Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 14:05, 09 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Kasiu róże pięknea dużo masz róż?

Dziękuję mam mało, bo tylko 6 odmian no ale jak pisałam nie ilość a jakość - wszystkie licencjonowane
amelia_b 14:10, 09 cze 2016

KasiaWB napisał(a)

Dziękuję mam mało, bo tylko 6 odmian no ale jak pisałam nie ilość a jakość - wszystkie licencjonowane
czyli same perełki
KasiaWB 14:11, 09 cze 2016

Matka napisał(a)
Kasiu, a czy Ty tniesz jakoś te róże?czy one tak rosną jak chcą?jak z kwitnieniem?czy z cięciem czy bez cięcia kwitną tak samo?a jak się pną po murze?podtrzymujesz je jakoś?

Oj zaszalałaś z pytaniami ))
Tak, tnę wiosną w zależności od ich sytuacji tj. jak wymarzł pęd to ucinam, zwracam uwagę aby pąk liściowy był na zewnątrz i tnę powyżej pod skosem w odwrotnym kierunku aby np. woda nie zalewała pąka - takie ogólne zasady No i po cięciu rosną jak chcą )) kwitną z roku na rok coraz więcej.
Na murze jest linka stalowa na haczykach (kiedyś pokazywałam), która podtrzymuje pędy.
KasiaWB 14:20, 09 cze 2016

Matka napisał(a)
I jeszcze jedno pytanie o róże?gdzie je kupujesz?i w jakich cenach u Ciebie?

Wszystkie austinki kupiłam osobiście od licencjonowanego hodowcy tych róż w naszym województwie Pana Janusza Pruchniaka pruchniakroze.pl.
W ostatnich dniach dotarła do mnie smutna wiadomość, że Pan Janusz zmarł. Jego szkółka kontynuuje działalność.
Pana Janusza poznałam na targach w 2013 roku. Róże były jego pasją Szkoda, że już nie będę miała okazji z nim porozmawiać.

Matka 14:24, 09 cze 2016

No to przykre.

Ciekawe czy mają sklep online.
KasiaWB 14:26, 09 cze 2016

amelia_b napisał(a)
czyli same perełki

będzie więcej, ale mam problem - muszę dokonać ścisłego wyboru, a tych ulubionych, upatrzonych odmian mam zbyt wiele )) nie zmieszczą się...
Na pewno będzie jedna pnąca oraz trzy o pokroju zwartym i wzniesionym, oczywiście jak dotychczas pachnące i powtarzające kwitnienie Te 3 raczej powinny być albo tej samej odmiany lub różne ale uzupełniające się kolorystycznie i pasujące...... Inspiracji różanych mam mnóstwo i jak z tego wybrać tą jedną???? Koszmar ogrodnika
KasiaWB 14:27, 09 cze 2016

Matka napisał(a)
No to przykre.

Ciekawe czy mają sklep online.

To wielka strata.

Nie wiem czy prowadzą taką sprzedaż, zadzwoń lub napisz do nich.
Matka 14:28, 09 cze 2016

A jak z licencją to znaczy, że np. nie chorują?czy jak?
KasiaWB 14:42, 09 cze 2016

Matka napisał(a)
A jak z licencją to znaczy, że np. nie chorują?czy jak?

Matka, no proszę Cię, informacje na ten temat są w necie.
Matka 15:20, 09 cze 2016

Oj się droczę, przeca wiem...tylko na licencjonowane raczej mła nie stać