Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Kawa 07:59, 04 lis 2016

a klon tu to za blisko?

makadamia 08:51, 04 lis 2016

Kamila - oświeć mnie, o co chodzi z tym świerkiem. Czemu nie pozwolisz mu urosnąć? Bo jeśli on za parę lat ma wylecieć, to dopasowywanie do niego klona nie ma sensu.

Na tym ostatnim zdjęciu odległość pnia klona od pnia świerka jest 3 metry? Czy od krawędzi świerka? Jeśli od krawędzi to ok. - świerk jest najgrubszy u dołu, a klon - w koronie.
Kawa 09:16, 04 lis 2016

makadamia napisał(a)
Kamila - oświeć mnie, o co chodzi z tym świerkiem. Czemu nie pozwolisz mu urosnąć? Bo jeśli on za parę lat ma wylecieć, to dopasowywanie do niego klona nie ma sensu.

Na tym ostatnim zdjęciu odległość pnia klona od pnia świerka jest 3 metry? Czy od krawędzi świerka? Jeśli od krawędzi to ok. - świerk jest najgrubszy u dołu, a klon - w koronie.

Asiu bo ja nie chcę wielkiego świerka
posadził go mój ojciec bez mojej wiedzy i teraz cokolwiek chciałabym z nim zrobić to obraza majestatu by była

może kiedyś jakiś normalnych rozmiarów choinkę tam wsadzę taką które nei bedzie rosła na 30 metrów

od pnia trochę ponad 3 metry

edit: ja nie chce klona dopasowywac do swierka chce klona bo nie tam nic i dla mnie to jakoś łyso tam i nudno na jesień na tej rabacie w tym miejscu
Anda 09:49, 04 lis 2016

Kami, to klon juz postanowiony?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 09:54, 04 lis 2016

Anda napisał(a)
Kami, to klon juz postanowiony?

nie
myślę
coś tam chce wstawić ale myślę jeszcze nad świdośliwą
co myślisz?
ona wielopniowa
byłaby tam?
Anda 10:18, 04 lis 2016

Kawa napisał(a)

nie
myślę
coś tam chce wstawić ale myślę jeszcze nad świdośliwą
co myślisz?
ona wielopniowa
byłaby tam?

Ja zawsze jestem za swidosliwa Najlepsza bylaby lamarckii. Ladnie sie przebarwia jesienia a owoce ma pyszne, no a wiosna ladnie kwitnie.
A to heptacodium jeszcze wchodzi w gre? Tak ze stowe takie wieksze tu bedzie na pewno kosztowac. Nie wiem, czy jutro dam rade byc w szkolce, zeby zapytac.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 10:32, 04 lis 2016

Anda napisał(a)

Ja zawsze jestem za swidosliwa Najlepsza bylaby lamarckii. Ladnie sie przebarwia jesienia a owoce ma pyszne, no a wiosna ladnie kwitnie.
A to heptacodium jeszcze wchodzi w gre? Tak ze stowe takie wieksze tu bedzie na pewno kosztowac. Nie wiem, czy jutro dam rade byc w szkolce, zeby zapytac.

chyba za duże jednak no i ta cena pfff nie do przeskoczenia patrzyłam na stronkach niemieckich
ale bardzo ci dziękuję za chęci

myśliż że świdośliwa mogłabybyć>
pasowałaby?
Anda 11:04, 04 lis 2016

Jesli posadzilabys tam swidosliwe, to hortek z tylu nie byloby za bardzo widac. Ona po latach bedzie miala tak ok. 6 m wys. na ok. 4 m szer. Obejrzyj zdjecia

http://www.eggert-baumschulen.de/images/product_images/popup_images/69_10_Amelanchier-lamarckii-Kupfer-Felsenbirne.jpg

https://www.google.de/search?q=felsenbirne+lamarckii&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiGvtO-647QAhUFBiwKHUvGCzsQ_AUICCgB&biw=1920&bih=1070

Ja pewnie przenioslabym pare hortek z tego miejsca gdzie indziej i pozbylabym sie / przeniosla swierka, bo on nie bedzie za bardzo wtedy korespondowal z drzewem obok. Pewnie zamiast swierka posadzilabym tam ta swidosliwe
makadamia 11:07, 04 lis 2016

Kawa napisał(a)

może kiedyś jakiś normalnych rozmiarów choinkę tam wsadzę taką które nei bedzie rosła na 30 metrów

A są takie?

Kawa 11:25, 04 lis 2016

kurde
a moze coś kolumnowego skoro będzie na drugiej rabacie amborwiec slender to może i tu kolumnowe bardziej by pasowało albo wielopniowe
z tyłu cisy przed nimi hortki pomiędzy drzewem sa piwonie