Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Anda 17:18, 04 lis 2016

Strzępiastokory bardzo ładny. Tutaj nazywa się go cynamonowym. A będzie jedno- czy wielopniowy?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 15:26, 05 lis 2016

Ewuś nie wiem. Zobaczymy co sie trafi.
Sezon zakończony. Wszystkie cebule wsadzone, trawy powiązane ładne wstążki dostaną przed świętami, kupiłam dzisiaj 5 hortensji limelight, ładne krzaczki - zadołowałam, dostałam trochę kurzenicy wymieszałam Z MĄczką bazaltową wysypałam na przyszłą rabatę zagrzebalam. Wiatr taki ze głowę ur urywa będzie padać akurat się kurzenica rozpuści.
Macham
jolanka 19:55, 05 lis 2016

Rysuj, rysuj Ciekawa jestem niemilosiernie bo tez będę planować - na O. trybiki od planowanie zaczynają chodzić na zwiększonych obrotach

ten klon jest śliczny
kasja83 10:23, 07 lis 2016

Kawa napisał(a)
Ewuś nie wiem. Zobaczymy co sie trafi.
Sezon zakończony. Wszystkie cebule wsadzone, trawy powiązane ładne wstążki dostaną przed świętami, kupiłam dzisiaj 5 hortensji limelight, ładne krzaczki - zadołowałam, dostałam trochę kurzenicy wymieszałam Z MĄczką bazaltową wysypałam na przyszłą rabatę zagrzebalam. Wiatr taki ze głowę ur urywa będzie padać akurat się kurzenica rozpuści.
Macham

A wiesz, że mnie też nie chce się już nic robić...
Kawa 10:43, 07 lis 2016

kasja83 napisał(a)

A wiesz, że mnie też nie chce się już nic robić...

ja już wymiękłam
teraz to tylko czekać na wiosne
a ja popadam w jesienne przesilenie
przynajmniej już widzę - więcej czasu mam dla córy
więc jest plus
Kawa 10:44, 07 lis 2016

jolanka napisał(a)
Rysuj, rysuj Ciekawa jestem niemilosiernie bo tez będę planować - na O. trybiki od planowanie zaczynają chodzić na zwiększonych obrotach

ten klon jest śliczny

ty na zwiększonych obrotach ja na zwolnionych
i to bardzo
ale czuję zę jestem zmęczona
Malgosik 12:48, 07 lis 2016

ja się nie znam, ale na prawo od świerka najbardziej mi spasowała kolumnowa forma, pod warunkiem, że to będzie więcej sztuk
propozycja 3 amanogaw jest ciekawa
nie bałabym się powtarzania, bo w sąsiedztwie są rzędy tujek, a w tle widać rząd wysokich, takich samych drzew

jeśli posadzisz 3 jednakowe drzewa, nie będą się one gryzły, jeśli gdzie indziej posadzisz pojedyńcze sztuki
np w to wybrzuszenie przy garażu od strony południowej mogłaby być szczepiona na pniu kulka-drzewo
klon między huśtawką a kojcem też jest ok, choć tutaj moim zdanie dobra byłaby naturalna korona, która wyjdzie powyżej kojca, nie mała kulka

pytanie co z tą huśtawką, czy za 2 lata stanie nowa w tym samym miejscu, czy jednak w innym
pomyśl o jej lokalizacji na nowo, tak jak gdyby jej nie było
gdzie byłoby najfajniej ją umieścić
bo nie napisałaś że to najlepsze miejsce dla huśtawki
jak będzie określona jej nowa miejscówka, to wtedy można dopasować do niej kształt rabaty i rozmieszczenie drzew. Drzewa posadzisz, a z resztą poczekasz aż huśtawka się rozpadnie

ja też mam takiego świerka i tnę go na stożek
tacie to bym się sprzeciwiła, ale jak już eM zabrania usunąć, to muszę chociaż ograniczać jego wzrost, bo rośnie 2,5 m od domu
a pasuje mi jak kwiatek do korzucha
iwka 12:57, 07 lis 2016

ja też bym tak tej huśtawki nie brała pod uwagę. Może zaplanuj tak jakby jej nie było. Jak się rozleci to dosadzisz wtedy Chyba że to idealne miejsce na nią, bądź inną

Chociaż z doświadczenia po mojej stodole wiem, że tak łatwo się nie rozpada to co byśmy chcieli czekałam kilka lat aż rudera runie i nic
Kawa 13:21, 07 lis 2016

Gosiu Iwonko
amanogawy bardzo chcę u siebie (widziałam u znajomej teraz w jesiennej formie) i bardzo mi się podoba
ale nie wiem czy a tej rabacie na prawo 3 się zmieszczą czy nie za dużo drzew by na niej było
bo tam i trzcinnik i hortki i inne byliny ale ja się nie znam
żałuję teraz że zakładając rabatę ni uwzględniłam żadnego drzewa
taka byłam podjarana czymś nowym że nie przemyślałam do końca
miejsce jest słoneczne i wietrzne czy w takich warunkach dałyby radę?
między kojcem a huśtawką klon - odmiany nieznanej nie jest taki niski i jego korona o ile pozwolę mu wreszcie spokojnie rosnąć na pewno będzie nad kojcem
huśtawka i jej położenie - mi bardzo pasuje to miejsce i na pewno kiedyś w tym miejscu będzie wygodna ławka z tego miejcie widzę wszystko i słonko tam jest i później trochę cienia, lubię w tym miejscu siedzieć czytać albo nawet grać w kolory
huśtawka własnoręcznie robiona i na pewno długo nie pociągnie myślę że 2 lata to max
Kawa 13:22, 07 lis 2016

a tak w ogóle to myslę czy trochę nie poszerzyć tej rabaty ?