym forum i do końca nie wiem gdzie mam odpowiadać , czy u siebie czy u kogoś kto do mnie napisał ?????
Śpiesze z rewizytą! Ale u u Was spore zmiany. Coraz ładniej. Masz rację początki są trudne.
Pozdrawiam

Witaj Asia dzięki za odwiedziny możesz odpowiadać u siebie albo u kogoś - wybór należy do Ciebie
Każdego roku coś się zmienia, wiesz jak to jest raz lepiej, raz gorzej i wolnej, ale najważniejsze, że jest progres
Pozdrawiam
KasiaWB 22:32, 26 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Też już bym chciała mieć takie zapasy ogrodowe

)) jeszcze troszkę brakuje, ale muszę mieć wszystko gotowe i pod ręką, bo mam mało czasu i jak wpadam na działkę to stopniowo coś tam robię )
Pozdrawiam