Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

kamila66 10:56, 05 lut 2016

Kamilko pokazałam u siebie jakie kupiłam cisy w grudniu 25 zł za sztukę
Kawa 11:33, 05 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Kamilko pokazałam u siebie jakie kupiłam cisy w grudniu 25 zł za sztukę

yyyy nie znalazłam
będę szukać
wszystkie szkółki jeszcze tłumaczą że sezon się nie zaczął
ale wątpię żebym ładne duze w dobrej cenie dostała
kamila66 13:19, 05 lut 2016

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6285-w-oflisowym-ogrodzie?page=125
kamila66 13:19, 05 lut 2016

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6285-w-oflisowym-ogrodzie?page=125
Toszka 13:54, 05 lut 2016

Kamilko, ale ty masz Fastigiata, a te waskie i zakup ich na zywoplot, nawet w tej cenie zupelnie sie nie kalkuluje, bo trzeba by bylo je sadzic co 20-25cm.

(moj Boze, pisze do dwoch Kamilek )

Kawa, powiem szczerze, ze majac wybor bardziej bym optowala za cisem. Mam mieszany zywoplot cisowo-szmaragdowy i nawet eM darzy cisowy szpaler wiekszym szacunkiem i sympatia. I tak jak pisalam wczesniej najwiekszym plusem cisa jest to, ze nawet polamany, ogolocony zawsze odbija nowymi galazkami.

Jesli zdecydujesz sie na cisa to w marcu szukaj kopanych - te zawsze sa tansze. Czasami warto wiecej zaplacic za rozrosnieta, szeroka sztuke niz w to samo miejsce placic mniej za kilka miernot.
Na zywoplot doskonaly jest cis baccata - ten niemal zawsze jest tanszy niz hicksii i inne.

Dobra, nie mecze ci o te cisy, bo ty zadecydujesz.

Chyba, ze jestes mobilna i masz mozliwosc spakowania dorodnego, zdrowego towaru to dam ci kontakt na sprawdzone cisowe zaglebie Z tamtad ja mam cisy, Mad i jeszcze kilka innych forumowych ogrodow Ale trzeba pojechac
iwka 13:56, 05 lut 2016

Toszka napisał(a)
Kamilko

Chyba, ze jestes mobilna i masz mozliwosc spakowania dorodnego, zdrowego towaru to dam ci kontakt na sprawdzone cisowe zaglebie Z tamtad ja mam cisy, Mad i jeszcze kilka innych forumowych ogrodow Ale trzeba pojechac

Toszka 14:09, 05 lut 2016

o prosze, juz sie jeden ogrod odzywa

Iwciu, czy ja nie mam racji?
iwka 14:17, 05 lut 2016

piękne i duże, u siebie nigdy bym takich nie kupiła Kamila jak byś chciała to ja transport mogę Ci załatwić
kamila66 14:24, 05 lut 2016

Toszka napisał(a)
Kamilko, ale ty masz Fastigiata, a te waskie i zakup ich na zywoplot, nawet w tej cenie zupelnie sie nie kalkuluje, bo trzeba by bylo je sadzic co 20-25cm.

(moj Boze, pisze do dwoch Kamilek )

Kawa, powiem szczerze, ze majac wybor bardziej bym optowala za cisem. Mam mieszany zywoplot cisowo-szmaragdowy i nawet eM darzy cisowy szpaler wiekszym szacunkiem i sympatia. I tak jak pisalam wczesniej najwiekszym plusem cisa jest to, ze nawet polamany, ogolocony zawsze odbija nowymi galazkami.

Jesli zdecydujesz sie na cisa to w marcu szukaj kopanych - te zawsze sa tansze. Czasami warto wiecej zaplacic za rozrosnieta, szeroka sztuke niz w to samo miejsce placic mniej za kilka miernot.
Na zywoplot doskonaly jest cis baccata - ten niemal zawsze jest tanszy niz hicksii i inne.

Dobra, nie mecze ci o te cisy, bo ty zadecydujesz.

Toszko te akurat to fasigiata ale praktycznie każda odmiana w tej wysokości kosztuje u nas 25 zł. Też bym stawiała na cis, na pewno jest szlachetniejszy.
Jak jadę do pracy widzę żywopłot szmaragdowy podkrzesany od dołu na jakieś 20-30 cm dlatego,że dwie lub trzy tuje wyłysiały od dołu na tej wysokości i aby było równo ogołocili cały szpaler. Działka ta jest na lekkim wzniesieniu i przez tą małą dziurę od ziemi i tak widać cały ogród.
18:28, 05 lut 2016
przyszłam pozwiedzać niby 140 str to nie wiele ale i tak tylko na pobieżne przelecenie pisma obrazkowego się odważyłam

z ostatnich dylematów czytam czy cisy czy szmaragdy ?...nie wiem ile metrów tego chcesz sadzić (nie zgłębiłam szczegółów) ale ja mam 100mb (3boki) szmaragdów wokół działki ...2 lata się zastanawiałam co mam dać ...i wyszło na szmaragdy bo bezobsługowe i nie trzeba czasu na nie poświęcać ...ale na front teraz planuje cisy posadzić ...bo to jednak front i około 10-15mb mi wyjdzie to się jakoś uda regularnie ciąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies